Nevím jestli je těhotná vážně nechci otravovat ale běhá venku a nevím jestli by nebylo lepší ho dát někam do klece prosím poraďte mi zdá je těhotná moc děkuji za odpovedi😉přeji hezký den
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jednak samice jsou březí.Věšteckou kouli opravdu nemáme,tak snad víte,jestli jste ji připouštěli nebo ne.Z obrázku se to opravdu nepozná.
L&B
napsal(a):
Aby se zjistilo, zda je samice březí dává se po 14 dnech k samcovi, když na něj vrčí a je vůči němu agresivní, je pravděpodobně těhotná. V tom případě ji hned dejte od samce pryč (aby mu neublížila nebo aby ji samec znovu neoplodnil).
A tyhle hloupé rady si prosím nechte pro sebe!

mlckova
napsal(a):
A tyhle hloupé rady si prosím nechte pro sebe!
..a proč myslíte, ze jsou tyto rady hloupé?

ančovička1
napsal(a):
To se vám zdá normální, stresovat březí samici nějakým zkušebním přezkoušením u samce?..
..jak se píše níže, pohmatem to asi nezvládne, a pokud chce vědět hned, tak je to lepší než prohmatání zkusit samce.......jinak holt zkoušet trpělivost a počkat si na překvapení.....s podivem je, že tazatel/ka neví zda měla samici u samce, tedy alespoň tak to na mně celé působí.....
napsal(a):
..jak se píše níže, pohmatem to asi nezvládne, a pokud chce vědět hned, tak je to lepší než prohmatání zkusit samce.......jinak holt zkoušet trpělivost a počkat si na překvapení.....s podivem je, že tazatel/ka neví zda měla samici u samce, tedy alespoň tak to na mně celé působí.....
Ja tedy zkušební připouštění nedělám,ani nedoporučuji..palpaci ovládám,ale take nedělám..když máte zdravé a dobře krmene králíky, dobrou hygienu chovu,neni problém,aby samice zabřezly..pripustila jsem 5 samic, po mesici mají všechny mladé, jedna dokonce porodila 10kralicku, jednoho bohužel ušlápala..tak devět😀kazdy den vypiji litr koziho mléka😀🐇🐇🐇🐇

ančovička1
napsal(a):
..a jak píšete, neví se,jestli byla samicka u samce a jak připouštění probihalo,jaky byl samec,starý nebo mladý, anebo oproti samici moc malý..
..a také možná, zatimco my tady diskutujeme,samice už dávno porodila😁🐇🐇
...mrzí mně, že málokdy zadavatel napíše jak to vlastně celé dopadlo......
Ono nejde o to, že se smí nebo nesmí stresovat, zakázáno to není. Jenomže pak za čtrnáct dní se v diskuzi objeví dotaz, "samice porodila a mláďata jsou mrtvá" nebo podobný. Je pravda, že u většiny samic se nic nepozná, že by došlo k nějakému problému z kontrolní připouštění. V přírodě samice musí také odolávat samcům. Jenomže tam má prostor kam utéct, navíc samec dostane najevo, že nemá šanci jednak reakcí samice či pachovou stopou. V králikárně tato možnost není a nadržený samec vůbec nedbá na reakci samice. Účinek stresu se pak projeví v době porodu. Samice třeba vůbec nestaví hnízdo a pak rodí tam kde stojí a z vrhu nic není. Dokonce se může stát, že zabřezne znovu. Je to sice výjimečné, ale mnoho chovatelů se s tím už setkali. Přitom stačí tak málo, nebýt netrpělivý a počkat si ještě těch 14 dní. Je hezké, že tazatelka dala vědět jak to dopadlo.