Kokcidioza +vakcinacia M+M

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.6.2020 13:20
Hermeli

XXX.XXX.253.103

Dobrý poprosim rady skúsených ohľadne preliecenia proti kokcidioze kedy mám preliečiť mladé plus kedy dat zaočkovať? Dakujem

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2020 13:50

To ako, že liečiť zdravé králiky? Preventívne sa to dávno nerobí v zdravom chove ... Ktokoľvek vám to poradil tak to nerobte, zdravý jedinec nepotrebuje lieky...

8.6.2020 14:11

Pokud je to potřeba,tak vždy léčit před očkováním.Králík na očkování musí být zdravý a v kondici.Nemusíte však léčit léčivy,ale přírodním Emanoxem.

8.6.2020 14:35
Hermeli

XXX.XXX.253.103

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To ako, že liečiť zdravé králiky? Preventívne sa to dávno nerobí v zdravom chove ... Ktokoľvek vám to poradil tak to nerobte, zdravý jedinec nepotrebuje lieky...

Bolo mi poradene že pred odstavom sa majú preliečiť..každý vraví inak ale skúsim to len na prírodnej báze

8.6.2020 15:02

Hermeli napsal(a):
Bolo mi poradene že pred odstavom sa majú preliečiť..každý vraví inak ale skúsim to len na prírodnej báze

Emanox používám řadu let a mám s ním nejlepší zkušenostii.

8.6.2020 15:03
Hermeli

XXX.XXX.253.103

Emanox používám řadu let a mám s ním nejlepší zkušenostii.

Ďakujem za radu použijem emanox

Georgi

8.6.2020 18:42
Georgi

XXX.XXX.168.10

Souhlasím s mišikem , zdravý králík nepotřebuje žádné léky .

Georgi

8.6.2020 19:09
Georgi

XXX.XXX.168.10

Nejlepší zkušenosti mám s přikrmování granulí s kokcidiostatiky .Ty krmím už březím samicím a mladým králíkům do tří měsíců .Ve čtyřech měsících zabíjím .Nejpozději zabíjím králíky ve čtyřech a půl měsících .

8.6.2020 21:32

Georgi napsal(a):
Nejlepší zkušenosti mám s přikrmování granulí s kokcidiostatiky .Ty krmím už březím samicím a mladým králíkům do tří měsíců .Ve čtyřech měsících zabíjím .Nejpozději zabíjím králíky ve čtyřech a půl měsících .

Tak to si trochu odporujete ne?Když zdravý králík nepotřebuje žádné léky a dáváte granule s kokcidiostatiky - léky.

8.6.2020 21:52

Hmm, jiva má pravdu... Osobne by som to nekrmill a ani nejedol... Keď chcete dajte emanox alebo kokcidin pri odstavení a je to košer a neškodné...

Georgi

9.6.2020 22:24
Georgi

XXX.XXX.168.10

Čtete to špatně ! Já jsem nepsal že krmím granule s kokcidiostatika ale pouze přikrmuji . Pokud budete jakýkoliv přípravek podávat ve větším množství , pak je to jed i když je na rostlinné bázi .Mišiko vy píšete že by jste to nejedl . Takže vy jiné maso než z vlastní produkce nejíte .Ono tam se všude kokcidiostatika zvířatům podávají a to ve velkém množství .

10.6.2020 06:32

Jenže ono je jedno jestli krmíte nebo přikrmujete.Granule s kokcidostatiky obsahují lečivo a přikrmováním hladinu léčiva ředíte pod účinnou mez a kokcidie si na dané léčivo vytváří rezistenci.Granule s léčivy se mají krmit samotné nebo dávat granule bez léčiv..Co se táká bylin.Ano jsou byliny jedovaté,takové,co se mají užívat jen omezenou dobu,ale ty Emanox neobsahuje.Celou řadu bylin lze užívat dlouhodobě.

10.6.2020 08:16

Georgi napsal(a):
Čtete to špatně ! Já jsem nepsal že krmím granule s kokcidiostatika ale pouze přikrmuji . Pokud budete jakýkoliv přípravek podávat ve větším množství , pak je to jed i když je na rostlinné bázi .Mišiko vy píšete že by jste to nejedl . Takže vy jiné maso než z vlastní produkce nejíte .Ono tam se všude kokcidiostatika zvířatům podávají a to ve velkém množství .

No, aby sme to nejak uzavreli, tak krmiť a prikrmovať je podľa mňa to isté ak nie ešte horšie... Neberiem vám vašu víziu ani cestu ktorou idete, je mi to jedno. nemám problem z mäsom z obchodu a dokonca ho aj jem v rozumnej miere. Nemám ani iluzie o veľkochovoch a dokonca som pár fariem králičich aj videl v reále a dokonca aj v zahraničí. Pri koncentácii zvierat na m2 je mi jasné, že to nemôžu nijako inak udržať v kondícii len s použitím medikácie napr. krmiva. Ale ja robím králiky pre ine priority a prebytky mäsa si zaujemcovia beru odomňa hlavne pre deti... Takže zhrniem, u mňa GMO krmivo = Nie, Atb a ine chemikálie = Nie... pekný deň.

29.7.2020 10:05
monausek

XXX.XXX.86.25

Jenže ono je jedno jestli krmíte nebo přikrmujete.Granule s kokcidostatiky obsahují lečivo a přikrmováním hladinu léčiva ředíte pod účinnou mez a kokcidie si na dané léčivo vytváří rezistenci.Granule s léčivy se mají krmit samotné nebo dávat granule bez léčiv..Co se táká bylin.Ano jsou byliny jedovaté,takové,co se mají užívat jen omezenou dobu,ale ty Emanox neobsahuje.Celou řadu bylin lze užívat dlouhodobě.

mám tedy ještě dotaz, mám týdenní mladé a od březosti samic krmím granule s kokci. Mohu při odstavu ještě pro jistotu přeléčit Emanoxem? Když jsou to jen bylinky?

29.7.2020 10:25

Načo??? Lieky sa používajú len pri nejakom probléme... Keď máte chuť jesť mäso z liekmi je to na vás

Přidejte reakci

Přidat smajlík