Scarey

XXX.XXX.237.206
Zdravím. Rozhodl jsem se shrnout dvě věci do jednoho abych nemusel zbytečně psát dvě nové téma. Snad to nevadí.
Začnu asi s tím horším. Můj králík (samec 3 nebo 4 roky starý) má problém s očima. Je to celkem dlouho co ho má. Slzeli mu oči a po pár týdnech nebo měsíci jsem se rozhodl s ním zajít k veterináři. Neměl jsem totiž kvůli škole čas a peníze tak jsem to nemohl řešit ihned. Na veterině jsem byl asi 3 minuty. Doktor mi dal mast, vzal si peníze a odešli jsme. Pořádně mi ho ani nezkontroloval byl jsem naštvaný, ale doufal jsem že to bude stačit. Jenže na té masti už je nějakou tu dobu a nevidím tam zlepšení. Možná minimální, a to že ty oči má méně mokré. Nevypadá to že by to mého králíka trápilo. V podstatě to ani nevnímá. Samozřejmě že to nevím jistě, ale můj králíček mi obvykle věci naznačí. Jeho oči nejsou podrážděné nic. Když už mi veterinář nepomohl tak tedy zkouším internet. Je to moje jediná psychická pomoc a proto se o něj strašně bojím. Moji rodiče říkají že z toho dělám velkou paseku ale nemyslím si, když vím že mnoho lidí chodí s každou maličkostí k veterináři.
Další věc je to, že nežere seno. Nikdy nebyl nějak moc velký milovník sena, ale pokaždé ho sežral. Krmim ho zrním. Zrní absolutně miluje a když mu dám seno a zrní mu nedám tak je z toho smutný a pochtívá zrní. I když vím že králičí strava má být právě hlavně seno, zelenina. Jenže i když má přístup k senu tak to seno platí spíše jako podestýlka. A sežere zeleninu a hlavně zrní a na seno kašle . Nahrabe si ho na okraje a ani se ho nedotkne. Takže peníze za seno jsou fuč.
Budu rád za každou pomoc a radu. Hlavně ohledně toho prvního prosím. O králíčka se starám sám, je mi 16 let, takže prosím něco k čemu můžu mít i přístup bez rodičů
S
Uživatel s deaktivovaným účtem

blbý, no.
protože nežrání sena a slzení očí umí přerůstání zubních kořenů, což je nakonec smrtelná nemoc. ale na potvrzení či vyvrácení potřebuješ rentgen.
bodlinko, vy to hodnotíte z toho lékařského hlediska, ale mohlo by to mít i jednoduší příčiny. Pokud konzumuje zrní bez problémů tak zadní zuby by mohli být v pořádku a jenom přední by přerůstali. To se dá zjistit běžnou prohlídkou. Múže tady jít o to seno, kdy mu nějakým způsobem nevoní, nechutná, anebo ho prostě odmítá když má dostatek zrnin. To seno může být také příčina toho slzení (prach, plíseň i když se na první pohled nevidí). Pokud seno nebude žrát vůbec nic se neděje, ale musí se nahradit vláknina jinak. Třeba ovsem nebo ještě lépe ovesnými vločkami které se přidají do krmení. Pro jednoho králíčka to není až tak finančně náročné. V žádném případě však nezanedbat ani to lékařské hledisko kde by už pak třeba nebylo pomoci.