Jeeva

XXX.XXX.64.12
Přeji krásný den,
blíží se doba očkování a já, po konzultaci se zkušenějšími, chci očkovat takto:
Mor: Castorex
Myx.: Myxoren
Mor 2: Pestorin RHDV2
Je to takto v pořádku? Můžu tyto vakcíny očkovat najednou, v jeden den? Bohužel veterináře se zeptat nemůžu, veterinářka, co nám bude očkovat králíkům moc nerozumí,.. no ostatní veterináři jsou daleko.
Je možné očkovat samici týden po porodu? Nebude to mít následek na mláďata, nebo mám radši počkat až odchová?
Mockrát děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Otázka a doteraz ste očkovali ako? Ak takto tak bez obáv pokračujte...
Očkovať castorex ihlou a prepichom ucha na mixu sa robí ... Ako mi skusenosť radí, netreba príliš zaťažovať na jeden krát králika a samicu , ktorá mi odchováva mladé = mám zvlášť v merku... Osobne pichnem proti moru a o14 dní mixu a monovalentnou vakcinou...
Jeeva

XXX.XXX.64.12
Právě, že ne, očkovali jsme pestorin mormyx, ale bylo mi řečeno, že to není vhodné, tak se snažím najít lepší řešení
Takže nejdřív očkovat mor a za 14 dní myxomatozu?

Áno👍
Jeeva
napsal(a):
Přeji krásný den,
blíží se doba očkování a já, po konzultaci se zkušenějšími, chci očkovat takto:
Mor: Castorex
Myx.: Myxoren
Mor 2: Pestorin RHDV2
Je to takto v pořádku? Můžu tyto vakcíny očkovat najednou, v jeden den? Bohužel veterináře se zeptat nemůžu, veterinářka, co nám bude očkovat králíkům moc nerozumí,.. no ostatní veterináři jsou daleko.
Je možné očkovat samici týden po porodu? Nebude to mít následek na mláďata, nebo mám radši počkat až odchová?
Mockrát děkuji
Můžete mi prosím napsat cenu a velikost balení Pestorinu na mor II? Žila jsem v tom, že v ČR je zatím stále dostupná jediná vakcína a to Eravac, který vychází skoro 1000,- balení 10 dávek... Škoda, že se nedá koupit verze vakcín, které jsou v Anglii či Německu a pokrývají oba typy moru. Děkuji.

Velikosti balení: 10 x 1 dávka, 1 x 10 dávek, 10 x 10 dávek, 1 x 20 dávek, 10 x 20 dávek .Cenu psát nebudu,asi se bude u veterinářů lišit.
napsal(a):
Velikosti balení: 10 x 1 dávka, 1 x 10 dávek, 10 x 10 dávek, 1 x 20 dávek, 10 x 20 dávek .Cenu psát nebudu,asi se bude u veterinářů lišit.
Děkuji za info. K ceně mi šlo v zásadě jen o srovnání s Eravacem kde u 10 dávek je cena za jednu blízko 100,- tak jsem jen sondovala zda konkurence srovnala ceny nebo je lidštější.

kralickova
napsal(a):
Děkuji za info. K ceně mi šlo v zásadě jen o srovnání s Eravacem kde u 10 dávek je cena za jednu blízko 100,- tak jsem jen sondovala zda konkurence srovnala ceny nebo je lidštější.
Co jsem kupovala u našeho veta byla cena podstatně nižší.

Nedávno som dostal upozornenie , že máme diskutovať k téme a slušne.. Určite ste to dostali viacerý,? Inak nikto z vás tu neodpovedal k téme položenej otázky ako som si všimol... Pripojím jeden postreh z od priaťeľa, ktorý sme dnes prediskutovali. Je možné pichnúť vakcínu proti moru a v druhom vpichu na iné miesto mor2 v jeden deň.Je to vyjadrenie výrobcu =Vraj? tak pekný deň všetkým.
Jeeva

XXX.XXX.64.12
Děkuji za info :-)
Jeeva

XXX.XXX.64.12
Krásný večer,
Prosím Vás, víte někdo, na jak dlouho je Castorex a Myxoren? Vet mi řekl, že na 6 měsíců, ale na internetu u informace o přípravku je u obou napsáno 12 měsíců. Děkuji

Castorex je 1injekcia každých 12 mesiacov...
Jeeva

XXX.XXX.64.12
Mockrat děkuji, už jsem bezradná, vet mi řekne vždy opak, než co se dozvím od chovatelů a na internetu. Tak hlavně, že to vím, abych neočkovala po půl roce!