Úhyn samice s mláďaty

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2020 07:35
petrbartos27@seznam.cz

XXX.XXX.46.61

Dobrý den,dnes ráno při kontrole mláďat jsem zjistil že mi pošle samice BU .Má 11 mláďat,2 dny staré.Ve stejný den mi porodila i samice Kal, pouze 2 mláďata.Nenapadlo mě nic jiného než těch 11 přidat k těm dvěma.Nevím však jestli je samice přijme nebo jestli 13 mláďat na ní nebude příliš.Nechápu proč pošla snad jen kokcidioza ale na hygienu dbám, kotce desinfikuji každý týden roztokem soli a octa.Mám těch 11 prcků nechat u Kal nebo zkusit koupit kapátko a dokrmovat je třeba kozím mlékem?Jednou jsem to zkusil u mladých BO dokrmovat je ale nepřezili to.

BOZ

19.6.2020 08:24
BOZ

XXX.XXX.168.199

13 je mnoho, zredukovat max na 8-10 a dobre krmit + dostatecne mnozstvi vody. Rucne dokrmovat 11ks mladych kdyz maji 2 dny je docela nerealne, hlavne skrz cas a nejisty vysledek.. Byla prvnicka nebo uz mela neco za sebou? Obcas se to stava, ale kokci je "pomala smrt" a bylo by tam par priznaku, to bude spise neco s porodem..

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.6.2020 08:29

Mláďata bych prohlédla,pokud tam jsou nějaká menší oproti ostatním,tak bych je utratila a zbytek dala k druhé samici.Zkontrolovala bych je za 3-4 dny,jestli všichni prospívají,případně slabá vyřadila.Záleží jak je samice mléčná.Může je uživit nebo se postupně zredukují na to co se uživí.Hlavně je třeba samici dobře krmit a přidávat minerály a vitamíny.

19.6.2020 11:59

Súhlasím z jivou 👍

21.6.2020 19:31
petrbartos27@seznam.cz

XXX.XXX.16.15

Zdravím ještě mě napadlo,co kdybych je jen přikrmoval,1-2 krát denně ,samičku dát pryč z kotce,přes lahvičku přikrmit zase vrátit zpátky do hnízda ...viděl jsem to na internetu že to někteří chovatelé dělají ale já s tím nemám zkušenosti.Je to dobrý nápad nebo to mám nechat jen na samici?Mohl bych tím něco pokazit?

Georgi

21.6.2020 20:36
Georgi

XXX.XXX.168.10

Přidejte půlku silnějších mladých do hnízda kal samice a zbytek můžete zkusit odchovat . Šance na odchov malých je velmi malá . Samici od mladých na dokrmení přidaných mladých rozhodně nestěhujte!Jestli je všechny uživí je na přírodě . Když budete samici často sahat do hnízda , může se stát , že příjdete o všechny malé králíky . Je to přesně tak jak napsal jíva .

21.6.2020 21:29

Mlěčná samice odchová 10-11 mláďat,takže mně by se nechtělo zabývat přikrmováním kvůli několika mladým,kdy je stejně nejisté jestli mladý přežijí.Pro mě je to zbytečně pracné.Raději odchovám méně mladých bez práce s nimi,ale to záleží na vás.

22.6.2020 10:06

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mlěčná samice odchová 10-11 mláďat,takže mně by se nechtělo zabývat přikrmováním kvůli několika mladým,kdy je stejně nejisté jestli mladý přežijí.Pro mě je to zbytečně pracné.Raději odchovám méně mladých bez práce s nimi,ale to záleží na vás.

Momentálne mám jednu rekordmanku= Prvý vrh 9ks odchované bez problemov. Druhý vrh 12Ks odchované a v sobotu odstavené bez problémov akurát im bolo tesno v jednom koterci... Tak su rozdelený na polovicu, samička dostane pár mesiacov pauzu... No osobne mám najradšej ked je vo vrhu 6=7 mládých a sú pekne vyrovnané....

22.6.2020 10:32
petrbartos27@seznam.cz

XXX.XXX.113.70

Že má někdo štěstí...Já v sobotu Belgický obr samice porodila 11 mladých,nepostavila hnízdo mladé rozházené ,dnes ráno kontrola,žili jen 3,zbytek sežraný...dělaji mi to samice BO od začátku roku 4 vrhy ztracené,samice nepostaví hnízdo,nebo se o ně nestarají nebo je sežerou...už nevím jak dál.Nebyly to prvničky...

22.6.2020 12:24

Hmm, to štestí je vrtkavé .... V januári -Tri skusene samice nechali vrhy nenakojené a tak bolo 28 ks jednohubiek pre susedovho kocúra.... .
Príroda je mocná čarodejka, ale tak to má byť. všetko sa deje pre niečo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík