Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2020 14:53
ondra99

XXX.XXX.213.209

zdravim....ted akorat se mi okotila samice-prvnicka.....hnizdo si neudelala,mlady jsou sice trochu ve slame,ale ne moc....co s tim?dat samici pryc a mladym hnizdo udelat?nebo to proste nechat byt?diky za odpovedi,delam kraliky 5 let a prvnicku jsme nikdy nemel....)vzdy uz treba dvoulete samice.diky moc

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.4.2020 15:39

Pokud nedělá hnízdo ani po porodu,některé saeice to dělají,chyťte ji,vytrhejte ji chlupy na břiše a na bocích a hnízdo udělejte.Něž ji vrátíte,dejte ji něco dobrého.Je možné,že udělá hnízdo až později,ale mladý musí být v teple,jinak ustydnou.Nebojte se chlupy vytrhat,samice před porodem chlupy uvolňuje vlivem hormonů.Uvidíte,jestli se začne starat nebo taky třeba ne.

28.4.2020 17:27
ančovička1

XXX.XXX.62.150

Take se mi to někdy stane, ale samici nechám,jen na mlade přiložim jemné seno a hnizdo spravim pridanim sena..mladé dám (pokud jsou rozlezla),pěkně k sobe do hnizda a pekne zakryju...samice si odpočine a treba do rana nebo druhy den v klidu chlupy natrha a hnizdo si upravi podle sebe..

28.4.2020 17:48

Jenže jenom v seně taky mohou do rána uhynout.Nechám si v pytli chlupy třeba když se samice remluje a postaví si hnízdo nebo tam mám vyčesanou podsadu z našeho Tibeťáka,a když má samice málo chlupů v hnízdě nebo žádné,prostě jí je tam dám.Měla jsem samici Tč a ta vždy začala dělat hnízdo 3. den po porodu.Když jsem nechala mladé jen v podestýlce,bylo do rána po nich.Štvalo mě to a jednou když měla opět 6 mladých,ale hnízdo bez chlupů,tak jsem dala pod a na mladé chlupy co jsem vyčesala ze psa.Oni do rána přežili,samice je i nakrmila,ale chlupy natrhala až 3. den.Od té doby nám vždy nechané chlupy do zásoby.Tato samice mně pak odchovala takto ještě několik vrhů,mám po ní samice už v 8 generaci,ale ani jedna to naštěstí nedělá.

28.4.2020 20:09
ančovička1

XXX.XXX.62.150

Musi se to zakrýt tim senem opatrně,samozřejmě,ne tam kralicky zadusit..ted je už teplo,tak se da předpokládat,že by vydrželi..s tou psi srsti jste me překvapila ..to samice nijak nereagovala?..chlap jednou čistil čubině boudu,měnil slámu a tu polámanou z boudy nastlal kralikum..byla uplne čistá..ale😁..kralici začali litat,jako splašeni,div nevyrazili dvířka,běhali snad i po stropě...cítili psa,byli úplně vystresovani...
Jinak mi nikdy mladi neuhynuli,když si samice natrhala chlupy az druhý den...ale stane se..🐇🐇🐇

28.4.2020 21:16

Oni tibeťáci nejsou cítit ani když zmoknou a pak naši králíci jsou na psy zvyklí.Už jsem podsadu ze psa využila vícekrát a žádné samici to nevadilo.No s tou zimou,u nás pořád mrzne každou noc.

Georgi

28.4.2020 21:41
Georgi

XXX.XXX.168.10

Samice může natrhat chlupy do hnízda až druhý den .Pokud je má možnost přikrýt jemným senem bez problému přežijí .Někdy také hnízdo jako Ančovička1 spravím .Měl jsem samici která to dělala pravidelně a všechny vždy odchovala .Jenom tu možnost přikrýt je senem musí mít .

28.4.2020 22:19
horal

XXX.XXX.13.30

Pokud neni moc nízká venkovní teplota tak je to v pohodě, důležité je aby byly nakojené, pak si tělesnou teplotu udrží.

29.4.2020 11:34
ančovička1

XXX.XXX.62.150

Moje prvnicka, 9 králíčků..☺desátého vytáhla😢

Přidejte reakci

Přidat smajlík