Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Láďik1987

18.6.2020 19:57
Láďik1987

XXX.XXX.68.107

Dobrý den jdu s dotazem mám nebo měl jsem dvě nahonene samice králíka jedna porodila v pohodě ale dnes sem přišel z práce a u té druhé sem našel 3mrtve mláďata 🥺🥺🥺 dostal jsem je již nahonene a mám je cca 14 dní v novém prostředí je možné že je sama zadavila že není ještě zvyklá nebo to může mít jinou příčinu ? Žere pije vše mi přijde v normálu více mláďat sem nenašel díky za rady Blažek

19.6.2020 05:27
horal

XXX.XXX.13.30

V první řadě terminus technicus, samice je připuštěna, březí. Jinak, stává se to, že samice z nějakého důvodu se o mladé nestará. Nejčastější příčina je stres a pak zdravotní problémy. Tady se o stres s velkou pravděpodobností jednalo. Stěhování samice v polovině březosti, změna prostředí, změna způsobu, množství a druhu krmení, to jsou spolehlivé vlivy stresu. Další věc je nízký počet mladých ve vrhu, kdy samice může protáhnout termín porodu i o několik dní. Není to však nic neobvyklého a stává se to i zkušeným chovatelům u jindy bezproblémových samic.

19.6.2020 05:46
Ital

XXX.XXX.213.39

Zdravim.... Toto je u samic normalni...delaji to i stare samice.....jw hodně faktoru proc to dělají... Např, změna prostředí, počasí atd... Nedělejte si stoho žádnou hlavu.... Mme tříletá samice.... Rozhodila cele hnízdo tak jsem ji nechal znova nahonit a ted ma 9mladych....preji pěkný den

19.6.2020 06:14
horal

XXX.XXX.13.30

Honí se zajíci na honě, honit se dá i v koupelně...... Králíci se připouští.

Láďik1987

19.6.2020 06:30
Láďik1987

XXX.XXX.68.107

Díky moc za radu 👍

Přidejte reakci

Přidat smajlík