Dobrý den, prosím o radu, co to mohlo být, králice normálně žrala, ale byla hubená, po kotci se objevoval v normálních bobkách, bílý sliz - po zabití napuchlý žaludek plný bílého slizu, střevanormálně plná žrádla, zvětšené cévy, co by to mohlo být? enterokolitida? pasteureloza? zánět žaludku...? Děkuji za případné reakce
Uživatel s deaktivovaným účtem

ono těžko říct s takovým neúplným popisem nálezů z pitvy vlastními slovy, ale distenze žaludku hlenem a plynem může být následek obstrukce nebo ERE.
moc děkuji, jednalo se o 5letou samici,normálně žrala a bobky též měla normální (nebyli řídké), jen se po kotci se sem tam objevoval ten bílý hlen (sliz,hnis, nevím jak to nazvat) a byla hubená, i když žrala, i proto jsem zhodnotila, že má problém pouze z toho hnisu po kotci, ještě mě napadl zánět dělohy (nezkoumala jsem odkud hnis jde) tak jsem jí nechala zabít, já u toho nebyla (jelikož nezabíjíme, stejně bych nic nevykoukala) zabíjel jí pán, co chová králíky 30 let a ten říkál, že měla napuchlý žaludek plný bílého hnisu, střeva normálně naplněná krmivem a že měla zvětšené cévy... víc bohužel nevím