Lukanna23

XXX.XXX.109.64
Ahoj, chtěla jsem se zeptat protože už mi to fakt nedá spát. Moje králičice (2roky) se začala chovat divně. Když si jí chci vyndat tak mi utíká a dupe. Proste se nedá. Dřív tohle vůbec nedělala. Normálně jsem si jí vyndala a ona se nechala chovat a všechno. Ale teď ne. Taky tak divně sebou cuká. Proste normálně sedí a najednou sebou trhne. Možná je to puberta. A proste začala jen tak z ničeho nic být agresivní . Asi se mě boji. A abych řekla pravdu, já se někdy bojím ji. Protože proste je agresivní. Tak se mi za to prosím nesmejte. Dřív proste byla úplně normální. Ona ani nechce ze svý klece ven. Otevři ji dvířka ať vyjde, ale ona proste nic. A chytit se nedá. Nebo jako dá ale těžko. Prosím poraďte co mám dělat🥺
Lukanna23

XXX.XXX.109.64
Nechová se? Jakoby že se nemá chovat- jako v náručí? A jak ho mám pustit nazahradu když ho pomalu ani neodchytím? On dupe a nelíbí se jí to když jí chci vyndat z klece
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lukanna23
napsal(a):
Ahoj, chtěla jsem se zeptat protože už mi to fakt nedá spát. Moje králičice (2roky) se začala chovat divně. Když si jí chci vyndat tak mi utíká a dupe. Proste se nedá. Dřív tohle vůbec nedělala. Normálně jsem si jí vyndala a ona se nechala chovat a všechno. Ale teď ne. Taky tak divně sebou cuká. Proste normálně sedí a najednou sebou trhne. Možná je to puberta. A proste začala jen tak z ničeho nic být agresivní . Asi se mě boji. A abych řekla pravdu, já se někdy bojím ji. Protože proste je agresivní. Tak se mi za to prosím nesmejte. Dřív proste byla úplně normální. Ona ani nechce ze svý klece ven. Otevři ji dvířka ať vyjde, ale ona proste nic. A chytit se nedá. Nebo jako dá ale těžko. Prosím poraďte co mám dělat🥺
Nemohlo králíčka něco vyděsit? Může to mít s něčím spojené ve spojitosti s vámi. Nebolelo jí něco při manipulaci? Určitě bych nepouštěla a ani nenutila kontakt. Zkuste navázat kontakt s králíčkem přes mlsky kdy si začne brát z ruky. Nebrala bych násilím ale vybudovat důvěru tam bude nějaký kámen úrazu
Lukanna23

XXX.XXX.109.64
Jenomže on si ode mě bere z ruky... A třeba hladit se taky nechá pokud je v kleci. Ale jen na chvíli. Pak sebou cukne jako to dělají králíci v pubertě. Ale potom s tím vyndaváním je problém. Dřív jsem ho normálně vyndala ven... Ale teď vždycky když ví že ho musím dát do přepravky, nebo vyklidit klec, tak prostě utíká a nechce. Taky bych se s ní chtěla mazlit a chovat si ji ale už to není jako dřív... Já nevím
Lukanna23

XXX.XXX.109.64
To je pravda. Ale já ji respektuji. Ale co když ji chci třeba vyndat z klece abych ji mohla dát do přepravky a ona prostě nechce? Když ji chci vyndat, začne dupat, vrčet a běhat po kleci. Dřív jsem ji normálně nastavila přepravku a ona do ni sama vlezla, později když to všechno začalo jsem jí prostě chytla a dala do tý přepravky. Ale nevadilo jí to a byla úplně v pohodě. Později se stěží odchytla a teď už ji téměř nikdy neodchytím. Nechápu. Nejdřív jsem si říkala ze ji asi bolí když ji chytám ale to je blbost protože jsem jí takhle chystala od malička a až teď se najednou nechce nechat. Prosím poraďte. Nechápu co děkám blbě.
Kralicek123

XXX.XXX.152.56
Králík má pubertu nějak od 7 měsíců nebo 9 myslím? Takže aby měla pubertu ve 2 letech je kravina.