Baští papírovou podestýlku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dvedeti

14.1.2020 14:52
Dvedeti

XXX.XXX.25.88

Dobrý den, máme malého králíčka a zkoušíme různé podestýlky. Piliny dáváme jen do zachůdku, když je má jako podestýlku,tak asi jako u každého,mám piliny všude. Tak to nám s malými dětmi nevyhovuje. Dřevěné peletky zase přijdou asi králíčkovi tvrdé protože začal chodit spát do záchodu na ty piliny. Teď jsme koupili obr pytel Asan pet aloe a to začal králík jíst. Co s tím? Může mu to uškodit? Jídla má dost. Tvrdý chleba na okus také dáváme. Má i ovo větev..

14.1.2020 15:18
ChovFabata

XXX.XXX.132.50

Asan se vyrábí ze zbytků z výroby plenek a hygienických potřeb, obsahuje obrovské množství plastu, zbytek tvoří buničina! Není tvořen papírem!
Pokud jej pojídá, okamžitě mu jej vezměte, jinak budete mít po králíkovi...

Btw, chleba také není pro králíky vhodný...

14.1.2020 19:24
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Nemám podmínky, nemám v pokoji králíka .

14.1.2020 19:50
mlckova

XXX.XXX.157.153

Dvedeti napsal(a):
Dobrý den, máme malého králíčka a zkoušíme různé podestýlky. Piliny dáváme jen do zachůdku, když je má jako podestýlku,tak asi jako u každého,mám piliny všude. Tak to nám s malými dětmi nevyhovuje. Dřevěné peletky zase přijdou asi králíčkovi tvrdé protože začal chodit spát do záchodu na ty piliny. Teď jsme koupili obr pytel Asan pet aloe a to začal králík jíst. Co s tím? Může mu to uškodit? Jídla má dost. Tvrdý chleba na okus také dáváme. Má i ovo větev..

Pelety dávejte do záchodu, ze zacatku smíchejte s pilinami ať si zvykne, jako podestylku slámu nebo kus koberce pokud nečůrá mimo záchod, bobky z koberce hezky vyklepete, pelety jako podestylka jsou dost tvrdé

14.1.2020 20:41
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Kazdy kralik, at uz na mazleni nebo na vykrm ma nejradsi slamu, jecmenou slamu, taky ju rad zere😉 a je to normalni hoblovacky jsou naprd.!😉 to je tak pod prasata , kone, kravy, drubez. Ale ne pro kralika. A prasi jim to do nosu. Chovu zdar! 😉☺️

14.1.2020 22:09
mlckova

XXX.XXX.157.153

Jezedak Mara napsal(a):
Kazdy kralik, at uz na mazleni nebo na vykrm ma nejradsi slamu, jecmenou slamu, taky ju rad zere😉 a je to normalni hoblovacky jsou naprd.!😉 to je tak pod prasata , kone, kravy, drubez. Ale ne pro kralika. A prasi jim to do nosu. Chovu zdar! 😉☺️

Dovolím si nesouhlasit , vhodnější je uz pšeničná než ječmenná, a paní mluvila o pilinách, hobliny jsou něco jiného a jsou vhodné jako podestylka

14.1.2020 22:41
Mája králík

XXX.XXX.150.221

Koberec bych také nedoporučovala, dělají se z toho králíkům otlaky...

14.1.2020 23:44
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

mlckova napsal(a):
Dovolím si nesouhlasit , vhodnější je uz pšeničná než ječmenná, a paní mluvila o pilinách, hobliny jsou něco jiného a jsou vhodné jako podestylka

To samozrejme klidne muzete nesouhlasit😉😀 ale je to jecmena, je mekka a jemnejsi nez psenicna, psenicna slama je tvrda, a je vhodna tak nastlani pro dobytek ktery ju rozmacka a podupe svou vahou😉☺️ a pohlcuje vlhkost 3 × vice nez jecmena slama. Ale jak rikam, pro kraliky je tvrda. A pokud neni aspon zbalikovana, tak je uplne tvrda. 😉

14.1.2020 23:51
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

😁😁😁😁 piliny? To je jeste horsi nez hoblovacky 😁😁😁 kralikum se budou zapichavat do tlapek, hlavne do zadnich. A prachu ani nemluvim😁😁😁

15.1.2020 13:48
mlckova

XXX.XXX.157.153

Jezedak Mara napsal(a):
To samozrejme klidne muzete nesouhlasit😉😀 ale je to jecmena, je mekka a jemnejsi nez psenicna, psenicna slama je tvrda, a je vhodna tak nastlani pro dobytek ktery ju rozmacka a podupe svou vahou😉☺️ a pohlcuje vlhkost 3 × vice nez jecmena slama. Ale jak rikam, pro kraliky je tvrda. A pokud neni aspon zbalikovana, tak je uplne tvrda. 😉

V ječné slámě často zůstávají zbytky "vousů" a to se dostává do nosu a je to horší jak žiletka, dráždí to. O tvrdosti nevím :), naši králíci si to porovnají, rozporcují, , makají na svým bejváku celý den , aspoň se nenudi😁

15.1.2020 13:51
mlckova

XXX.XXX.157.153

Mája králík napsal(a):
Koberec bych také nedoporučovala, dělají se z toho králíkům otlaky...

Tak to asi ne, nic měkčiho už není, pokud koberec není teňounký jak papír a není mokrý těžko se králíkovi můžou udělat otlaky !!!

15.1.2020 17:52
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

mlckova napsal(a):
V ječné slámě často zůstávají zbytky "vousů" a to se dostává do nosu a je to horší jak žiletka, dráždí to. O tvrdosti nevím :), naši králíci si to porovnají, rozporcují, , makají na svým bejváku celý den , aspoň se nenudi😁

Joooo??? 😀 hmm? Tak to ja mam asi nejake divne kraliky 😉😀 mozna s ocelovym nosem? 😀 protoze prave ty vousy mne vytahujou z te slamy a zerou to i misto sena hlavne kdyz nastelu 😀 a taky to poznam na mensim sezrani sena😉😀

15.1.2020 18:19
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Jo jen sem jeste chtel dodat 😉😀 tech vousu tam moc neni protoze propadnou pres vytrasadla driv jak slama😉😀

15.1.2020 18:23
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Ale samozrejme at si kazdy dela jak chce, a uzna za vhodne. 😉😀 Nikomu nic nevnucuju😉😀 Ale proste pro kraliky a veskerou drubez je lepsi jecmena slama. 😉😀

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2020 18:35

Ječná sláma štípe,lepší je pšeničná nebo ovesná.

15.1.2020 18:54

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ječná sláma štípe,lepší je pšeničná nebo ovesná.

Priklaňam sa k Ovsenej slame... Je ideálna pre králika, teda štandardného... Pet a Hybrida , si dovolím nekomentovať....

15.1.2020 19:16
mlckova

XXX.XXX.157.153

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Priklaňam sa k Ovsenej slame... Je ideálna pre králika, teda štandardného... Pet a Hybrida , si dovolím nekomentovať....

Souhlasím 😁, akorát kolem Brna abys oves pohledal.....

15.1.2020 19:20
mlckova

XXX.XXX.157.153

Jezedak Mara napsal(a):
Joooo??? 😀 hmm? Tak to ja mam asi nejake divne kraliky 😉😀 mozna s ocelovym nosem? 😀 protoze prave ty vousy mne vytahujou z te slamy a zerou to i misto sena hlavne kdyz nastelu 😀 a taky to poznam na mensim sezrani sena😉😀

Na těch vousech jsou háčky , když se to rozdrolí a zustane ve slámě může to delat rutiku. Zatím mi to králíkáři jen potvrzují....

15.1.2020 20:53
Mája králík

XXX.XXX.150.221

Lidi, nemusíte se tady přít, jaká sláma je nejlepší.😅 Já bych je vyzkoušela a která by králíkům sedla nejlépe, tu bych dávala.😉

15.1.2020 20:54
borax

XXX.XXX.91.21

mlckova napsal(a):
Souhlasím 😁, akorát kolem Brna abys oves pohledal.....

Obec Popovice u Brna.
Je tam soukr.zemědělec,který dělá oves.
Určitě by slámu nabídl....

15.1.2020 21:06
mlckova

XXX.XXX.157.153

borax napsal(a):
Obec Popovice u Brna.
Je tam soukr.zemědělec,který dělá oves.
Určitě by slámu nabídl....

To mam za rohem, o něm vím , ale právě nikde v okolí oves neroste, vsude ječmen cukrovka a někdy pšenice, tak nevim odkud ji má. Já si jezdím na chalupu k jednomu pánovi pro pseničnou on si vymlátí zrno a já napytluju trošku ten zbytek. Pro těch pár ušáků mi to stačí 😁

15.1.2020 21:57
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

mlckova napsal(a):
Na těch vousech jsou háčky , když se to rozdrolí a zustane ve slámě může to delat rutiku. Zatím mi to králíkáři jen potvrzují....

No? 😁 to mate pravdu, na hacek ho povesim az ho budu stahovat😉😁😁😁

15.1.2020 22:01
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Jo sak v pohode 😉😀 nikomu nic nevnucuju😉😀 oves se u nas v JZD taky prodava 550 Kc za pytel. Slamu msme, ovesnou, jecmenou, psenicnou a hrachovou. Ale tu neprodaji Sefici protoze je malo,

15.1.2020 22:11
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Pardon, pardon,omlouvam se, za metrak 550Kc😉😀

15.1.2020 22:13
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Pisi za pochodu nahanim kravy nadojeni😀

hlavsaji

3.12.2022 18:25
hlavsaji

XXX.XXX.162.197

Toto stelivo je : Stravitelné jako celulóza - při pozření nehrozí újma na zdrav. Cituji výrobce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík