Domácí kastrace králíků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Fanda947

27.4.2020 06:54
Fanda947

XXX.XXX.208.250

Dobrý den,
Chci se zeptat jestli by mi někdo mohl poradit jak doma vykastrovat králíka. Pokud s tím má někdo zkušenost.
Předem děkuji a přeji hezký den.
Fanda

27.4.2020 08:33
ančovička1

XXX.XXX.62.150

Jestli nechcete prijit o kraliky,tak to nechte veterináři..radsi kraliky,samce,rozdělte do kotcu po jednom,těch par měsíců do porážky to nestoji zato..

27.4.2020 17:28
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Co si to zkusit na sobě, hlavně bez umrtvení.
To bude rajc,
No a pak, už zkušenej jít na králíky.
Mám se moc co držet, abych zůstala
jak se dnes říká "korektní".
Co za burany se ještě potlouká světem.
No, neudržela jsem se m...
Druhá rada: nemám podmínky - nechovám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2020 19:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kastrace se prováděli dřív a asi je sem tam pořád někdo dělá. Já už bych o tom na vašem místě neuvažovala. My třeba chováme křížence větších plemen a jeden z důvodů je ten, že dospívají později. Někdy je nechávám pohromadě i skoro do 5měsíců, ale pokud dobře krmíte, jsou většinou králíci ve 4měsících, střední a malá plemena ve třech, už v mrazáku. Velmi klidní a dobře rostou, jsou třeba kříženci francouzských beranů. Oni se dřív kastrovali, protože je lidi krmili hlavně trávou, pak králíci tak rychle nenarostou.

28.4.2020 13:29
horal

XXX.XXX.13.30

Kastrace se doporučuje u domácích mazlíčků, aby v době říje (především samci) nedělali značky po celém bytě. Samozřejmě u veterináře. Pokud to dělá někdo podomácku tak je to barbar a zasloužil by nakopat. Věřím ale tomu že se takoví lidé najdou, viděl jsem třeba jak téměř dospělému dobrmanovi bez umrtvení majitel nožíkem uřízl oháňku a uši a ještě byl na to hrdý.

Jirina2222

29.4.2020 20:53
Jirina2222

XXX.XXX.121.78

Dobrý večer
Kastrace je podrobně popsaná v knize o chovu králíků zhruba z roku 1960.
Bohužel jsem ji založila a název tedy nevím.
Sem tam mi nějaký uhynul , tak jeden z 10-15 ti?
Už nekastruju , králíků chovám míň a nyní je to i nezákonné.

4.5.2020 12:07
Vinc86

XXX.XXX.45.238

Já jsem se stím nikdy nesetkal tak se chci zeptat proč jste je kastrovala?

Přidejte reakci

Přidat smajlík