Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2020 10:25
Marysanda

XXX.XXX.101.208

Dobry den, prosim o radu...samice porodila 7 kralicat, jedno uhynulo jeste v hnizde, ostatni prospivala dobre. Po sesti tydnech bylo spatné jedno mlade, v kotci byly ten den slepene bobky. Vse jsem vycistila a dalsi slepene bobky nebo prujem se jiz neobjevil. Dnes po tydnu dalsi mládě. Priznaky jsou stejne- den pred tim byla v poradku, zerou, behaji, jsou bez prujmu , nepozoruji, ze by bylo neco spatne. Druhy den lezi na boku, zadni nozky u sebe, nemohou se na ne postavit, jen obtizne zvedaji hlavicku. Na uhyn jsme necekali a na onen kralici svet jim holt pomohli. Kotce jsou cisteny pravidelne kazdy tyden vcetne vydrbani vsech misek v octove vode, krmim pouze senem a ovsem, k piti voda s kapkou octa, ockuji pravidelne proti moru...Dekuji za radu ci info.....

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.5.2020 11:00

A kdy jste je očkovala?

23.5.2020 11:41
horal

XXX.XXX.13.30

Období kolem druhého měsíce života králíků je nejchoulostivější. Velice reagují na sebemenší zmenu v krmení či překrmování. A pak ten ocet. Ano ocet se používal už před mnoha desítkami let, ale mnoho chovatelů to dělá špatně. Měl by se používat jenom jako prevenční kůra pár dní a po týdnu zopakovat a to dvakrát do roka. Nepodávat ho každodenně. Je pravda, že kyselé prostředí nesvědčí kokcidiím a zabíjí je, jenomže zabíjí i jiné bakterie, které jsou pro zažívání králíka důležité. Pak se může stát cokoliv.

23.5.2020 11:55
Marysanda

XXX.XXX.101.208

Tito ockovani jeste nejsou, ockuji 8-9 tyden. Jen jsem popisovala, jakym zpusobem je chovam... No a ocet? Chovam kraliky cca 1,5 roku, vpostate sbiram informace i hodne tady na strankach...Nekdo napise, ze ocet kazdy den jednu kapku, jiny zase jinak.... Chov se mi ale jinak dari, toto jsou me prvni problemy...

23.5.2020 12:59

Chování před úhynem mně dost připomíná mor2.Ten lze očkovat už od 4 týdnů.Klasický mor1 od 6 týdnů.Ocet záleží jak hodně ho dáváte,ale pokud chcete něco přidávat je lepší Acidomid,ale v octu to nebude.Matku jste očkovali kdy a čím?

23.5.2020 15:23
Marysanda

XXX.XXX.101.208

Matka byla ockovana 19.7.19 veterinarem, nazev bohuzel nevim, letosni rok ockuji Pestorinem...Jaky je rozdil mezi morem 1 a morem 2? Mam tedy zbyvajici mlade oockovat jiz nyni neco pres sest tydnu stari? Dekuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík