dnes mi z ničeho nic uhynul velký macatý králík.Žádné příznaky na něm nejsou,včera ještě zdraví.Podestýlka sláma ,krmím senem,suchý chléb a kousek řepy.Asi si též veme z podestýlky drochu slámy.Pravidelně čistím vodu z napáječky čistou,nevím proč,na pitvu nedám,mohl by sežčat drochu stuchlého sena,když by ho našel?Co dát do vody pro lepší zdravotní stav.Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

A co očkování?

ančovička1
napsal(a):
👍dobry nápad 😁...a já to beru za samozřejmost...😱
Bohužel není a čím dál víc chovatelů si myslí,že ušetří.
napsal(a):
Bohužel není a čím dál víc chovatelů si myslí,že ušetří.
Určitě máte pravdu,bohužel..vcera si u mně byl pro samicku Bu pan"chovatel",tema očkování vždy navozuji,tak jsrm ho informovala,že jsme očkovali mor x mxt minulý tyden..on,že ockoval jen mxt..že pry v zimě mor NENÍ !! ..je to marný,je to marný...😭

ančovička1
napsal(a):
..a ještě jsem dneska stříhala samičkám drápky..podle mých zkušeností, pro téměř vsechny chovatele,kteří k nám přijdou pro kraliky, " španělská vesnice"..😨
Tak my,co vystavujeme,jsme zvyklí nejenom stříhat drápy,ale i čistit pohlavní kouty,prohlížet,případně vyčistit uši,prohlížet nohy kvůli otlakům,zuby kvůli skusu a apod.

no to jsou lidi zvyklí.
a pak lidi, co si všimnou svrabu až když vylézá z ucha ven, zubů až když koukají z tlamy jako kly a otlaků nebo třeba zapařeniny v mezinoží až když králík smrdí a sedí v koutku.
a drápy několik cm dlouhé neřeší, protože králíky chovají desítky let a nikdy nestříhali.