Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

.1.2.3.4.

2.5.2020 15:46
.1.2.3.4.

XXX.XXX.3.71

Zdravím, všude teď rostou pampelišky a já bych je ráda nabírala mému králíkovi jenomže mám obavy. Ve většině pampeliška jsou vidět různí brouci a já se obávám, aby tam nebyli nějací paraziti, kteří by následně králíkovi akorát ublížili. Jak bys se mohla zbavit těch brouků? Přelít vařící vodou? Předem děkuji za odpověď.

2.5.2020 15:49
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Proboha proč.
Dávám listy a nemyju a nespařuju.

2.5.2020 16:14
kosta

XXX.XXX.39.157

Dejte mu jenom listy.Květy se stopkama nežere zůstanou ležet.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.5.2020 16:17
Uživatel s deaktivovaným účtem

Proč by nežrali květy se stonkama.Dávám pampelišky kojícím samicím a sežerou vše zbude jen kořen.

2.5.2020 16:18
hokrví

XXX.XXX.105.226

1.2.3.4. pět cos to Janku cos to sněd. Jsme nějací zblblí. Vše se pořád umývá desinfikuje a to pořád dokola, ani bych se nedivil, že se někdo zeptá jestli by se nemělo umýt hovno než ho vyhodím na hnůj.

2.5.2020 16:22
hokrví

XXX.XXX.105.226

kosta napsal(a):
Dejte mu jenom listy.Květy se stopkama nežere zůstanou ležet.

Přivezl jsem si králíka ze Slovenska a nechtěl nic žrát několik dní, až když dostal květ panpelišky tak se pomalu rozežral.

2.5.2020 17:21
kosta

XXX.XXX.39.157

Naši žerou jenom listy a stopky nechají proto jsem to napsala.

Georgi

2.5.2020 22:07
Georgi

XXX.XXX.168.10

Přemýšlíte nad nesmrtelností brouka. Vždyť králíkům se nasekala nebo naseká tráva a nakrmí . Nikdo jí nepřebírá . Parazity nebezpečné pro králíky stejně pouhým okem stejně neuvidíte .Trochu si o těch parazitech přečtěte .

3.5.2020 07:39
mlckova

XXX.XXX.63.130

Pokud to zrovna neposr.... zvíře , tak je to riziko minimální :), brouky vyklepte stejne pak vyletí z kotce ven. Přesně nevim ceho se bojíte , klíšťat , blech? To by asi byla fakt náhoda ... léčba je pak jednoduchá - pichne se ivomec a je hotovo i s vnitřními parazity...

6.5.2020 08:41
petr008

XXX.XXX.193.159

hokrví napsal(a):
1.2.3.4. pět cos to Janku cos to sněd. Jsme nějací zblblí. Vše se pořád umývá desinfikuje a to pořád dokola, ani bych se nedivil, že se někdo zeptá jestli by se nemělo umýt hovno než ho vyhodím na hnůj.

To je velice zajímavá myšlenka s tím lejnem. Někde v odborné literatuře (vydáno tuším Harvard nebo Oxford) jsem se dočetl, že lejno (používejme prosím spisovný výraz definovaný v Ottově slovníku naučném) lze považovat za čisté, dokud nespadne na zem.
Dilema ovšem nastává u takového, co už dopadlo. Mýt, či nemýt...?
Nejednalo by se jistě o bytostné dilema, pokud by v otázce bylo dlouhé měkké "í". V tom případě bych to zcela určitě neřešil, jelikož já celoživotně mám.
Nu, budu dále pátrat v odborných zdrojích, snad se nakonec dobereme odpovědi na otázku: Co s lejnem? Nebo jak by řekl Jan Neruda: Kam s ním?

7.5.2020 19:24
Olánek

XXX.XXX.207.69

hokrví napsal(a):

Lejno není třeba mýt,jsme lejny již dostatečně promořeni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík