Hypermangan na otlaky/zánět králíka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Usak1

25.2.2020 15:54
Usak1

XXX.XXX.40.195

Dobrý den všem,

ráda bych Vás poprosila o radu. Máme králíčka a všimla jsem si, že za sebou začal tahat nožičku. Přišla jsem na to, že má na zadní tlapce na patě bolák. Nejdříve jsem myslela, že se mu tam udělal nějaký zánět, ale zřejmě prasknul a během dne se mu udělal stroupek, nicméně nožičku stále tahá. Jsou to tak 2-3 dny, jsme objednáni k veterináři, ale až na víkend, dříve to nejde.

Potíž je v tom, že špatně snáší cestování, už si užil svoje a nerada ho tahám. Dalším důvodem je to, že nás vzala jen taková klinika, kde si účtují stovky jen za objednání (přestěhovali jsme se, čili k osvěčené paní veterinářce nemůžeme). Kdyby to tedy bylo možné, nejraději bych ho sama zaléčila doma, ale nechci riskovat, proto se obracím sem...

Pročítala jsem zde nějaké diskuze a někdo uváděl, že potírá hypermanganem (velmi slabě nasycený roztok). Kdysi nám ho veterinářka na nějaký zánět doporučila, čili ho máme doma. Myslíte, že je vhodné ten stroupek potřít tímto roztokem? Mám mu pak převázat nožičku, aby ji měl v měkkém? A později potřít otalky přírodním olejem až se stroupek odlopupne? (koukala jsem, že se mu začíná odlupovat)

Děkuji Vám za rady

25.2.2020 19:21
rapotacka11

XXX.XXX.212.34

Je to otlak?
Jak je králík starý?
Jakou má podestýlku?

25.2.2020 21:37
mlckova

XXX.XXX.157.153

Taky mi to přijde nejak níž, otlak je většinou na konci pod ohybem ..... přijde mi to spiš jak poranění , těžko říct podle fotky

25.2.2020 22:09
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Nic nezkazite,kdyz budete otlak,zranění, v tomto stavu,potirat hojivou kožní masti Infadolan..

Usak1

26.2.2020 09:41
Usak1

XXX.XXX.43.239

Máte pravdu, zřejmě to bude zanícené zranění. Vzhledem k tomu, že se toto místo obvykle při hopkání nedostava vůbec do kontaktu s podlahou, tak ani nevidím příčinu vzniku otlaku...

Na nohu se už vůbec nepostaví, tahá ji za sebou, musí ho hodně bolet. Raději zajdeme k tomu veterináři, nevím, jak se to bude hojit a nechci to zanedbat.

Tu kožní mast ještě zvážím

Děkuji za odpovědi

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.2.2020 10:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

No ak je to na chodidle ? , je to otlak... Pokiaľ to nie je dospelý 4-5 kilový králik môže to byť aj zranenie , plné hnisu až ku kosti. Vet = by to mal rozoznať. Infekcia si žiada liečbu , napr ATB.

Přidejte reakci

Přidat smajlík