palen

XXX.XXX.254.19
Dobrý den, chci se zeptat, zda nemá někdo s něčím podobným zkušenosti a mohl by poradit co dělat - kralik začal vylučovat bobky hrozně malé, černé, tvrdé.. Znepokuje mě ta velikost, oproti normálním bobkum jsou o víc jak polovinu menší, tento stav trvá už asi 3 dny.. Je to normální nebo to značí nějaký závažný problém?
Děkuji za pomoc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, značí to závažný problém a to blížící se zástavu trávení. jakmile přestane bobkovat úplně, pak už jen smrt.

Čím krmíte,malé bobky - málo vlákniny.
palen

XXX.XXX.254.19
Krmivo jsem vyfotila, měla jsem za to, že je kvalitní.. Plus teda seno, každý den nějaký kousek zeleniny, občas ovoce a pamlsky (od versele laga ovocné polštářky)

a kolik žere toho sena? jaké jsou poměry sežraného krmiva? žere jako vždy nebo méně, případně něčeho méně?

Pokud je to zakrslík a dostává granule,ovoce,zeleninu a ještě nějaké sušené ovocné polštářky,tak toho sena asi moc nesežere.Zakrslíkovi staší seno a voda,případně trošku ovesných vloček.

A čo takto vyfoiť aj tie "Bobky"... Myslím si , že su aj jedinci ktorý maju extremne jak chovanie tak aj bobky. Mám samca cca 3 ročného ktorý je nepreučiteľný na napájačku... Všetky pokusy som vzdal a jediný má misku... Radšej nepije aj tri dni ako by šiel do napájačky.. Tak isto mám aj extremistu čo má malé bobky a má 2roky a žije a plodí v pohode= nič mu nieje No mam aj samicu čo robí bobky 2X veľké ako normál a je taky v pohode ... Takže je to individuálne, no netvrdím že ak je to zapcha nie je to problem?