Dobrý den,
ráda bych se s vámi poradila o případném soužití mých dvou králíčků se starší kočkou.
Kamarádka z práce mi nabídla 10 let starého kocoura, že mu umřela panička a ona si ho do pronájmu vzít nemůže. Kocour žije v bytě, já taky, ale mám dva králíky (vykastrovaný sameček 7 let a samička 3 roky).
Má někdo zkušenost, že přinesl dospělou kočku ke králíkům? Nechci udělat více škody než užitku, už tak kocour bude na větvi, kvůli změně prostředí a ještě mu ukážu zvířata, které nikdy neviděl. Vím, že každé zvíře je jiné, ale zajímalo by mě, jestli už to někdo zkoušel a taky nechci přijí o své králíčky že.. Mají sice svůj patrový domečko-kotec, ale na ten kočka vyskočí a taky je nechci děsit, protože ti dva taky kočku ještě pomalu neviděli.
Díky za všechny odpovědi, rady a poznatky.
Záleží na kočce , náš ví ze to nemá delat ale když se nedíváme tak je "loví" po pokoji 😁Proste se z líného kocoura stane šelma, mají to proste v krvi, a to je přešlechtěný 7 KG macek 😂. Čím divocejší původ, venkovská kočka , tím větší šance ze bude chtít lovit.... na druhou stranu 10 let kočka uz je na hranici stáří, nemusela by , .. začnou ale potíže zdravotní, rozmyslete dobre zda mate k ni takový vztah a chut opatrovat, me stála naše číča před smrti kolem 3tisic a to byly jen zuby a blbiny kolem ( narkoza, úprava fungování ledvin a tak 😃).... Pak další dva těsně před tim než ji uspaly, ... Vyzkoušejte a uvidíte, králíci každopádně vyjeveni budou, oba druhy trvale na volno bych neriskovala určitě
Díky za odpověď. Přesně jak píšete s tím stářím, na to jsem se kamarádky ptala jako první, co veterinář a zdraví kočky, protože to jsou pálky a říkala, že je sice zdravý ale kdyby něco, finančně vše zajistí. Jde jen o to, že ona si ho kvůli domácímu nemůže vzít. No tak já uvidím, ještě si to rozmyslím 😀 Asi kocoura několikrát prvně navštívím a třeba se mezitím najde někdo vhodnější.
To vám asi nikdo nevyvěští. Buď to zkuste a uvidíte, nebo si ho neberte. Máme venkovního kocoura a po zahradě chodí "navolno" holubi a slepice a kocour je neloví, protože ví, že nesmí (když se na ně ze začátku párkrát "lovecky" zadíval, řekli jsme prostě "Ne!" a od té doby na ně kašle). Klidně se mezi nimi prochází a nebo leží kousek od nich a nezajímají ho. Jinak je to velký lovec (myši, potkani, hrdlička..)