Granule - domácí výroba

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

herold

17.2.2020 21:06
herold

XXX.XXX.18.33

Mám dotaz na zkušené chovatele.Mám možnost vyrábět granule průměru 5mm z kvalitní zdravé trávy. Takže úplně čisté bez další chemie.Dále bych přidával jenom oves. Seno a vodu stále.
Uvítám jakékoliv poznatky o výrobě domácích granulí.
Děkuji za reakce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.2.2020 07:21

Načo to bude dobré? Granulovaná tráva sa zle fajčí...

18.2.2020 10:17
borax

XXX.XXX.91.21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Načo to bude dobré? Granulovaná tráva sa zle fajčí...

Celý ten nápad není moudrý.
Moc práce, je třeba mít nejen granulovací stroj! I čas jsou peníze.
Pokud chováte králíky, věnujte se chovu, vystavám atd.
Výrobu krmiva nechte profíkům.
Stejně v domácích podmínkách takové kvality lisování jako výrobci nedosáhnete.

18.2.2020 10:22
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Jaký je rozdíl mezi lisovanou trávou a běžnou sennou granulí? V čem je přínos? Že víte, z čeho přesně je vyrobena, nebo je ještě nějaký rozdíl?

herold

18.2.2020 10:46
herold

XXX.XXX.18.33

Granulátor mám to není problem, granue zvládnu udělat ze zavadlé trávy ne ze sena.
Možná nějakou radu co přesně primíchat aby byly kvalitní když už se dělají.

18.2.2020 14:02

borax napsal(a):
Celý ten nápad není moudrý.
Moc práce, je třeba mít nejen granulovací stroj! I čas jsou peníze.
Pokud chováte králíky, věnujte se chovu, vystavám atd.
Výrobu krmiva nechte profíkům.
Stejně v domácích podmínkách takové kvality lisování jako výrobci nedosáhnete.

Sory , ste mimo = ja som to nezadával a ani by som o tom neuvažoval to vyrábať....

18.2.2020 19:51
nihilo

XXX.XXX.32.146

Proč nechat výrobu krmiva profíkům? jestli bych měl granule kupovat tak bych se na králíky vykašlal to si rovnou můžu králíka koupit v obchodě. Já si granule vyrábím sám a jedno kilo mě stojí 1kč, suroviny mám vlastní jen viamíny kupuji a králíci pěkně tloustnou.

18.2.2020 20:41

nihilo napsal(a):
Proč nechat výrobu krmiva profíkům? jestli bych měl granule kupovat tak bych se na králíky vykašlal to si rovnou můžu králíka koupit v obchodě. Já si granule vyrábím sám a jedno kilo mě stojí 1kč, suroviny mám vlastní jen viamíny kupuji a králíci pěkně tloustnou.

Hej, ale len za elektrinu....

18.2.2020 20:56
petr008

XXX.XXX.193.159

Hej, ale len za elektrinu....

Á opět pan chytrý. Copak víte o cenách elektřiny v ČR ? Anebo je to znovu tak, že co sám nezvládnete musíte druhým poplivat svou jedovatou slinou?

18.2.2020 22:03

petr008 napsal(a):
Á opět pan chytrý. Copak víte o cenách elektřiny v ČR ? Anebo je to znovu tak, že co sám nezvládnete musíte druhým poplivat svou jedovatou slinou?

A hezký, treba dodať pre úplnosť. Zvládam všeličo a všetko čo potrebujem a dokonca chytám "Zadarmo českú televíziu" to si ale dovolujem... U nás sa hovorí: Šikovným patrí svet.

19.2.2020 04:13
borax

XXX.XXX.91.21

nihilo napsal(a):

Měl jsem možnost si vyzkoušet výrobu granulí v domácích podmínkách.
Ta 1kč,tak to mě pobavilo.Stroj z Číny o příkonu tuším kolem 4KW.Matrice z"bláta".Kolik pak takový stroj stojí?
Kolik jím musí projít materiálu, aby se zaplatil?
Nezaplatí se nikdy.
Já jsem to pochopil velmi brzy( stroj nebyl můj ).

19.2.2020 07:41

Tak pridám pár poznámok aj ja k téme .
1- kvalitný lis cena: 2000eur= 54000 CZK
2- motor:11kw
3- napr jačmeň,1kg =6kč
4 - pokračování v pŕíšťím díle ???

19.2.2020 07:52
borax

XXX.XXX.58.210

Tak pridám pár poznámok aj ja k téme .
1- kvalitný lis cena: 2000eur= 54000 CZK
2- motor:11kw
3- napr jačmeň,1kg =6kč
4 - pokračování v pŕíšťím díle ???

Ano.
Je to tak!!

A to nepočítám přídatné doplňky( premixy).Nemluvě o tom, že stejně toho nemůžete nabouchat tunu(na sklad).
Je potřeba mít prostory na výrobu, uskladnění obilovin atd...To si málokdo uvědomuje....
Já v tom vidím jen mínusy.
Nestojí to za ten čas a starosti.
Jsme přece hlavně chovatelé, ne?

19.2.2020 09:04

Je to asi ako napr.:Že dajte si na strechu solarne panely , kupte si elektromobil a robte si vlastné granule pre králikov... Ani jedno nie je pre mňa reálne

19.2.2020 09:45
nihilo

XXX.XXX.32.10

Máte pravdu že kupovaný granulátor se nikdy nezaplatí a to ještě k tomu nutně potřebujete drtič na slámu za cca 30000 kč, vlhkoměr - jde to j bez něho a míchačku - jde to umíchat i na podlaze. Jenže já mám doma dílnu plnou obráběcích strojů a všechno jsem si za pár korun kvalitně vyrobil, matrice a válečky kalená nástrojová ocel. Granulátor a drtič na slámu mě stál celkem asi 7000 kč elektromotory jsem měl doma, všechno už se mě dávno zaplatilo. Ta cena nákladů za 1 kilo 1kč platí, měřil jsem spotřebu elektřiny. Kdybych nekupoval ty vitamíny stálo by mě kilo 40 halířů.

19.2.2020 11:23

No a tá dílna by vyšla na kolik penez? Som strojár a pokiaľ máte komplet dieľnu ,zo všetkými potrebnými strojmi na výrobu tak sa bavme o desaťisícoch eur.... Počínajúc pilkou na kov a kaliacou pecou a inými špecialitami ... Ono, že mám doma niečo neznamená, že to nemá hodnotu , myslím napr elektromotor, Ten má cenu stále, aj repasovaný... Som v obraze a jemne povedané , pokiaľ niečo nevyhráte alebo nezdedíte = stále sa to musí kúpiť za penízky...

Jeana12

19.2.2020 11:44
Jeana12

XXX.XXX.132.70

No a tá dílna by vyšla na kolik penez? Som strojár a pokiaľ máte komplet dieľnu ,zo všetkými potrebnými strojmi na výrobu tak sa bavme o desaťisícoch eur.... Počínajúc pilkou na kov a kaliacou pecou a inými špecialitami ... Ono, že mám doma niečo neznamená, že to nemá hodnotu , myslím napr elektromotor, Ten má cenu stále, aj repasovaný... Som v obraze a jemne povedané , pokiaľ niečo nevyhráte alebo nezdedíte = stále sa to musí kúpiť za penízky...

Vy prostě musíte mít vždy a za každou cenu pravdu králičí diskuze už se nedají číst, protože jsou všechny zamořeny Vašimi jedovatými arogantními poznámkami poradit pořádně nic neporadíte, jen odtud vyháníte všěchny slušné diskutující. Vždyť už si tu pomalu povídáte sám se sebou.

Na Slovensku nemáte žádnou takovou diskuzi, že by jste svými moudry obšťastňoval ve vlastní domovině? Nebo tam už se s Váma nikdo nebaví?

19.2.2020 12:25
nihilo

XXX.XXX.32.175

Dílna mě zbyla co jsem přestal podnikat a také je to moje hobby a hodnota těch strojů stále roste.

19.2.2020 13:55

Jeana12 napsal(a):
Vy prostě musíte mít vždy a za každou cenu pravdu králičí diskuze už se nedají číst, protože jsou všechny zamořeny Vašimi jedovatými arogantními poznámkami poradit pořádně nic neporadíte, jen odtud vyháníte všěchny slušné diskutující. Vždyť už si tu pomalu povídáte sám se sebou.

Na Slovensku nemáte žádnou takovou diskuzi, že by jste svými moudry obšťastňoval ve vlastní domovině? Nebo tam už se s Váma nikdo nebaví?

Vaš komentár tak trochu smrdí , máte pocit že angličana by ste zniesla a slovaka nie ? nemca? poliaka ? Viete, že je sloboda prejavu a mimochodom , vy tu radíte neustále dokonale? Diskusia znamená prebrať a konfrontovať svoj názor.. Ja narozdiel od vas mám aj názor a aj skusenosti.. No a priaťeľov máte na FB a ja vám ich prajem.

Jeana12

19.2.2020 14:10
Jeana12

XXX.XXX.132.70

Vaš komentár tak trochu smrdí , máte pocit že angličana by ste zniesla a slovaka nie ? nemca? poliaka ? Viete, že je sloboda prejavu a mimochodom , vy tu radíte neustále dokonale? Diskusia znamená prebrať a konfrontovať svoj názor.. Ja narozdiel od vas mám aj názor a aj skusenosti.. No a priaťeľov máte na FB a ja vám ich prajem.

Slováky mám velmi ráda, řadu let jsem na Slovensku žila. Svobodu projevu Vám neberu, jenže Váš projev není nic jiného než neustálé si dokazování, že jste ve všem nejlepší a ostatní jsou blbci. Názor a zkušenosti mám taky, ikdyž Vy určitě lepší a letitější a FB nemám a nikdy jsem neměla, mám radši reálné přátele, jestli víte co to je Tak jste se moc netrefil, ale i tak jste samozřejmě jednička

19.2.2020 14:39

Když projdete starší diskuse najdete tam i recepty na přesné složení granulí, přeju vám ať si králíci pochutnají.

19.2.2020 15:16
horal

XXX.XXX.13.30

Jeana12. Jak by měla dle vašeho vypadat diskuze? Jestliže má někdo jiný názor, dle vás je arogantní. Jestliže napíše co si o to myslí, plive jedovaté sliny. Denodenně se objevují nové a nové vlákna s problémy chovatelů a mnoho z nich žádný chov nemá , jenom se baví jak se ostatní dohadují. Dotazy na nemoci králíků místo aby zavolali veterináři nebo si se zvířetem k němu došli. Kvůli těmhle už hodně zkušených chovatelů nechce diskutovat. Když vám, ale ne jenom vám nepochválíme vaše nápady, jsme arogantní blbci. Ano v podstatě máte pravdu, tahle diskuze už neni o ničem.

19.2.2020 15:32
borax

XXX.XXX.91.21

nihilo napsal(a):
Dílna mě zbyla co jsem přestal podnikat a také je to moje hobby a hodnota těch strojů stále roste.

Tak je-li to vaše hobby a strojařině rozumíte...
Tak to je jiná.
Vycházel jsem z předpokladu, že se musí všechno koupit za běžnou cenu...viz. nový stroj a suroviny pro výrobu.

19.2.2020 17:36

Jeana12 napsal(a):
Slováky mám velmi ráda, řadu let jsem na Slovensku žila. Svobodu projevu Vám neberu, jenže Váš projev není nic jiného než neustálé si dokazování, že jste ve všem nejlepší a ostatní jsou blbci. Názor a zkušenosti mám taky, ikdyž Vy určitě lepší a letitější a FB nemám a nikdy jsem neměla, mám radši reálné přátele, jestli víte co to je Tak jste se moc netrefil, ale i tak jste samozřejmě jednička

Nemusím si nič dokazovať, ani vám... A som chlap čo má svoj názor a vie si ho aj obhájiť... Nemusím ani nutné s každým súhlasiť a vychádzať.. Tak ako vám píše horal.je tuplno trikov a blbych chytakov čo videli králika akurát v metre v mrazáku..

Jeana12

19.2.2020 17:52
Jeana12

XXX.XXX.142.11

je tuplno trikov a blbych chytakov čo videli králika akurát v metre v mrazáku..

Já nerozumět jazyku Vašeho kmene

19.2.2020 18:14
petr008

XXX.XXX.193.159

Nemusím si nič dokazovať, ani vám... A som chlap čo má svoj názor a vie si ho aj obhájiť... Nemusím ani nutné s každým súhlasiť a vychádzať.. Tak ako vám píše horal.je tuplno trikov a blbych chytakov čo videli králika akurát v metre v mrazáku..

Ne ne, pánové mišilo a tzv. Horale, Jeana12 vám chtěla sdělit asi toto, je tady spousta inteligentních chovatelů, kteří zvládají diskusi bez toho, aby si na druhých léčili své vlastní osobní komplexy. Nikoho neopruzují a diskutovat s nimi a předávat si zkušenosti, je pro ostatní obohacením. Vy dva mezi ně bohužel nepatříte. Je mi vás líto, protože ve skutečnosti sami potřebujete pomoc nějakého odborníka (nikoliv z oblasti chovatelství, tam jste nejlepší vy dva).

19.2.2020 20:37

horal napsal(a):
Jeana12. Jak by měla dle vašeho vypadat diskuze? Jestliže má někdo jiný názor, dle vás je arogantní. Jestliže napíše co si o to myslí, plive jedovaté sliny. Denodenně se objevují nové a nové vlákna s problémy chovatelů a mnoho z nich žádný chov nemá , jenom se baví jak se ostatní dohadují. Dotazy na nemoci králíků místo aby zavolali veterináři nebo si se zvířetem k němu došli. Kvůli těmhle už hodně zkušených chovatelů nechce diskutovat. Když vám, ale ne jenom vám nepochválíme vaše nápady, jsme arogantní blbci. Ano v podstatě máte pravdu, tahle diskuze už neni o ničem.

Promiňte, ale nemůžu s vámi souhlasit. Třeba tahle založená diskuse mohla být zajímavá. Zadavatel se tu neptal na finanční aspekt výroby granulí, přesto zdvořile vysvětlil, jak je možné že se dostane na cenu, kterou uvádí. Místo rady ohledně zkušeností se složením granulí, se tu od p. Mišika dočkal pouze ironizování a zesměšňování jeho snahy. To nepovažuji za diskusy, ale pouze nejapnost. Všichni nebo skoro všichni, se tu chovem králíků víceméně bavíme, nemusím nikomu jeho nápady chválit, můžu mít jiný názor, ale vše se dá vyjádřit zdvořile, ne jenom plivat jedovaté sliny, Neouhlasím s petrem008 s hodnocením vašich příspěvků, protože v mnoha diskusích radíte kvalitně jiným chovatelům, ale na 100% s ním souhlasím s názorem na p.Mišika. Ten neradí, nediskutuje, pouze plive jedy.

20.2.2020 07:38

Když projdete starší diskuse najdete tam i recepty na přesné složení granulí, přeju vám ať si králíci pochutnají.

Madam , toto je rada , vlastné skusenosti z výrobou domacich granulí? Nemáte, je mi to jasné.. Ironia? nie realita.. Viete je tu 90% lídí čo nechcú čítať, len čakajú okamžitú radu a samozrejme najlepšiu... A môj prejav je taký ako ho kto pochopí
Naozaj nemám potrebu si nič dokazovať. opakujem to znova ! Nč nikomu nenutim , nepredávam a ani nesľubujem. Mimochodom na reči a nostalgiu o milovaní slovákov a pod som immuny... Pekný deň všetkým.

20.2.2020 07:52

Promiňte, ale nemůžu s vámi souhlasit. Třeba tahle založená diskuse mohla být zajímavá. Zadavatel se tu neptal na finanční aspekt výroby granulí, přesto zdvořile vysvětlil, jak je možné že se dostane na cenu, kterou uvádí. Místo rady ohledně zkušeností se složením granulí, se tu od p. Mišika dočkal pouze ironizování a zesměšňování jeho snahy. To nepovažuji za diskusy, ale pouze nejapnost. Všichni nebo skoro všichni, se tu chovem králíků víceméně bavíme, nemusím nikomu jeho nápady chválit, můžu mít jiný názor, ale vše se dá vyjádřit zdvořile, ne jenom plivat jedovaté sliny, Neouhlasím s petrem008 s hodnocením vašich příspěvků, protože v mnoha diskusích radíte kvalitně jiným chovatelům, ale na 100% s ním souhlasím s názorem na p.Mišika. Ten neradí, nediskutuje, pouze plive jedy.

Pletiete sa zadavatel nič nevysvetli... Až druhý diskutujuci / Nihilo/ sa pochvalil výrobou granuli doma na strojoch čo mu ležia v dielni... Žiadna ironia tam nebola. Len ma zaujímalo , kedže viem čo stojí zariadenie kovoobrábacej dieľne aby sa to dostalo do uší aj ostatným... Tak to len na okraj a o poznatkoch Horala sa vám môže len "Snívať" Poradím vam , zadarmo skúste si prečítať staršie príspevky tak z roku 2018.... Aj niektoré zamknuté sú zaujímavé... Ps: Aj jed je v malých dávkach liekom ...

20.2.2020 08:07

petr008 napsal(a):
Ne ne, pánové mišilo a tzv. Horale, Jeana12 vám chtěla sdělit asi toto, je tady spousta inteligentních chovatelů, kteří zvládají diskusi bez toho, aby si na druhých léčili své vlastní osobní komplexy. Nikoho neopruzují a diskutovat s nimi a předávat si zkušenosti, je pro ostatní obohacením. Vy dva mezi ně bohužel nepatříte. Je mi vás líto, protože ve skutečnosti sami potřebujete pomoc nějakého odborníka (nikoliv z oblasti chovatelství, tam jste nejlepší vy dva).

Peterro, nepotykáme si veď sme jedna velká rodina ?

20.2.2020 08:09

Jeana12 napsal(a):

To mi je ľúto, nič stým neviem urobiť ...

20.2.2020 08:21
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Jeana12 napsal(a):

Je tu spousta trolů a blbých chytráků, kteří viděli králíka akorát v Makru v mrazáku.
T9 je někdy svině, no. :)

20.2.2020 08:23

Milý pane Mišiko, naučte se pozorně číst, jsteli toho schopen. O své lásce či antipatii ke slovákům, se tu nevyjadřuji, je mi zcela lhostejné, jestli jste třeba tatar. Co mi jedno není, je jak se tu vyjadřujete. Nikdy jsem nezpochybňovala příspěvky p.Horala i když s ním nemusím mít stejný názor. Naopak můj názor na vás je, že jste zakomplexovaný chudák, který si do anonymních diskusí chodit zvyšovat své nízké sebevědomí urážením ostatních a zakrývá to přihlouplými pokusy o humor a hrstí stejně hloupých smajlíků. Ode mne je to k vaší osobě vše, od teď už vás budu ignorovat a na vaše příspěvky nebudu reagovat. Poprosila bych vás o totéž i když předpokládám, že to nedokážete

20.2.2020 08:33
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já se hlásím k těm blbým chytrákům, kteří králíky nechovají - ovšem máme doma odbornou literaturu. :) Publikace Chov králíků radí toto složení:

35 % vojtěšková moučka, 22 % pšeničné otruby, 20 % slunečnicový šrot, 10 % ječmen, 9 % oves, 1 % řepkový olej, 2 % minerální doplněk, 1 % vitaminový doplněk.

Edit: Teď koukám, že je to uvedené i tady na webu. Zkuste projet stará témata.

20.2.2020 09:06

Milý pane Mišiko, naučte se pozorně číst, jsteli toho schopen. O své lásce či antipatii ke slovákům, se tu nevyjadřuji, je mi zcela lhostejné, jestli jste třeba tatar. Co mi jedno není, je jak se tu vyjadřujete. Nikdy jsem nezpochybňovala příspěvky p.Horala i když s ním nemusím mít stejný názor. Naopak můj názor na vás je, že jste zakomplexovaný chudák, který si do anonymních diskusí chodit zvyšovat své nízké sebevědomí urážením ostatních a zakrývá to přihlouplými pokusy o humor a hrstí stejně hloupých smajlíků. Ode mne je to k vaší osobě vše, od teď už vás budu ignorovat a na vaše příspěvky nebudu reagovat. Poprosila bych vás o totéž i když předpokládám, že to nedokážete

Stará panna, alebo štastne rozvedená? ˇNeodpovedala ste a ani nikomu neporadila , nič nové... To je vaša vec. nedam smajlíka , dobre ?

20.2.2020 10:13
horal

XXX.XXX.13.30

Je mi líto kam se propadla tahle diskuze. Ale je to už zdá se pravidlo. Když dojdou argumenty nastoupí ironie, urážky a vulgarismy. Na to jsem reagoval i v předešlém vstupu. Své mládí jsem prožil na Slovensku, učil jsem se jak Česky, tak Slovensky. Půl života jsem prožil v Československu a nemám problém ani s jedním jazykem. Proto mne iritují národnostní narážky a urážky, která s tématem nesouvisí. Diskutuje zde ještě několik opravdových chovatelů, kteří se snaží poradit anebo vyslovit svůj názor a nějak ukočírovat diskuzi. Stejné je to i u slepic (ostatní nesleduji). To že máme na některé věci jiné názory, to o sobě víme a v pohodě to napíšeme a také tak to bereme. Já si pokaždé přečtu starší vlákna tazatele, které o něm hodně prozradí a vytvořím si na něj svůj názor. Samozřejmě nemusí být vždy správný a je na něm aby mne přesvědčil o opaku. Většinou se ale nespletu. Mnohdy stačí v diskuzi jednoduchá věc dnes docela běžná, fotografie. Admin umožnil vstupovat do diskuze i anonymně, což je dobré pro kvantitu příspěvků, nikoliv však kvalitu. Pak není problém opětovně anonymně vstupovat do diskuzí pod jinou značkou. To že mne má někdo za arogantního blbce, který potřebuje péči statného ošetřovatele, přehlížím. Je to názor toho dotyčného a já mu ho vyvracet nebudu. Stejně by to nemělo význam. Byl bych rád kdyby byli diskuze korektní a k tématu. Vím že je to přání více lidí, ale bohužel, každý den se budou vyskytovat další a další vlákna končit mimo téma a vzájemným napadáním a urážkami. Je to škoda, chovatelů ubývá a jenom velice málo lidí se tomu chce věnovat. Stačí se podívat na výstavy, kde z roku na rok přibývá klecí které zejí prázdnotou. Chovejme se tak jak jsme byli zvyklí se stejnými zájmy oslovovat se příteli

20.2.2020 18:07
petr008

XXX.XXX.193.159

Stará panna, alebo štastne rozvedená? ˇNeodpovedala ste a ani nikomu neporadila , nič nové... To je vaša vec. nedam smajlíka , dobre ?

Dejte si raději Šariš (vy tomu u vás říkáte pivo) a jděte pozorovat kopulující králíky. A dávejte pozor, ať vám při tom nic neunikne, vy rozumbrado. A pokud jde o Slováky, to není žádná nostalgie. Vždyť vás tam vykopali ze všech diskusí, tak si chodíte honit sem. Tak je to bratko. Tak zklidni hormon. P.

20.2.2020 18:59

petr008 napsal(a):
Dejte si raději Šariš (vy tomu u vás říkáte pivo) a jděte pozorovat kopulující králíky. A dávejte pozor, ať vám při tom nic neunikne, vy rozumbrado. A pokud jde o Slováky, to není žádná nostalgie. Vždyť vás tam vykopali ze všech diskusí, tak si chodíte honit sem. Tak je to bratko. Tak zklidni hormon. P.

Pivo cuckáš akorát ty ,lebo na pálenku nemaš love ani gule Tak si proste a jednoducho po našom: ? OKOT teplákoch.. Hádam tomu porozumieš?

20.2.2020 19:10
petr008

XXX.XXX.193.159

Pivo cuckáš akorát ty ,lebo na pálenku nemaš love ani gule Tak si proste a jednoducho po našom: ? OKOT teplákoch.. Hádam tomu porozumieš?

Díky, že ses nám tady všem odhalil. Ale my to o tobě věděli už dávno. Tak ať nenastydneš.

herold

20.2.2020 21:05
herold

XXX.XXX.18.33

herold napsal(a):
Mám dotaz na zkušené chovatele.Mám možnost vyrábět granule průměru 5mm z kvalitní zdravé trávy. Takže úplně čisté bez další chemie.Dále bych přidával jenom oves. Seno a vodu stále.
Uvítám jakékoliv poznatky o výrobě domácích granulí.
Děkuji za reakce.

no já jen koukám nechtěl jsem řešit ekonomiku výroby,jaký se pije kde alkohol ale zájmovou činost tak nevim co dál......

20.2.2020 21:56
mlckova

XXX.XXX.243.107

herold napsal(a):
no já jen koukám nechtěl jsem řešit ekonomiku výroby,jaký se pije kde alkohol ale zájmovou činost tak nevim co dál......

Asi si přečíst složení kvalitních granulí třeba u obchodníka , asi se dozvíte víc 😂...... Držím pěsti , lidí co chtějí něco zkusit uz moc není

21.2.2020 07:26

herold napsal(a):

Odpovedal ste si sám, bez urážky ... Prvotné zadanie bolo že: výroba granulí z čistej trávy bez chemie, že? Tak to pomelte a prežente lisom a je to. Je to na vás a viete môžete sa nám potom pochváliť, mňa osobne to veľmi zaujíma ..

21.2.2020 07:36

Já tomu tedy moc nerozumím na co dělat granule ze zavadlé trávy a nebude to plesnivět,když to nebude řádně usušené?To už bych dávala tu trávu čerstvou a k tomu směs zrnin.

21.2.2020 08:19
horal

XXX.XXX.13.30

Zavadlá tráva se zpracovává na senáž (siláž). Zamezení přístupu kyslíku vzniká kyselina mléčná která rozkládá cukry a současně se snižuje PH. Tenhle proces probíhá jeden a půl až dva měsíce. Kyselina mléčná a nedostatek kyslíku také zabraňuje vzniku plísní a takhle uskladněná píce vydrží až 18 měsíců. Slisováním zavadlé trávy pod vysokým tlakem by došlo k přehřátí a následné fermentaci a během několika hodin se začnou vytvářet plísně. Ke granulování je potřeba aby bylo všechno suché. Seno, sláma se drtí na prach který se lisuje s nějakými přísadami, anebo se udělá směs s obilím, minerály a vitamíny. Myslím si, že mnohem vhodnější je zkrmovat trávu v přirozeném stavu. Tzn. buď čerstvou nebo sušenou, seno.

21.2.2020 08:44
borax

XXX.XXX.91.21

horal napsal(a):
Zavadlá tráva se zpracovává na senáž (siláž). Zamezení přístupu kyslíku vzniká kyselina mléčná která rozkládá cukry a současně se snižuje PH. Tenhle proces probíhá jeden a půl až dva měsíce. Kyselina mléčná a nedostatek kyslíku také zabraňuje vzniku plísní a takhle uskladněná píce vydrží až 18 měsíců. Slisováním zavadlé trávy pod vysokým tlakem by došlo k přehřátí a následné fermentaci a během několika hodin se začnou vytvářet plísně. Ke granulování je potřeba aby bylo všechno suché. Seno, sláma se drtí na prach který se lisuje s nějakými přísadami, anebo se udělá směs s obilím, minerály a vitamíny. Myslím si, že mnohem vhodnější je zkrmovat trávu v přirozeném stavu. Tzn. buď čerstvou nebo sušenou, seno.

To je právě ten problém.
Usušit velký objem krmiv v krátkém čase.
Uskladnit pro celoroční výrobu.
Myslím, že výrobci granulí i tak přidávají do směsi látku, která zabraňuje vzniku plísní.
A to si myslím mají vlhkost směsi zmáknutou na jedničku.

Jinak zadavateli vlákna,přeji ať se mu daří.

Trošku mu závidím ten čas a elán.

herold

21.2.2020 09:19
herold

XXX.XXX.18.33

Já tomu tedy moc nerozumím na co dělat granule ze zavadlé trávy a nebude to plesnivět,když to nebude řádně usušené?To už bych dávala tu trávu čerstvou a k tomu směs zrnin.

Trávu tepelně upraví granulovač výsledný produkt se dá skadovat.

21.2.2020 09:48

herold napsal(a):
Trávu tepelně upraví granulovač výsledný produkt se dá skadovat.

V pohode a tak čo vlastne chcete počuť? Horal to vysvetlil , senaž je senaž, a králikom moc nejde do pusy .. Borax povedal správne že si svoj čas cení viac ako trávove bobky. No a Jiva ma tiež pravdu, hrstka zeleného je lepšia ...A ja skromne dodám že konzervačné látky su vo všetkých priemyselne vyrábaných potravinách a samozrejme aj krmivách :Pre istotu..

herold

21.2.2020 09:50
herold

XXX.XXX.18.33

borax napsal(a):
To je právě ten problém.
Usušit velký objem krmiv v krátkém čase.
Uskladnit pro celoroční výrobu.
Myslím, že výrobci granulí i tak přidávají do směsi látku, která zabraňuje vzniku plísní.
A to si myslím mají vlhkost směsi zmáknutou na jedničku.

Jinak zadavateli vlákna,přeji ať se mu daří.

Trošku mu závidím ten čas a elán.

Právě o tom to je když hmotu přeženu přes šrotovník a bude vlhkost kolem 15%
tak by to mělo být ok. Nechci tam přísady plisně atd.

21.2.2020 11:17
horal

XXX.XXX.13.30

No 15% vlhkost neni zaschlá tráva, ale je to už kvalitně usušené seno. Jenom malý dotaz, proč to nezkusíte když k tomu máte možnost. Vím, že budete muset počkat alespoň do května, ale není lepší si to vyzkoušet a ukončit tak zbytečné třenice? Zvláště jste li o tom přesvědčen.

21.2.2020 12:17

Mám dojem, že je to ďalší umelo vymyslený a nahraný príspevok na zatraktívnenie diskusie . Len za účelom zvýšenia reklamy.

21.2.2020 15:45
hokrví

XXX.XXX.105.226

Mám dojem, že je to ďalší umelo vymyslený a nahraný príspevok na zatraktívnenie diskusie . Len za účelom zvýšenia reklamy.

Tak to asi bude, Ája, jezeďák mára a kdo asi ještě, vždy tu jakoby někdo s něčím začne a provokuje. Bude to tím že se blíží jaro a nervozita stoupá.

herold

21.2.2020 17:13
herold

XXX.XXX.18.33

horal napsal(a):
No 15% vlhkost neni zaschlá tráva, ale je to už kvalitně usušené seno. Jenom malý dotaz, proč to nezkusíte když k tomu máte možnost. Vím, že budete muset počkat alespoň do května, ale není lepší si to vyzkoušet a ukončit tak zbytečné třenice? Zvláště jste li o tom přesvědčen.

Právě že je ještě dost času tak by mě zajímalo jak lze granulovat zelenou hmotu v co největší vlhkosti. Třeba pro dalsí uskladnění.

21.2.2020 19:08

hokrví napsal(a):
Tak to asi bude, Ája, jezeďák mára a kdo asi ještě, vždy tu jakoby někdo s něčím začne a provokuje. Bude to tím že se blíží jaro a nervozita stoupá.

Ono nie je problem založiť nielen anonymné učty. No asi su podľa mňa aj niektore registrácie "Toxické". a umelo vytvorene... Nie je normálne ked nieto prezentuje scestné postupy ako zázraky a pritom veľa z nás čo sa tomu venujem by taka "Pi==ovina ani nenapadla... Ospravedlňujem sa za slovník....

21.2.2020 19:17
borax

XXX.XXX.91.21

Ono nie je problem založiť nielen anonymné učty. No asi su podľa mňa aj niektore registrácie "Toxické". a umelo vytvorene... Nie je normálne ked nieto prezentuje scestné postupy ako zázraky a pritom veľa z nás čo sa tomu venujem by taka "Pi==ovina ani nenapadla... Ospravedlňujem sa za slovník....

Je to zvláštní.

Tento web je vyskakujícími nabídkami totálně promořený.

Naštěstí pro podobné "z*rdy" existuje účinná obrana!!

Pravda poslední 2-3roky šla diskuze o králících někam do **jzlu!
Sorry jako

Z rozumných lidí tu zůstal jen Horal....

21.2.2020 20:24

Rozumný sú nežiaduci a samozrejme aj od 🤭dr b😬by ako škodná..

21.2.2020 20:27
horal

XXX.XXX.13.30

Já vím, že je nás tady víc zasvěcených, ale kdo by reagoval na pitomosti.

21.2.2020 20:36
borax

XXX.XXX.91.21

horal napsal(a):
Já vím, že je nás tady víc zasvěcených, ale kdo by reagoval na pitomosti.

Myslel jsem to obecně.

Nevztahuji se jen na toto vlákno.

Je tu velmi mnoho až debilních dotazů "no name" tazatelů.

Dřive to v takové míře nebylo.
Ukážou se jednou, položí stupidní dotaz a už se nezajímají??!
Vytahování několik let starých vláken!?

Není to divné?
Fakt je potřeba vydělat prachy za každou cenu??

Ale třeba se mýlím

21.2.2020 20:43

Prachy a kvalitný hnoj nesmrdia sa hovorí u nás doma.

22.2.2020 10:26

Dobrý den,
diskutujte prosím k tématu vláknu, bez zbytečných vulgarismů a osobních invektiv.
Mockrát děkujeme za pochopení.

Opravdu si myslíte, že kdyby redakce sama vkládala příspěvky, dělala by to výše uvedeným způsobem...
Nikdy jsme to nedělali a dělat nebudeme.

Přejeme vám všem pěkný víkend
redakce webu iFauna.cz

23.2.2020 08:36
bery25

XXX.XXX.48.114

petr008 napsal(a):

nie,to nesmiete urazat naše pivo,mozte nas nenavidiet,v poriadku,ale pivo nie,to sa proste nerobi ani najhoršiemu nepriatelovi

23.2.2020 13:50
borax

XXX.XXX.91.21

bery25 napsal(a):
nie,to nesmiete urazat naše pivo,mozte nas nenavidiet,v poriadku,ale pivo nie,to sa proste nerobi ani najhoršiemu nepriatelovi

24.2.2020 11:08
petr008

XXX.XXX.76.218

bery25 napsal(a):

Máte pravdu přiznávám, napsal jsem mu to schválně. Opruzoval už priveľa. Pivo za to nemůže. Přijměte moji mluvu. Nechal jsem se vyprovokovat slinty jednoho ubohého somára, který tady dělá ostudu všem normálním Slovákům.

24.2.2020 12:30

petr008 napsal(a):
Máte pravdu přiznávám, napsal jsem mu to schválně. Opruzoval už priveľa. Pivo za to nemůže. Přijměte moji mluvu. Nechal jsem se vyprovokovat slinty jednoho ubohého somára, který tady dělá ostudu všem normálním Slovákům.

Somár ťa ráno obliekal do teplákov....

24.2.2020 12:41
petr008

XXX.XXX.76.218

Somár ťa ráno obliekal do teplákov....

Na tebe nebudu reagovat primitive, je to pod moji úroveň. Měj se tzv. strojaři a příště poctivě dodej - že nedostudovaný .

24.2.2020 13:45

petr008 napsal(a):
Na tebe nebudu reagovat primitive, je to pod moji úroveň. Měj se tzv. strojaři a příště poctivě dodej - že nedostudovaný .

Tak nereaguj, tepláky si daj sem tam maminke oprať. Vidím , roveň máš, čím viac pásikov = tým lepší adidas...

Deeedko

24.2.2020 15:16
Deeedko

XXX.XXX.234.125

Tak nereaguj, tepláky si daj sem tam maminke oprať. Vidím , roveň máš, čím viac pásikov = tým lepší adidas...

Škoda Mišiko, že jste se tu nepotkal s nickem Dedko Edko, s tím byste si rozuměl, taky nerudnej dědek co houno věděl a jen sem chodil všechny nasr....i ty co Vám tu teď - poté co jste se přejmenoval, tak přátelsky přitakávaj. Ale já Vás chápu, doma se s Váma nikdo nebaví, na Slovensku taky ne, tak aspoň trochu pohonit ego na české Ifauně, když už nic jinýho k honění není

A jedna osobní otázka - opravdu máte králíky, nebo jste jen troll prudič?

24.2.2020 16:29
bery25

XXX.XXX.48.114

petr008 napsal(a):

V poriadku,niekedy si to pivko dame

24.2.2020 19:22

Deeedko napsal(a):
Škoda Mišiko, že jste se tu nepotkal s nickem Dedko Edko, s tím byste si rozuměl, taky nerudnej dědek co houno věděl a jen sem chodil všechny nasr....i ty co Vám tu teď - poté co jste se přejmenoval, tak přátelsky přitakávaj. Ale já Vás chápu, doma se s Váma nikdo nebaví, na Slovensku taky ne, tak aspoň trochu pohonit ego na české Ifauně, když už nic jinýho k honění není

A jedna osobní otázka - opravdu máte králíky, nebo jste jen troll prudič?

???

Bezvíznamný

6.2.2022 16:48
Bezvíznamný

XXX.XXX.144.66

Vážení lidé ve vlnách IT.
Chtěl jsem zde načerpat znalosti i moudra. ale to co zní na obou stranách , svědčí především o sebestřednosti bez respekdu a úcty jednoho ke druhému. Největší chybu spatřuji v tom, že nesedíte tváří v tvář u jednoho stolu a rozpravu nevedete ve smyslu odpovědí na otázky bez obhajoby názorů. Na obou stranách zní snaha uspět, prosadit sám sebe-ani ne svůj názor, ale především převálcovat toho druhého.

Můj postoj k věci je: chceme zkusit výrobu granulovaného krmiva pro své potřeby především pro to, abychom tím mněli garantované složení a především jakost použitých složek, jelikož si chceme píci pěstovat s maximální minimalizací použití podpůrné chemie.

Tak bych touto cestou rád poprosil kohokoliv z vás o radu vyplývající z osobních zkušeností. Literatura sice dá odpovědi na pragma. ale chybí tam hrubost připravené směsi pro konkrétní formát granulátu, či úprava vlhkosti při čerstvé (šťavnaté vojtěšce). Stejně tak rád si přečtu či vyslechnu zkušenosti s využitím výrobních technologií.

Proč nedávám priorytu tzv. profíkům? Pod tlakem loby byznysu se z obchodu vytrácí čistota jednání i úmyslu. Od dob, kdy podvod lež a zlodějiny byly povýšeny na politiku, je podvod lež a zlodějina nejčastěji užívaným jednáním i v obchodě. Proč bych měl např. za popel platit jako za kvalitní výživové složky?

Doufám v nějakou věcnou radu či připomínku.
S poděkováním za možnost se vyjádřit a poprosit o věcnou radu či připomínku.
já Nikdo

granulík

7.2.2022 09:00
granulík

XXX.XXX.77.98

Bezvíznamný napsal(a):
Vážení lidé ve vlnách IT.
Chtěl jsem zde načerpat znalosti i moudra. ale to co zní na obou stranách , svědčí především o sebestřednosti bez respekdu a úcty jednoho ke druhému. Největší chybu spatřuji v tom, že nesedíte tváří v tvář u jednoho stolu a rozpravu nevedete ve smyslu odpovědí na otázky bez obhajoby názorů. Na obou stranách zní snaha uspět, prosadit sám sebe-ani ne svůj názor, ale především převálcovat toho druhého.

Můj postoj k věci je: chceme zkusit výrobu granulovaného krmiva pro své potřeby především pro to, abychom tím mněli garantované složení a především jakost použitých složek, jelikož si chceme píci pěstovat s maximální minimalizací použití podpůrné chemie.

Tak bych touto cestou rád poprosil kohokoliv z vás o radu vyplývající z osobních zkušeností. Literatura sice dá odpovědi na pragma. ale chybí tam hrubost připravené směsi pro konkrétní formát granulátu, či úprava vlhkosti při čerstvé (šťavnaté vojtěšce). Stejně tak rád si přečtu či vyslechnu zkušenosti s využitím výrobních technologií.

Proč nedávám priorytu tzv. profíkům? Pod tlakem loby byznysu se z obchodu vytrácí čistota jednání i úmyslu. Od dob, kdy podvod lež a zlodějiny byly povýšeny na politiku, je podvod lež a zlodějina nejčastěji užívaným jednáním i v obchodě. Proč bych měl např. za popel platit jako za kvalitní výživové složky?

Doufám v nějakou věcnou radu či připomínku.
S poděkováním za možnost se vyjádřit a poprosit o věcnou radu či připomínku.
já Nikdo

dobrý den také máme zájem o domácí výrobu granulí pokud by jste se chtěl podělit o nějaké zkušenosti byli bychom jen rádi zatím nemáme žádné zkušenosti ale začínáme se o to vážně zajímat děkuji za odpověď někdo

7.2.2022 12:27
borax

XXX.XXX.91.21

granulík napsal(a):
dobrý den také máme zájem o domácí výrobu granulí pokud by jste se chtěl podělit o nějaké zkušenosti byli bychom jen rádi zatím nemáme žádné zkušenosti ale začínáme se o to vážně zajímat děkuji za odpověď někdo

Vstupní náklady jsou tak velké, že na to rovnou zapomeňte.
Šrotovník, sušička, míchačka, stroj na pelety.
V neposlední řadě velké prostory pro skladování surovin ( na celý rok ).
Je to jen vaše neznalost a naivita, že něco ušetříte.

Pro bezvýznamného: Raději mrkněte na knihu spisovné češtiny.
A výrobu granulí nechejte odborníkům.

Přidejte reakci

Přidat smajlík