Činčila velká onemocnění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.11.2019 18:36
JL1982

XXX.XXX.68.59

Dobrý den, prosím o radu o co by mohlo jít. Asi před čtyřmi dny to začalo lehkým výtokem z oka, přisuzoval jsem to ofouknutí z větru. Včera už ale samička vypadala takto. Dnes jsem byl u veterinářky která ji zkontrolovala oko, zuby a celou tlamku. Bohužel neví co by to mohlo být. Infekční rýmu vyloučila. Dala samici injekčně ATB a ve čtvrtek ji zopakuje. Nemáte s něčím podobným zkušenost?

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.11.2019 14:35

S výtokem z očí jsem se setkala u pasteurelózy.Rozhodně bych zvíře nenechávala do chovu.Za mě je nejlepší léčba trouba nebo hrnec pro psy.

28.11.2019 07:48

Hmm, tak toto vypadá skôr na ten hrniec pre psov... 9 k 1 že to je pasteureloza ...

28.11.2019 08:42
JL1982

XXX.XXX.222.194

Děkuji, to mě moc nepotěšilo :( dnes zkusím ještě jednoho místního veterináře. Děkuji všem.

29.11.2019 06:51
JL1982

XXX.XXX.222.194

Tak jsem byl včera u jiného veterináře a ten určil diagnózu takto. Absces (boule) na dolní čelisti (od stoličky), proto samička přestávala žrát (nežrala). A takto mě ochytřil: pasteurelóza to nemohla být ze dvou důvodů, dle jeho slov by králík s pasteurelózou byl po týdnu mrtvý a za druhé když by nebyl mrtvý měl by silný bílý výtok z nosu.
Je to další zkušenost, i tak děkuji za názory. Pravdu jste ale měli, králík skončil v hrnci.

29.11.2019 10:27

No je to možné že má pán doktor aj pravdu s tým zubom? No je zas známe že bez Rtg si to nedovolím tvrdiť ani ja ... No a že králik s pasteurelozou je po týždni mrtvý je fakt len výstrel do tmy... Priateľu Pasterka je nemoc viacerých tvári a králika ani náhodou nezabije za pár dní... Viacmenej ho odpália následné komplikácie, a kludne žije mesiace a aj viac... Ale kto chce nech verí na zlatú rybku... Pekný deň.

29.11.2019 12:02
JL1982

XXX.XXX.222.194

O zlatej rybce nic nevím, zkrátka to naštěstí pastera nebyla a to jsem moc rád. :)

29.11.2019 15:41

Pastera se vůbec nemusí projevit výtokem z nosu a králík s ní může žít i několik let nebo být bezpříznakoví přenešeči.Dokonce i ten absces může být pastera.

29.11.2019 16:17
JL1982

XXX.XXX.68.196

Jj doktor říkal že bakterie pastery má v sobě každý králík. Nechci se tu dohadovat, samice už nežije, na jiném králíkovi se to prozatím neprojevilo, budu tedy doufat že má pravdu doktor který ji měl v ruce a prohlédl ji a pasteru vyloučil. Ač se Vám to evidentně kouše dost nelibě. Ne nic ve zlém, ještě jednou děkuji za názory. Hezký den.

29.11.2019 17:41

Když jste ji zabil,jaké měla vnitřnosti,plíce?

29.11.2019 18:05
JL1982

XXX.XXX.68.196

Plíce byly v pořádku, bez fleků normální konzistence, játra taky čistá a ledviny taky. Opravdu beze změn na vnitřnostech.

29.11.2019 18:51

Jak myslíte, no pohádka o zlatej rybke čo plní tri želania pri chorobách králikov neplatí. Za roky čo sa králikom venujem som došiel k poznaniu, že u králika nie je ani jedna diagnoza jednoduchá... Tiež pamätám časy keď veterinár jazdil u nás po dedine na" Kole"a zastavil sa v každej maštali. A to bol praktik a zároveň skúsený chovaťeľ... Dnes nemožné, škoda ... Prečo to spomínam , lebo skúsenosťami je aj veterinár , lepší.. Kedže si veľa vecí ohmatá a vidí v reálnom chove, ono nie je jedno keď dvaja robia to isté... Mal som samca , viezol som ho pár hodín autom do chovu. O pár dní sem tam prskol, pšikol a inak nič v pohode. Po karanténe som s ním pripustil dve moje samice a už mi sem tam prskli aj tie. Začal som byť jemne nervozny a samozrejme to šlo všetko do karantény. Mal som podozrenie a samozrejme sa potvrdilo. Samec bol pozitívny nosič a moje samice šli do .Samec , bol v pohode , len sem tam jemne prskol, no po čase som si spravil pitvu a na niektorých miestach mal podkožnné lézie, abcesy ... Tak na pohádku už neverím...

Přidejte reakci

Přidat smajlík