Dvedeti

XXX.XXX.25.88
Dobrý den, máme malého králíčka a zkoušíme různé podestýlky. Piliny dáváme jen do zachůdku, když je má jako podestýlku,tak asi jako u každého,mám piliny všude. Tak to nám s malými dětmi nevyhovuje. Dřevěné peletky zase přijdou asi králíčkovi tvrdé protože začal chodit spát do záchodu na ty piliny. Teď jsme koupili obr pytel Asan pet aloe a to začal králík jíst. Co s tím? Může mu to uškodit? Jídla má dost. Tvrdý chleba na okus také dáváme. Má i ovo větev..
Dvedeti
napsal(a):
Dobrý den, máme malého králíčka a zkoušíme různé podestýlky. Piliny dáváme jen do zachůdku, když je má jako podestýlku,tak asi jako u každého,mám piliny všude. Tak to nám s malými dětmi nevyhovuje. Dřevěné peletky zase přijdou asi králíčkovi tvrdé protože začal chodit spát do záchodu na ty piliny. Teď jsme koupili obr pytel Asan pet aloe a to začal králík jíst. Co s tím? Může mu to uškodit? Jídla má dost. Tvrdý chleba na okus také dáváme. Má i ovo větev..
Pelety dávejte do záchodu, ze zacatku smíchejte s pilinami ať si zvykne, jako podestylku slámu nebo kus koberce pokud nečůrá mimo záchod, bobky z koberce hezky vyklepete, pelety jako podestylka jsou dost tvrdé
Jezedak Mara
napsal(a):
Kazdy kralik, at uz na mazleni nebo na vykrm ma nejradsi slamu, jecmenou slamu, taky ju rad zere😉 a je to normalni hoblovacky jsou naprd.!😉 to je tak pod prasata , kone, kravy, drubez. Ale ne pro kralika. A prasi jim to do nosu. Chovu zdar! 😉☺️
Dovolím si nesouhlasit , vhodnější je uz pšeničná než ječmenná, a paní mluvila o pilinách, hobliny jsou něco jiného a jsou vhodné jako podestylka
mlckova
napsal(a):
Dovolím si nesouhlasit , vhodnější je uz pšeničná než ječmenná, a paní mluvila o pilinách, hobliny jsou něco jiného a jsou vhodné jako podestylka
To samozrejme klidne muzete nesouhlasit😉😀 ale je to jecmena, je mekka a jemnejsi nez psenicna, psenicna slama je tvrda, a je vhodna tak nastlani pro dobytek ktery ju rozmacka a podupe svou vahou😉☺️ a pohlcuje vlhkost 3 × vice nez jecmena slama. Ale jak rikam, pro kraliky je tvrda. A pokud neni aspon zbalikovana, tak je uplne tvrda. 😉
Jezedak Mara
napsal(a):
To samozrejme klidne muzete nesouhlasit😉😀 ale je to jecmena, je mekka a jemnejsi nez psenicna, psenicna slama je tvrda, a je vhodna tak nastlani pro dobytek ktery ju rozmacka a podupe svou vahou😉☺️ a pohlcuje vlhkost 3 × vice nez jecmena slama. Ale jak rikam, pro kraliky je tvrda. A pokud neni aspon zbalikovana, tak je uplne tvrda. 😉
V ječné slámě často zůstávají zbytky "vousů" a to se dostává do nosu a je to horší jak žiletka, dráždí to. O tvrdosti nevím :), naši králíci si to porovnají, rozporcují, , makají na svým bejváku celý den , aspoň se nenudi😁
mlckova
napsal(a):
V ječné slámě často zůstávají zbytky "vousů" a to se dostává do nosu a je to horší jak žiletka, dráždí to. O tvrdosti nevím :), naši králíci si to porovnají, rozporcují, , makají na svým bejváku celý den , aspoň se nenudi😁
Joooo??? 😀 hmm? Tak to ja mam asi nejake divne kraliky 😉😀 mozna s ocelovym nosem? 😀 protoze prave ty vousy mne vytahujou z te slamy a zerou to i misto sena hlavne kdyz nastelu 😀 a taky to poznam na mensim sezrani sena😉😀
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ječná sláma štípe,lepší je pšeničná nebo ovesná.

napsal(a):
Ječná sláma štípe,lepší je pšeničná nebo ovesná.
Priklaňam sa k Ovsenej slame... Je ideálna pre králika, teda štandardného... Pet a Hybrida , si dovolím nekomentovať....
Jezedak Mara
napsal(a):
Joooo??? 😀 hmm? Tak to ja mam asi nejake divne kraliky 😉😀 mozna s ocelovym nosem? 😀 protoze prave ty vousy mne vytahujou z te slamy a zerou to i misto sena hlavne kdyz nastelu 😀 a taky to poznam na mensim sezrani sena😉😀
Na těch vousech jsou háčky , když se to rozdrolí a zustane ve slámě může to delat rutiku. Zatím mi to králíkáři jen potvrzují....
borax
napsal(a):
Obec Popovice u Brna.
Je tam soukr.zemědělec,který dělá oves.
Určitě by slámu nabídl....
To mam za rohem, o něm vím , ale právě nikde v okolí oves neroste, vsude ječmen cukrovka a někdy pšenice, tak nevim odkud ji má. Já si jezdím na chalupu k jednomu pánovi pro pseničnou on si vymlátí zrno a já napytluju trošku ten zbytek. Pro těch pár ušáků mi to stačí 😁
hlavsaji

XXX.XXX.162.197
Toto stelivo je : Stravitelné jako celulóza - při pozření nehrozí újma na zdrav. Cituji výrobce.