Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2020 18:34
jarka-ká

XXX.XXX.44.123

ahoj, chtěla bych se zeptat zkušených "králíkářů", jestli mohu smíchat vrhy od dvou samic do výběhu. Nebudou se napadat? A pro upřesnění - odděluji samice od mladých - ne naopak že?

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2020 19:22

Ano odstavují se samice od mladých.Pokud chcete míchat dva čerstvě odstavené vrhy,tak to není dobré.Pokud to jsou králíci 3-4 měsíční,jsou stejně staří,tak to je možné,ale je lepší dát do jednoho kotce samce a do druhého samice.Měli by se dát do jiného kotce než byli dosud aby byli všichni v cizím prostředí,

17.4.2020 20:06

my to tak děláme, rozdělíme králíčata na samce, samice a dáme do velkých výběhů. Vždycky jim cáknu mezi uši voňavku, pak se neperou. Mají rádi ve výběhu schovávačky. Pozor s krmením, může se vám stát, že tam máte žrouta, co využije většího množství zrní, přežere se a chcípne.

17.4.2020 20:25
jarka-ká

XXX.XXX.44.123

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
my to tak děláme, rozdělíme králíčata na samce, samice a dáme do velkých výběhů. Vždycky jim cáknu mezi uši voňavku, pak se neperou. Mají rádi ve výběhu schovávačky. Pozor s krmením, může se vám stát, že tam máte žrouta, co využije většího množství zrní, přežere se a chcípne.

dáváte oves? mě ho malí nechtějí

17.4.2020 20:30
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Ovesné vločky.

Georgi

17.4.2020 22:37
Georgi

XXX.XXX.168.10

Můžete je dát spolu po odstavu (10 týdnů) do jednoho výběhu ,ale zvlášť samce a samice . Nejdéle do čtyřech a půl měsíce zabíjím .Pro samce je větší prostor lepší .K dotazu Jožina ,na oves si malí musí zvyknout .U pětitýdenních mláďat už jsou misky vymetené .

18.4.2020 20:21

jarka-ká napsal(a):
dáváte oves? mě ho malí nechtějí

naši králíci žerou všechno, proto jsem radši opatrná. Krmíme směsí ovsa a granulí + seno a řepa. Až začnou kopřivy, budem jim je dávaat taky.

18.4.2020 20:32
ančovička1

XXX.XXX.22.78

Mam u pěti samic mladé,krmim směsí granule,ovesne vločky a ječmen pro samici..+ seno,voda a přidávám trochu čerstvých vitamínů, trochu trávy..početnějším vrhům misku koziho mleka několikrát denně.😀

Přidejte reakci

Přidat smajlík