Krl
XXX.XXX.215.239
Zdravím, jsem začínajícíchovatel českých strakáčů. Chtěl bych se zeptat na pár otázek : 1) Kde zjistím (kam se mám obrátit) , když chci tetovat králíky, jaká čísla mám vytetovat
2)Myslíte, že mládě narozené 4.4. má šanci dorůst na výstavu která je v polovině října?
Uživatel s deaktivovaným účtem
1. Musíte být člen ČSCH,tam byste měl dostat veškeré informace.
2.Rodiče máte tetované a oceněné?
3.Při připuštění se vyplní 2x připouštěcí potvrzení,po narození mláďat se připouštěcí potvrzení dovyplní,vypíše se potřebný počet rodokmenů a předá registrátorovi organizace,ten předá okresnímu registrátorovi a ten přidělí tetovací čísla a tetovatel organizace je otetuje.
4.Na výstavu v říjnu dorostou,proč by neměli.
Jenom na doplnění. K bodu 2, ne jenom že musí být rodiče tetovaný a ohodnoceni na výstavě, ale musí mít i rodokmen. Z toho se jak do připouštěcího lístku tak do rudokmenu zapisují rodiče, jejich rodiče a prarodiče.
K bodu 3. Nevím kde a jak to funguje, ale u nás je to tak, že připouštěcí lístky i rodokmeny se vyplňují až rozeznáte pohlaví. Poté se dají potvrdit registrátorovi organizace a já sám je odesílám okresnímu registrátorovi. Ten to pak přeposílá na svaz.
K bodu 4. Na výstavu se dávají králíci starší 7 měsíců a musí odpovídat standardu. Tzn váhově i vhledem a musí být naočkovaný (mor a mixomatóza). Pokud bude mladší tak bude hodnocen jako mládě a to pro další chov nestačí. Musel by absolvovat další výstavu jako dospělý.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mláďata malých a zakrslích plemen lze vystavovat od 4 měsíců,střední a velká od 5 měsíců.
3. Postup chovatele při hlášení mláďat k registraci
3.1
Po připuštění králice samcem je chovatel povinen vyplnit připouštěcí potvrzení mimo zadní strany ve dvou vyhotoveních.
3.2
Po rozeznání pohlaví mláďat vyplní chovatel zadní stranu připouštěcích potvrzení a vypíše příslušný počet rodokmenů. Vyplněná připouštěcí potvrzení i rodokmeny, předloží chovatel registrátoru své základní organizace, a to nejpozději v době, kdy mláďata dosáhla stáří osmi týdnů. Nemůže-li chovatel ze závažných důvodů sám rodokmeny vypsat, požádá o to registrátora své základní organizace.
Pro králíky registrované v CPKK chovatel nevyplňuje rodokmeny, vydává je CPKK.
3.3
Prodá-li chovatel březí králici jinému organizovanému chovateli, je povinen spolu s králicí předat i vyplněné připouštěcí potvrzení. Zadní stranu připouštěcích potvrzení doplní pak po vrhu již nový majitel králice a postupuje dále jako chovatel narozených mláďat.
Krl
XXX.XXX.145.249
Dobrý den , členem ČSCH jsem, rodiče jsou tetovaní,ohodnoceni, s rodokmenem.
V ČSCH mi na schůzi nikdo neřekl postup a o připouštěcím potvrzení jsem ještě neslyšel.