Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sanee

22.2.2020 10:35
Sanee

XXX.XXX.174.9

Dobrý den. Včera jsem si domů přivezla králíčka a všimla jsem si, že má zakalené levé oko. Má ho přivřenější, než to druhé. Celkově to nevypadá, že by ho to nějak bolelo nebo omezovalo. Nevím, jestli s tím jít k veterinářovi. Četla jsem o borové vodě, ale nevím, jestli by mu to pomohlo na tohle.Druhé oko je úplně v pořádku. Neví někdo, co by to mohlo být? Napadl mě šedý zákal. Děkuji za všechny odpovědi :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.2.2020 12:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, jít k veterinářovi. Že přivírá znamená že to řeže. Ten zákal je na rohovce, to dost bolí.

Sanee

22.2.2020 19:43
Sanee

XXX.XXX.174.9

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, jít k veterinářovi. Že přivírá znamená že to řeže. Ten zákal je na rohovce, to dost bolí.

Děkuji moc, zajedeme tam co nejdříve

24.2.2020 10:41
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Je možné, že se mláděti pozdě "rozlepilo", občas se to stává a pak se oko zakalí a králík zůstane slepý. Ale taky to zase může zmizet.. Jednou jsem u jednoho vrhu zjistila králíče s neotevřeným jedním okem, rozkapala jsem ho, otevřela, ale bylo bílé.. Pár dní jsem ještě vykapávala, pak už se nezalepovalo a nic z něj neteklo, tak jsem ho nechala být. Za několik dní jsem chtěla zkontrolovat, jak to vypadá a králíka už jsem nepoznala, který to byl (celý vrh byl bílý s červenýma očima), úplně se to ztratilo a všichni měli obě oči normální...
Teď mám ve vrhu 7 králíčat jednoho zákrska, taky jsem ve věku necelých tří týdnů zjistila, že nemá jedno oko otevřené, opět rozkapat, dvakrát denně čistit (jsou strašně chlupatí, tak se to vždycky zase "zalepilo") kapky + mastička a cca po týdnu už oko "drží" otevřené, ale taky je na něm "bílý flek"... Uvidím, jak se to bude vyvíjet tentokrát...

Přidejte reakci

Přidat smajlík