Barbora237

XXX.XXX.244.102
Dobrý den, bude to jistě blbý dotaz, ale chtěla jsem se pouze zeptat na to, jak je to se zakrslými králíčky. Říká se že se nesmí jíst, což je za mne zcela správně, ale co kdyby byla maminka zakrslá a tatínek normální králík? Smí jít mladí do chovu normálních králíků a dalo by se maso jíst či ne. Neodsuzujte mě prosím, chtěla jsem se pouze zeptat. A také bych se chtěla zeptat na zkušenosti křížení zakrslého a normálního králíka. Děkuji moc🙂
Uživatel s deaktivovaným účtem

Proč by se zakrslý králík nedal jíst?Jen jich na ten pekáč musíte dát víc,jinak je to výborný kraťoučký maso.Co si myslíte,že dělají chovatelé kteří chovají čistokrevné zakrslíky a neprodají je?Prostě je sní.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zakrslíka můžete připustit maximálně malým plemenem a získáte trochu většího zakrslíka.Rozhodně bych ho větším králíkem nepřipouštěla.
Tr

XXX.XXX.87.249
Minulý týden jsem odstavoval mladé z vrhu samec Bu x samice Zb. Zakrslá samice porod zvládla porodila jich dokonce 6 což je na zakrslého berana si myslím dost. Rostou krásně, logicky váhově zaostávají za ostatními mladými z křížení středních plemen. Ale to nevadí na to maso se těším a zatímco normálně mne zasytí 1ks bežne velkého králíka, teď budeme muset udělat dva bude mi stačit 1 a půl s zbyde i pro ostatní.