6528

XXX.XXX.235.250
Zdravím, mohu už dát králíkovi trávu nebo ještě ne? Aby se nenafoukl.
Uživatel s deaktivovaným účtem

to záleží na tom, kolik a jaké trávy :D
6528

XXX.XXX.235.250
Třeba sedmikrásky a trochu luční trávy nebo listy ovocných stromů a keřů.

králík je zvíře citlivé na výkyvy krmné dávky. prostě musíte u toho trochu myslet, no.
ale neplatí žádné "ještě ne". ten postupný návyk musí proběhnout a je jedno, jestli v březnu, nebo v dubnu, nebo v červenci.
6528

XXX.XXX.235.250
On je zvyklý na trávu, není to mládě jen jsem si říkala jestli nebude ta tráva nějak přemrzlá, protože v zimě se králíkům nemůže dávat že?

přemrzlá tuhle zimu? no. záleží asi na tom, odkud jste, tady na hané už nosím trávy po taškách a za chvilku bude i na košíček.
6528

XXX.XXX.235.250
Jsem z Podkrkonoš.
6528

XXX.XXX.235.250
My tu už máme sedmikrásky i krásnou trávu tak mě láká mu to dát, jen se bojím aby se mu něco nestalo.
6528
napsal(a):
My tu už máme sedmikrásky i krásnou trávu tak mě láká mu to dát, jen se bojím aby se mu něco nestalo.
Dnes ráno po 5 docela pršelo, po 7 pěkně chumelilo, padaly vločky jak pětikoruny a teplota 0,7stupňů, já osobně počkám, stejně tu nic není. Dříve jsem dával trávu ještě v listopadu i přemrzlou, ale teď nechci pokoušet osud a krmím převážně seno, trávu jen jako pamlsek. Byl jsem se podívat v lese a je trochu znát, že prší, smrky začínají smolit, tak kéž by takové počasí bylo až do konce dubna, aby napršelo to co nenachumelilo.