Prosím o pomoc - nemocné uši

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Freddie6435

11.1.2020 21:30
Freddie6435

XXX.XXX.235.250

Chovám doma volně po bytě se psem zakrslého králíka. Včera jsem u něj v uchu objevila strup, uši si dost drbe a má je zarudlé tak jsem mu tam stříkla arpalit neo, namazala konopnou mastí, ale vůbec to nepomohlo. V pondělí půjdu k veterináři, ale co s ním mám dělat do té doby? Je dost neklidný a bojím se aby nepřestal žrát.

11.1.2020 22:02
Alkonost

XXX.XXX.254.245

když neco nebude jeden den žrát tak to není ideal ale nicemu to neublizi, nezakladejte deset temat o tom jak je kralik v ******, a skuste kostruktivne pokracovat v tom originalnim. mozna se ty lidi co se na poprvy chytly jeste odepisou

Freddie6435

11.1.2020 22:16
Freddie6435

XXX.XXX.235.250

Alkonost napsal(a):
když neco nebude jeden den žrát tak to není ideal ale nicemu to neublizi, nezakladejte deset temat o tom jak je kralik v ******, a skuste kostruktivne pokracovat v tom originalnim. mozna se ty lidi co se na poprvy chytly jeste odepisou

Jak to myslíte? Já tu čtu že arpalit efektivně pomáhá a mému králíkovy po tom uši akorát zarudly a nevím co jiného mám dělat abych se toho zbavila a už se to neopakovalo.

11.1.2020 23:06
Alkonost

XXX.XXX.254.245

Freddie6435 napsal(a):
Jak to myslíte? Já tu čtu že arpalit efektivně pomáhá a mému králíkovy po tom uši akorát zarudly a nevím co jiného mám dělat abych se toho zbavila a už se to neopakovalo.

pokud si pamatuji Arpalit se používá k zevnímu užití, asi bych to nenastříkalla do ucha psovi natož králíkovi
co dělat? jednoduše-> pokud se bojím že de čemukoli o zdraví tak du k doktorovi kterej k tomu má co říct.....
je mi líto že váš králík trpí, ale než něco lečit blbě tak to radsi den vydrží

Freddie63377

12.1.2020 00:01
Freddie63377

XXX.XXX.235.250

Alkonost napsal(a):
pokud si pamatuji Arpalit se používá k zevnímu užití, asi bych to nenastříkalla do ucha psovi natož králíkovi
co dělat? jednoduše-> pokud se bojím že de čemukoli o zdraví tak du k doktorovi kterej k tomu má co říct.....
je mi líto že váš králík trpí, ale než něco lečit blbě tak to radsi den vydrží

Já už tu právě zakládala jednu diskuzy a tam mi někdo odepsal že ho mám postříkat tím arpalitem ale zdá se mi to akorát horší, celé ucho zarudlé a holé kolem ucha. Myslíte že ten arpalit není dobrý nápad? Hodně lidí to tu doporučuje.

12.1.2020 00:22
Mája králík

XXX.XXX.150.221

Já být vámi, tak raději zajdu v pondělí za veterinářem. Do té doby bych to nijak neléčilla, ono se to přeci jen nezhorší tak rychle, jedině tím vaším arpalitem.
Pokud mu to mokvá, jedná se o ušní svrab. A nebojte, králík žrát nepřestane, jen to chce veterinární pomoc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.1.2020 07:33

Arpalit se u králíků na ušní svrab normálně používá.Sama ho dokonce používám u králíků co sa navrátí z výstav jako prevenci.Použila jsem ho za ta léta u tisíců králíků.
Samozřejmě,pokud je to svrab,to chvíli trvá než se účinek projeví na venek,ale míchat Arpalit s konopnou mastí.
Chtělo asi napsat,že se jedná o králíka doma,jelikož zde se diskutuje převážně o králících venku na maso.Domácí mazlíček asi nemá kde svrab chytit.

12.1.2020 12:58
Mája králík

XXX.XXX.150.221

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Arpalit se u králíků na ušní svrab normálně používá.Sama ho dokonce používám u králíků co sa navrátí z výstav jako prevenci.Použila jsem ho za ta léta u tisíců králíků.
Samozřejmě,pokud je to svrab,to chvíli trvá než se účinek projeví na venek,ale míchat Arpalit s konopnou mastí.
Chtělo asi napsat,že se jedná o králíka doma,jelikož zde se diskutuje převážně o králících venku na maso.Domácí mazlíček asi nemá kde svrab chytit.

Mohl by to chytit od toho psa, pokud je ten pes venkovní. Jestli že ne, pravděpodobně se nejedná o ušní svrab. Ale pokud se to horší, když mu to paní natře arpalitem, nevyhovuje mu to a vyvolává to nějakou špatnou reakci. Každopádně nám lidem taky nějaké léky hned nesednou.😉

Freddie63377

12.1.2020 16:49
Freddie63377

XXX.XXX.235.250

Díky za odpověď, zajdu tedy k veterináři a do té doby mu s tím raději nebudu nic dělat.

16.1.2020 22:01

Mája králík napsal(a):
Mohl by to chytit od toho psa, pokud je ten pes venkovní. Jestli že ne, pravděpodobně se nejedná o ušní svrab. Ale pokud se to horší, když mu to paní natře arpalitem, nevyhovuje mu to a vyvolává to nějakou špatnou reakci. Každopádně nám lidem taky nějaké léky hned nesednou.😉

Svrab psů a u králíků je způsoben různými cizopasníky.U psů je to strupovka ušní a u králíků prašivka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík