Anylo

XXX.XXX.235.250
Dobrý den, chovám doma se psem zakrslého králíka, pořád se drbe kolem uší a má tam lupy. Už jsem s ním byla u dvou veterinářů, jeden dělal i mikroskopické vyšetření na parazity (výtěr z uší) a prý je v pořádku. Pořád se ale drbe a má takové drobné šupinky téměř po celé hlavě. Nevíte o co by se mohlo jednat? Nikdy se takhle nedrbal. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

zkuste nějakého jiného veterináře. Většina veterinářů se králíky moc nezabýcá, jestli dělala jen kontrolu na parazity, klidně by to mohla být nějaká plíseň.
Anylo

XXX.XXX.235.250
Arpalit jsem mu zkusila stříkat, to se ještě zhoršilo. Dostala jsem od veterináře nějaké kapky na čištění uší, ale opravdu nevím co mu je. Jsou u králíků lupy normální? Nemůže to být třeba dravčík?
Na dravcika je v počátečním zjistenem stavu dobry ten olej,natirat postižená mista,ale to by dokror zjistil,potom zabira nejlip injekcne ivomec..ale už zde psáno,nejspíš budete mit plíseň..zkuste zapátrat ve starších příspěvcích nebo na netu,čím se léčí, s plisni zkušenost nemám..ještě se vam určitě někdo ozve ..
Anylo

XXX.XXX.235.250
Četla jsem že ta plíseň vetšinou nesvědí, ale díky za odpovědí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud by to byl dravčík, zjistíte to tak, že králíkovi nad nějakým kusem bílého papíru opatrně vyčešete srst. Prohlídněte co vypadne a pravděpodobně to budete vědět hned. Dravčík je pod lupou vidět. Nám olej nepomohl, nejlepší je nechat píchnout ivomec a máte pokoj od dravčíka i roztočů, jestli to je ono.