Kralik - zdravotní problém

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.10.2019 15:08

Dobrý den už delší dobu chovám kralicky lvicky ale tentokrát jsem byla zaskočená prosím nechci aby mě někdo nadával ale zničehonic mě umřeli dnes zřejmě ráno 2kralicci byly oba slepý holka a kluk zbytek byl v pohode. Nevím čím to může být včera ještě chodili do ocicek jsem jim kapala antibiotika kvůli zánětům co mi doporučila veterinarka nevíte co to může být??? Snažila sem se alspon tu holčičku zachránit byla aktivní ten kluk bohužel byl na tom hůř a zničehonic oba poradíte mi co je mohlo skolit??? 😲 🥺😭😭😭

31.10.2019 15:18

Jak starý?

31.10.2019 15:24
ančovička1

XXX.XXX.21.107

Ti vydadaji hodně mlaďonký...hodně brzo odebráni od matky..taková mláďata to sama těžko zvládnou..záleží na tom,jak a čím byli králíčci po odebrání krmeni..

31.10.2019 15:51

Stáří byly 3tydny a od maminky odebrání nebyly vím že můžou být až po 7 týdnech odebráni dřív ne to vím

31.10.2019 15:51

3tydny

31.10.2019 15:53

Krmeni jsou od maminky ale už částečně berou papání mamince ostatní nic jen tyhle dva za 14dni jsme měli i s maminkou jít na kontrolu kvůli ocickam tak nevím starám se o ně tak jak mám a hl byly u maminky v kleci takže nevím jestli to nemůže být kokcidioza nevím tak se právě ptám tady jinak samozřejmě klec sem vyčistila všechno a jsou zase zpět u mámci

31.10.2019 19:02

Čím krmíte? Už to,že mají problém s očima ukazuje na nějaký problém.infekce,špatná životaschopnost,genetická vada.Pokud se mně vyskytne nějaký problém u takhle malých mláďat,neléčím,řeším radikálně.Nic zdravého a odolného z nich nevyroste.

31.10.2019 21:49

Však dostávají kvalitní domácí seno granulky od darwinu pro malý králíky ale malinko kvůli tomu že se krmí od mamy jinak vzhledem k tomu že už z 1 vrhu sem měla jedno zraněné tak sem ho nechala uspat nezvládál to... Ale tyhle uz veterinarka viděla udělala sem testy a čekám na výsledky a ty ještě nemám a resila sem to s veterinarkou a ta nam řekla buď něco měli už v těle nebo to mohlo být od samičky z genů a nebo je mohla udupat že bylo něco špatně jinak nevím...ale krmením to určitě nebylo a po 3-4dnech jim čistím klec a zachudek jim čistím 3 denně někdy i více jak je potřeba

1.11.2019 05:00
rapotacka11

XXX.XXX.79.187

Však dostávají kvalitní domácí seno granulky od darwinu

Mají dostávat ještě ovesné vločky!
Jednou už měla 1 mládě zraněné?
jak ? Nebylo taky postižené.?
Nejsou samička a sameček příbuzní?

1.11.2019 07:22
Olánek

XXX.XXX.8.43

Degenerace.

1.11.2019 11:15

Je možne , že je tam nejaká genetická vada...Ťažko povedať kto ju nesie ? Jednoduché pravidlo je takéto: Samice ktorých mlaďatá opakovane ochoreju , prípadne maju nejaku vadu ? SA Z CHOVU VYRAĎUJU !!!

1.11.2019 12:59
ančovička1

XXX.XXX.21.107

rapotacka11 napsal(a):
Však dostávají kvalitní domácí seno granulky od darwinu

Mají dostávat ještě ovesné vločky!
Jednou už měla 1 mládě zraněné?
jak ? Nebylo taky postižené.?
Nejsou samička a sameček příbuzní?

Souhlasím, na prvnim místě špatně krmeni..a asi take málo..zánět v očích,špatná hygiena,možná maly životní prostor pro samici s mladými..

1.11.2019 13:39

Snad nejsou jsou bez papíru a mám je oba bez pp však ovesny vločky dostávala můj tatínek choval králíky radil mi co a jak jenže prostoru mají dost já si spíš myslím že to bude genetická vada já je mám že zverimexu však co se týče králíků tenhke druhý vrh porodila nečekaně newim jak to bylo možné jinak kralici dostávají ovesné vločky granulky domácí seno mrkev ale minimum... Občas chleba kvůli zoubků jinak vše dělám jak mám ale když uhynuli žádná krev nebyla spíš vypadlo že je udupala no každopádně děkuji a uvidíme no jedno vím určitě pokud výsledky od samičky budou špatně tak budou všichni uspani to mě bylo řečeno takže snad vše bude ok no ale říct jedno můžu už víc mláďat mít nebude o to se postarám

1.11.2019 13:44

Prostoru mají dost můžou běhat nedávám je do klece kde je 50x50 přes 1m klece + další 2 takže prostor mají každý má svoji a sou spokojeni mláďata už byla vyrostla trochu nic nezanedbavam kdybych to nezvládala tak bych si je neporizovala životosprávu mají dobrou dostávají műsli vše co kralik může nevím tedy kd eje chyba to že sou slepý to se stává a i slepý dokáže žít ale proč už podruhé byly slepý a zánět to nevím už to řeším dávno ale proč mi uhynula jestli mi nevěříte můžete se přijet podívat a jinak než uhynuli ta hnědá samička měla to zaleceny vypadalo to že přežije...

1.11.2019 13:46

Však už nebudou do chovu nechám je na dožití pokud nebude nějaký problém to teprve čekám na výsledky jestli něco nemá samička je možný že má vadí nějakou no nevím těžko říct ale proč mě uhynuli když z prvního vrhu jsem měla 1 slepý stejně jako tyhle dva a ne umřel mi to mě je divný jinak se o ně starám jsou mazlivá vše co mají

1.11.2019 19:41

No a stále dokola, ta istá pesnička.... Sadnite si na zem a poriadne sa zamyslite . dvakrát tá istá vada = slepota + podozrivý úhyn, nič ? Nerozsvítilo se Vám??? Genetická vada , sa nesie aj ob 3- 4- X generácíí... Ked niečomu nerozumiem snažím sa o tom dozvedieť čo najviac... Mám skúsenosť s takouto vadou, a ked som poriadne preklepol rodokmene došiel som na zaujímavý poznatok ... stretli sami v chove dva jedince z dvoch krajín EU a čo čert nechcel mali k sebe veľmi blízko . Tá vaša samička bude na 99% v poriadku, neviem aké genetické testy by ste jej dali robiť? Z odberu krvi sa dozviete že je OK...

1.11.2019 21:23

Ok děkuji za info asi to tak bude děkuji a nezlobte se vše už vím

Přidejte reakci

Přidat smajlík