Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2020 12:37
Jaryk74

XXX.XXX.179.9

Jaké malé plemeno má vysoký počet mláďat ve vrhu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2020 16:51

To záleží na tom,jestli samici připustíte ve správný čas.Momentálně mám 3 vrhy Tč po 6 mladých a v jednom jsou jen 3.Tak si vyberte.

15.2.2020 19:59

Ja bych vsadil na Rusáka, rozumej RU= ruský, na barve mi až tak nezáleží... A ked sa vyzlečie je to v podstate jedno, nikto to nepozná

Georgi

16.2.2020 00:15
Georgi

XXX.XXX.168.10

CHovám křížence německého strakáče (velké plemeno) a v hnízdě mívám 9 a více mladých.S kaliforňákem jich mám 8.Po křížení NOS a BO jich bylo 10 až 11.Početná hnízda mívají i francouzští berani.S tím nemám osobní zkušenost.Čistokrevný NOS jich mívá 9 a více.

16.2.2020 08:59

Georgi napsal(a):
CHovám křížence německého strakáče (velké plemeno) a v hnízdě mívám 9 a více mladých.S kaliforňákem jich mám 8.Po křížení NOS a BO jich bylo 10 až 11.Početná hnízda mívají i francouzští berani.S tím nemám osobní zkušenost.Čistokrevný NOS jich mívá 9 a více.

Pán sa pýtal na malé plemeno...😊

18.2.2020 20:16
nehezacka1

XXX.XXX.210.11

Georgi napsal(a):

Ne vždy tomu u francouzských beranů je.Chovám fb a většinou záleží, jestli samice je nebo není v říji(ale to je asi u všech plemen)Ano, uvádí se že samice má provokovanou říji, ale u té se mi velmi často stávalo,že mláďat bylo málo nebo nic.Teď to děláme tak,že hlídáme říje a samice připouštíme v té době. Teď mám u modrých beranů 8, u madagaskarů 7 a 7, železitá 9

18.2.2020 21:38
Jaryk74

XXX.XXX.179.9

nehezacka1 napsal(a):
Ne vždy tomu u francouzských beranů je.Chovám fb a většinou záleží, jestli samice je nebo není v říji(ale to je asi u všech plemen)Ano, uvádí se že samice má provokovanou říji, ale u té se mi velmi často stávalo,že mláďat bylo málo nebo nic.Teď to děláme tak,že hlídáme říje a samice připouštíme v té době. Teď mám u modrých beranů 8, u madagaskarů 7 a 7, železitá 9

jaký je rozdíl mezi provokovanou říjí a hlídanou říjí jak se dá říje hlídat díky

19.2.2020 14:35

někdy se nechá samice připustit i mimo říji nebo ji různými metodami k připuštění donutí chovatel a následně, po připuštění, se spustí vajíčka - vyprovokovaná říje, ale mláďat bývá málo. Během klasické říje se samice chová odlišně(přehrabuje podestýlku, přehazuje misku, jeagresivní apod) a při kontrole pohlaví vidíte, že je vulva tmavší - nafialovělá. Samice se pak nechá většinou ochotně přiskočit a mladých je o hodně víc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík