Freddie6435

XXX.XXX.235.250
Chovám doma volně po bytě se psem zakrslého králíka. Včera jsem u něj v uchu objevila strup, uši si dost drbe a má je zarudlé tak jsem mu tam stříkla arpalit neo, namazala konopnou mastí, ale vůbec to nepomohlo. V pondělí půjdu k veterináři, ale co s ním mám dělat do té doby? Je dost neklidný a bojím se aby nepřestal žrát.
Freddie6435

XXX.XXX.235.250
Alkonost
napsal(a):
když neco nebude jeden den žrát tak to není ideal ale nicemu to neublizi, nezakladejte deset temat o tom jak je kralik v ******, a skuste kostruktivne pokracovat v tom originalnim. mozna se ty lidi co se na poprvy chytly jeste odepisou
Jak to myslíte? Já tu čtu že arpalit efektivně pomáhá a mému králíkovy po tom uši akorát zarudly a nevím co jiného mám dělat abych se toho zbavila a už se to neopakovalo.
Freddie6435
napsal(a):
Jak to myslíte? Já tu čtu že arpalit efektivně pomáhá a mému králíkovy po tom uši akorát zarudly a nevím co jiného mám dělat abych se toho zbavila a už se to neopakovalo.
pokud si pamatuji Arpalit se používá k zevnímu užití, asi bych to nenastříkalla do ucha psovi natož králíkovi
co dělat? jednoduše-> pokud se bojím že de čemukoli o zdraví tak du k doktorovi kterej k tomu má co říct.....
je mi líto že váš králík trpí, ale než něco lečit blbě tak to radsi den vydrží
Freddie63377

XXX.XXX.235.250
Alkonost
napsal(a):
pokud si pamatuji Arpalit se používá k zevnímu užití, asi bych to nenastříkalla do ucha psovi natož králíkovi
co dělat? jednoduše-> pokud se bojím že de čemukoli o zdraví tak du k doktorovi kterej k tomu má co říct.....
je mi líto že váš králík trpí, ale než něco lečit blbě tak to radsi den vydrží
Já už tu právě zakládala jednu diskuzy a tam mi někdo odepsal že ho mám postříkat tím arpalitem ale zdá se mi to akorát horší, celé ucho zarudlé a holé kolem ucha. Myslíte že ten arpalit není dobrý nápad? Hodně lidí to tu doporučuje.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Arpalit se u králíků na ušní svrab normálně používá.Sama ho dokonce používám u králíků co sa navrátí z výstav jako prevenci.Použila jsem ho za ta léta u tisíců králíků.
Samozřejmě,pokud je to svrab,to chvíli trvá než se účinek projeví na venek,ale míchat Arpalit s konopnou mastí.
Chtělo asi napsat,že se jedná o králíka doma,jelikož zde se diskutuje převážně o králících venku na maso.Domácí mazlíček asi nemá kde svrab chytit.
napsal(a):
Arpalit se u králíků na ušní svrab normálně používá.Sama ho dokonce používám u králíků co sa navrátí z výstav jako prevenci.Použila jsem ho za ta léta u tisíců králíků.
Samozřejmě,pokud je to svrab,to chvíli trvá než se účinek projeví na venek,ale míchat Arpalit s konopnou mastí.
Chtělo asi napsat,že se jedná o králíka doma,jelikož zde se diskutuje převážně o králících venku na maso.Domácí mazlíček asi nemá kde svrab chytit.
Mohl by to chytit od toho psa, pokud je ten pes venkovní. Jestli že ne, pravděpodobně se nejedná o ušní svrab. Ale pokud se to horší, když mu to paní natře arpalitem, nevyhovuje mu to a vyvolává to nějakou špatnou reakci. Každopádně nám lidem taky nějaké léky hned nesednou.😉
Freddie63377

XXX.XXX.235.250
Díky za odpověď, zajdu tedy k veterináři a do té doby mu s tím raději nebudu nic dělat.

Mája králík
napsal(a):
Mohl by to chytit od toho psa, pokud je ten pes venkovní. Jestli že ne, pravděpodobně se nejedná o ušní svrab. Ale pokud se to horší, když mu to paní natře arpalitem, nevyhovuje mu to a vyvolává to nějakou špatnou reakci. Každopádně nám lidem taky nějaké léky hned nesednou.😉
Svrab psů a u králíků je způsoben různými cizopasníky.U psů je to strupovka ušní a u králíků prašivka.