Dobrý den, chci se zeptat, jestli je normální, že mi samička obskakuje samce? Na samce skáče, líže ho, ale na sebe nenechá sáhnout a když se o něco pokouší samec, tak na něj vrčí, utíká před ním a je na něj agresivní. Samičce je rok a samcovi dva, už spolu byli vícekrát v kontaktu a probíhalo to podobně.
Setkali jste se s tím už někdy?
Přes padesát let se motám kolem králíků a pořád se setkávám s nějakým překvapením. Je to asi týden co přišel kamarád se samičkou připustit. Normálně to nedělám ale mám starého samce na dožití s kterým už nepřipouštím a jemu to bylo jedno. Podíval jsem se jestli není v říji. Nebyla, ale to nevadí. Dali jsme ji k samci a samec okamžitě naběhnul a začal kopulovat. Ona ale neměla zájem, až když se unavil najednou vyskočila a role si obrátily. Pak ona dlouho honila po kotci samce, tak jsem ji vyndal a znova prohlédnul. No a to překvapení když z ní trčel pamprlík a objevily se i šourky. Ze samice byl najednou samec. Chci tím říct, že dva zkušení chovatelé na první pohled nepoznali samce. I to se může stát. Ale jinak je docela běžné, že samice skáče na samce, dokonce může i vyvrcholit a s chrčením se převrátit. Už jsem to viděl hodněkrát, jenomže pak je svolná a nechá se připustit. Jenože i když jsou to zvířata nemusí se chovat stejně. Ještě mne napadlo, není některý z nich kastrovaný ?
Georgi

XXX.XXX.168.10
Může se stát že někdy samička chce obskočit samce .Pak nezbývá nic jiného než přidržet samici za uši při zemi .Zkušený samec si poradí .Stalo se mi to u pár samiček a jaký byli mladý .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na samce často naskakují samice se silnou říjí a,jak už zde bylo psáno,je třeba ji přidržet a nechat naskočit samce,pak už se většinou uklidní.Mám takovou samici,dělá to při každé říji.