zdravim.....tak jsem dovezl z Ratiboric 3 kraliky Hyla...2 samice a samce....dostali granule,ktere jsem koupil od pana Kocara a k nim seno a voda.....hned jsem dal do napajecek preventivne emanox ktery mi sam pan Kocar doporucil....a bohuzel jedna samicka ma kokcu tak jsme zvysil davku emanoxu a jen cekam,jestli to rozchodi....mrzelo by me to,protoze jsem byl strasne zvedavy na vysledky...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Z čeho soudíte na kokci?Jak jsou staré?
Tak stare jsou 4 mesice..prehnal s granulema?naopak jsou preci zvykle jen na ne a dostali vzdy jen pul kelimku od maleho jogurtu.krmil jsem jak rikal,granule seno voda.....seno si dali prvne az tak po trech dnech...kokca mysl,ze to je.smrad,prujen podesrana...ale vecer jsem koukal,uz bastila trochu seno,tak to snad da
Ona entero proti strevni kokce se dost tezko pozna ne?s timahle nemocema nema problemy,takze ani moc zkusenosti.kraliku delam kolem 50 rocne a snad tri roky musim zaklepat,mi zadny neodesel.krmim jen seno...mlady maj granule,pozdeji jim do nich pridavam jecmen...do vody obcas acidomid....a nemam problemy to az ted tohle

Emanox bych jí dala přímo do tlamičky,tím nic nezkazíte.Změna prostředí na ně může působit,ale může na ně působit i třeba jiná voda nebo jestli jsou venku nebo uvnitř.Nemám sice zkušenost s Hylou,ale vím,že když jsem si přivezla samce z chovu v králičinci,který byl zvyklý na stálou teplotu,vlhkost,granule a vodu,také dlouho trvalo než si vůbec zvykl na venkovní chov,ani vodu zpočátku nechtěl,prostě samý problém.

Presne , ako píše jiva , sú jedince , ktoré sa adaptujú horšie a často sa problém prejaví po transporte. Mám s tým osobne skúsenosti... Dosť často je problém u exemplárov napr z Nemecka , kde sa veľa králikov chová v klimatizovaných a u zavretých chovoch...
ondra99
napsal(a):
Ona entero proti strevni kokce se dost tezko pozna ne?s timahle nemocema nema problemy,takze ani moc zkusenosti.kraliku delam kolem 50 rocne a snad tri roky musim zaklepat,mi zadny neodesel.krmim jen seno...mlady maj granule,pozdeji jim do nich pridavam jecmen...do vody obcas acidomid....a nemam problemy to az ted tohle
Tak v tom případě se vykašlete na brojlerové králíky.
Všichni tito králíci jsou z hal o několika tisíci kusech.
Krmeni úplně jiným krmivem, v jiných podmínkách.
Takže buď tu změnu králík"dá",nebo prostě ne.
Přece jenom...není to běžný králík.

Já měla hyly od p.Kočára a dostala jsem k nim i něco granulí do začátku. Problém neměly, ale jejich chov mě nebavil tolik, jako kříženci. Na kotec si zvykly hned, jen jedna samice byla slabší, tu sem zabila. Nakonec jsem je nechala znáým a ti jsou spokojení. Za mě je to úplně normální králík. Nechala jsem si kříženky hyly s BO a těmi jsem spokojená.