Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2020 19:14
davidch

XXX.XXX.6.10

Nějakou dobu pozoruju u jedné kojící samice Vss vrzající zvuky během krmení u misky. Jde to myslím z nosu. Chroustá a vrže nosem, ale jen u toho krmení. Nefrká a nemá ani výtok nic. Má u sebe 6 měsíčních mláďat. Někdy se to prý stává u hlavatých samců, ale u samice jsem to ještě nezažil. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Ch.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.2.2020 11:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zaujímavé, mal som podobnú samicu , ktorá dokonca chrápala pri spaní... Po troch vrhoch som ju vyradil, mala už v teplom lete dosť značný problém z dýchaním... A mimochodom čo znamená " Hlavatý samci"?

11.2.2020 11:49
mlckova

XXX.XXX.157.153

A je to vážně nosem? Není to tak že vrže zubama? Já teda mám jednu plachou samici a když ji honím po kotci abych ji chytla tak pak je udýchaná a jak se snaží rychle dýchat tak jakoby frká, jako by měla nějakou překážku v nose, mám ji tři roky a je jinak zcela v pořádku a neřeším to.

11.2.2020 12:15
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Něco podobného dělá náš chovný samec (taky Vss). Je fakt, že je asi ten "hlavatý" (má fakt velikou hlavu). Celý den je potichu, ale během krmení tak všelijak "kňučí" a mručí, jsou to zvláštní zvuky, těžko to k něčemu přirovnat. Ale jinak je zdravý, aktivní, mladí po něm jsou výborní, takže to neřeším.

11.2.2020 19:11
davidch

XXX.XXX.6.10

Zubama to určitě není. Zajímavé je, že to dělá hlavně u mladých. Mimochodem mám po ní typického ročního samce a začíná to dělat u krmení taky. Ano, kňučí a mručí. Před nějakým časem jsem míval chovného samce a taky to dělal. Pojem hlavatý jako velmi typický. Někteří samci nemají tak výraznou hlavu. Ch.

11.2.2020 19:36
mlckova

XXX.XXX.157.153

davidch napsal(a):
Zubama to určitě není. Zajímavé je, že to dělá hlavně u mladých. Mimochodem mám po ní typického ročního samce a začíná to dělat u krmení taky. Ano, kňučí a mručí. Před nějakým časem jsem míval chovného samce a taky to dělal. Pojem hlavatý jako velmi typický. Někteří samci nemají tak výraznou hlavu. Ch.

V tom případě asi labužnicky vychutnává

Přidejte reakci

Přidat smajlík