Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

gol

27.4.2020 08:45
gol

XXX.XXX.145.249

Zdravím,
chovám králíky už dlouho, jedna samice mi začala kýchat. Na veterině nevěděli, ale mysleli si, že je to pasterela, tak nasadili antibiotika, ty nepomohly. A mě napadlo, jestli to nemůže být tím, že teď krmím starší prašné seno. Vždy když jdu dát seno tak většinou začne kýchat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2020 10:23

Hmm , ked si vet. myslí a nevie a aj tak dá Atb, je to divné... A aj keby že su výsledky testu negatívne , králik môže byť nemocný, ono je to taká maskovačka . Osobne na alergiu u králika neverím, pokiaľ sem tam prskne , kýchne a bez sopľa pod nosom treba počkať čo s toho bude? Ono aj tie Atb majú nejaku ochrannú dobu, takže , počkať a potom je to sekaná...

27.4.2020 11:23
ančovička1

XXX.XXX.62.150

gol napsal(a):
Zdravím,
chovám králíky už dlouho, jedna samice mi začala kýchat. Na veterině nevěděli, ale mysleli si, že je to pasterela, tak nasadili antibiotika, ty nepomohly. A mě napadlo, jestli to nemůže být tím, že teď krmím starší prašné seno. Vždy když jdu dát seno tak většinou začne kýchat.

Sám jste si odpověděl.."kdyz jdu dát seno,začne kychat"..a to staré seno jeste může byt plesnive..koledujete si o problémy se zdravim samice..

27.4.2020 15:35

Pokud to seno dáváte do jesliček,tak ho zkuste dát na podlahu.Už jsem se s tím párkrát setkala,že králík kýchal nebo mu teklo z nosu když měl seno v jesličkách a musel ho vytahovat.Když ho dostával na podlahu,nekýchal.Otázka je,co je starší,prašné seno.V seně mohou být odrolený lístečky trav a to také práší.

27.4.2020 21:43
Krl

XXX.XXX.215.29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud to seno dáváte do jesliček,tak ho zkuste dát na podlahu.Už jsem se s tím párkrát setkala,že králík kýchal nebo mu teklo z nosu když měl seno v jesličkách a musel ho vytahovat.Když ho dostával na podlahu,nekýchal.Otázka je,co je starší,prašné seno.V seně mohou být odrolený lístečky trav a to také práší.

Dobře, děkuji za radu, samice je dovežená z Německa, tak ji nechci hned utrácet.

28.4.2020 09:37

Divné, jeden príspevok a dva nicky,? Je možné, že v Nemecku aj seno chutí inak...Ono aj sekaná je z takého králika potom exclusive...

28.4.2020 17:52

starý prašný seno je úplně typickej důvod pro kýchání a kašel zvířat. živinově je to taky nula. to prostě nekrmte.

29.4.2020 20:40
Krl

XXX.XXX.215.29

starý prašný seno je úplně typickej důvod pro kýchání a kašel zvířat. živinově je to taky nula. to prostě nekrmte.

Dobrý den,
děkuji moc za radu. Takže myslíte, že nebude potřeba králíka utratit?

29.4.2020 20:41
Krl

XXX.XXX.215.29

Krl napsal(a):
Dobrý den,
děkuji moc za radu. Takže myslíte, že nebude potřeba králíka utratit?

Jenom mi přijde divné, že ostatním králíkům to problémy nedělá

29.4.2020 21:00

Krl napsal(a):

každej je trochu jinej.

29.4.2020 22:10
ančovička1

XXX.XXX.62.150

Krl napsal(a):

Myslim,že je to stejné,jako u lidi..alergie..ale necekala bych,až na prašné staré seno, začnou reagovat i ostatni kralici..ja bych tedy svým kralikum nic spatneho nedala..staré seno je dobré tak na stlani pod kačeny..

29.4.2020 22:22

Krl napsal(a):
Dobře, děkuji za radu, samice je dovežená z Německa, tak ji nechci hned utrácet.

Moje zkušenost s králíky z Německa je,že se u nich kýchání vyskytuje často.Většina z nich také není na seno zvyklá,někdy trvá dost dlouho než ho začnou žrát a někteří ho nežrali celý život.Zrovna v únoru si jeden známí přivezl z Německa 2 samice a jedna začala prskat hned druhý den a druhá po pár dnech.Bohužel nakonec obě zabil.Žádné prašné seno jim nedával.Bohužel tito dovežení králíci jsou často zchoulostivělí z vnitřních chovů a dostávají pouze granule a vodu.Pokud jsem si dovezla králíky z Rakouska z chovu venku a byli zvyklí alespoň na slámu,nebyl s nimi problém.

30.4.2020 09:29

Moje zkušenost s králíky z Německa je,že se u nich kýchání vyskytuje často.Většina z nich také není na seno zvyklá,někdy trvá dost dlouho než ho začnou žrát a někteří ho nežrali celý život.Zrovna v únoru si jeden známí přivezl z Německa 2 samice a jedna začala prskat hned druhý den a druhá po pár dnech.Bohužel nakonec obě zabil.Žádné prašné seno jim nedával.Bohužel tito dovežení králíci jsou často zchoulostivělí z vnitřních chovů a dostávají pouze granule a vodu.Pokud jsem si dovezla králíky z Rakouska z chovu venku a byli zvyklí alespoň na slámu,nebyl s nimi problém.

Mám rovnakú skúsenosť, králici z importu bežne prskaju už po ceste v aute...Je to blbé urobiť obed z 200 eurového šampiona ...

Přidejte reakci

Přidat smajlík