Uživatel s deaktivovaným účtem

Veru, borax má pravdu, sopel u nosu je konečná.....
no,jeste se chci dopatrat,kde mi k tomu kralici prisli......mam kraliky uvnitr,nahore seno,dolu jsem dal kralikarny.uz to tak mam 5 let a bez problemu,zadne horko,pohoda....ale ted jsem mel vedle asi 5 metru od kralikarny v chlivku kurata....cetl jsme,ze ryma muze byt zpusobena vysokou koncentraci cpavku.....co rikate,nemuze to byt opravdu tim?

Ondro, ryma je v podstate pasteureloza🤔... No a tã je prítomná v takmer každom králikovi, je len na jeho imunite ako ju dokáže poraziť. Zdrave zviera ,ju zvládne. Slepice sú teda nevinné.
napsal(a):
Ondro, ryma je v podstate pasteureloza🤔... No a tã je prítomná v takmer každom králikovi, je len na jeho imunite ako ju dokáže poraziť. Zdrave zviera ,ju zvládne. Slepice sú teda nevinné.
O tom by se dalo polemizovat.
Pastereloza se právě rozjede při vysoké koncentraci čpavku, nebo průvanu.
Mohl jste si ovšem odněkud přivézt.
Resp.králík už to v sobě měl.
Pak už stací málo.
Např.březost samice, porod, laktace.
Je to nemoc mnoha tváří.
Od poškozených vnitřních orgánů( kašovité, hnisajíci plíce) přes abscesy plných hnisu na různých částech těla.
Fakt to nemá cenu léčit.
Riziko zamoření zbytku celého chovu je velmi vysoké.
xchipsy
napsal(a):
Tak ona je rýma a rýma... Pokud králík sem tam kýchne, ale nemá zasoplený nos apod., může to být reakce na prašnější seno, slámu, obilí, granule, větší horko v kombinaci s vyšší koncentrací čpavku atd atd...
Králíka jsme neviděli, takže těžko soudit, zda porazit nebo nechat..
Je to samozřejmě na rozhodnutí chovatele.
Zkušený chovatel už to pozná o co jde.
Frkání z horka je běžný jev.
Rýma s bílým hlenem už běžný jev není.

Borax, polemizovať môžeme no jednoducho je to zbytočné. Jednoducho treba si prejsť istú cestu a človek sa naučí, čo a ako zhodnotiť a potom to riešiť. To že každý králik je osidleny past. multocitou je vedecky potvrdené. Ale, imunitný systém zdravého zvieraťa ju eliminuje. Liečba, typyckych príznakov je neúčinná a stratová investícia...
zdravim,jak uz jsem psal pri zadani,dostala se mi do chovu ryma...niukdy jsem to doma nemel....nejvic me mrzi,ze mam doma tri kousky od pana Kocara, a ty uz sem tam frknou taky..ale chci se zeptat,krom obcasneho psiknuti a mokrehu cumaku,nemaji zadne jine problemy.mlady rostou jak z vody,chovny kusy zerou jak blazen....videl sem fota,kdy jsou v tele zanetliva loziska atd.....je mozne,ze mam nejakou slabsi formu,s kterou si kralik poradi?

ondra99
napsal(a):
zdravim,jak uz jsem psal pri zadani,dostala se mi do chovu ryma...niukdy jsem to doma nemel....nejvic me mrzi,ze mam doma tri kousky od pana Kocara, a ty uz sem tam frknou taky..ale chci se zeptat,krom obcasneho psiknuti a mokrehu cumaku,nemaji zadne jine problemy.mlady rostou jak z vody,chovny kusy zerou jak blazen....videl sem fota,kdy jsou v tele zanetliva loziska atd.....je mozne,ze mam nejakou slabsi formu,s kterou si kralik poradi?
Neporadí si = časom to prepukne naplno a klidne budú dovtedy bezpríznakový a a samozrejme, že žerú normálne. Hyla má neskutočnú spotrebu paliva /krmiva . Mám skusenosť osobnú ,že vo vrhu kde frkla sem tam samica som mal 12ks usoplených mladých a pes mal žrádlo na pár týždňov. Rada: Topúrko...............
tak jsem se rozhodl,vsechno vybit....asi to vazne nema cenu...je mi to lito,hlavne proto,ze mam 3 kraliky od poana Kocara....dostal jsem pred mesicem krasnou samici Vss,dneska koukam a taky sopl u rypaku...to je asi vazne nekonecny.chci se zeptat,cim potom vydesinfikovat kotce a za jak dlouho do nich dat nove kraliky?diky
ondra99
napsal(a):
tak jsem se rozhodl,vsechno vybit....asi to vazne nema cenu...je mi to lito,hlavne proto,ze mam 3 kraliky od poana Kocara....dostal jsem pred mesicem krasnou samici Vss,dneska koukam a taky sopl u rypaku...to je asi vazne nekonecny.chci se zeptat,cim potom vydesinfikovat kotce a za jak dlouho do nich dat nove kraliky?diky
Wapka, plamen, Mistral.
A nekupovat chovné z velkochovů.

borax
napsal(a):
Wapka, plamen, Mistral.
A nekupovat chovné z velkochovů.
Súhlas a dal by som tam dva nastreky Ecocidu alebo Virconu v 3%koncetracii

No jednoducho, veľká koncentrácia zvierat pokope je dosť veľký problém ...

a hlavně. velkochovy vakcinují.
a ta vakcína neznamená nic jinýho, než že očkovaný králík by neměl mít příznaky, ale sám může být klidně nosičem a šiřitelem nemoci na neočkované králíky.

napsal(a):
a hlavně. velkochovy vakcinují.
a ta vakcína neznamená nic jinýho, než že očkovaný králík by neměl mít příznaky, ale sám může být klidně nosičem a šiřitelem nemoci na neočkované králíky.
Teď jsem zmatená - očkovaný králík může být nosičem nemoci. Nezpochybňuji, ale nerozumím. Nemám dneska svůj den.
napsal(a):
Teď jsem zmatená - očkovaný králík může být nosičem nemoci. Nezpochybňuji, ale nerozumím. Nemám dneska svůj den.
Prostě pokud se u králíka projeví rýma( většinou bílý hlen ) je třeba ho co nejdříve vyřadit z chovu.
Nebo ho můžete držet na antibiotikách, které ho asi udrží při životě.
Jen Vám králík nejspíš nakazí celý chov.
Myslím, že používat v drobnochovu Pasorin je trošku"přes čáru".
Neznamená to, že pokud mám( máte) znalosti a prostředky musím(te) je nutně použít.

Králik , napasorinovany sa môže po transporte zmeniť na nepoznanie. Ono je to vlastne aj dobre že človek zísti čo vlastne kúpil... Zdravé zvieratá sú aj po pár hodinovej ceste v aute v pohode...
Myslím že v roce 2018 jsem koupil 2 burgundské samičky a pán mi vyprávěl, že na králíkách nešetří a dává jim acidomd do vody celý rok a to 1,5 násobek doporučené dávky, obě šly do kytek. Letos jsem koupil samici Kal. , ta mi utekla a venkovní samec ji obskočil kolem šestého měsíce, chtěl jsem ji nechat odpočinout a po 3 měsících připustit, ale před pár dny začala z hluboka dýchat, tak jsem ji radši vyřadil aby náhodou neměla pastaurelu. Lepší vyřadit kus než léčit celý chov.

napsal(a):
Kdysi jsem měla s pasterou docela problémy.Párkrát jsem králíky i očkovala,jenže pokud se za půl roku nepřeočkovali,prskali stejně.Tehdy mně veterinář řekl,že očkování jen zabrání projevům,ale po vysazení se opět projeví.Ať neočkuji,ale vše,co začne prskat vytluču.Ne celý chov.Dokonce ani od samice která začala prskat po porodu,všechna mláďata neprskala.Takže jsem asi 3 roky zabíjela prskající králíky,ale ty co neprskali nechávala a ono se opravdu ukázalo,že nakonec zůstali odolní jedinci.Nyní už řadu let s tím problém nemám.

napsal(a):
Kdysi jsem měla s pasterou docela problémy.Párkrát jsem králíky i očkovala,jenže pokud se za půl roku nepřeočkovali,prskali stejně.Tehdy mně veterinář řekl,že očkování jen zabrání projevům,ale po vysazení se opět projeví.Ať neočkuji,ale vše,co začne prskat vytluču.Ne celý chov.Dokonce ani od samice která začala prskat po porodu,všechna mláďata neprskala.Takže jsem asi 3 roky zabíjela prskající králíky,ale ty co neprskali nechávala a ono se opravdu ukázalo,že nakonec zůstali odolní jedinci.Nyní už řadu let s tím problém nemám.
pravda je,ze me pravidelne prskaji 3 kralici od pana Kocara....2 metry vedle,mam krizenku samicku a u te jsem nevidel jedinkrat,ze by psikla...cumak suchej....,me proste mrzi zabit ty Hyly,ne kvuli penezum,ale proste jsem chtel vyzkouset jejich chov....zase na druhou stranu,o nic ejde,delam kraliky pro sebe a par znamych..takze,jestli me kralik roste 3 mesice,nebo 4 me je uplne fuk

Vezmem králika a zaveziem ho na reklamáciu, a neplačem. ...

napsal(a):
samozřejmě, že může být.
¨zdaleka ne všechny vakcíny způsobují sterilní imunitu. mnohem častější je prostě bezpříznakový průběh nebo nosičství patogena.

ondra99
napsal(a):
tak ted jsi trosku mimo a pises neco o placi?za prve-mam to 400 km...za druhe-zaruka davno neplati
Priatelu, ja som v realite. Tie králiky boli na nič už keď si ich mal v aute. 400km je ako jasná prekážka ? Nebuď smiešny, očo ti vlastne ide? Spravím ti ponuku, príď
na Slovensko a ja ti darujem peknú , zdravú a a krásnu samicu Nitrana.

napsal(a):
samozřejmě, že může být.
¨zdaleka ne všechny vakcíny způsobují sterilní imunitu. mnohem častější je prostě bezpříznakový průběh nebo nosičství patogena.
Tak nějak jsem si to myslela. Takže když se nechám očkovat proti covidu (což nemám v úmyslu), tak budu stejně potencionálně nebezpečná?

napsal(a):
Tak nějak jsem si to myslela. Takže když se nechám očkovat proti covidu (což nemám v úmyslu), tak budu stejně potencionálně nebezpečná?
no, nevím, jak mají fungovat ty hypotetické lidské vakcíny,
ale drůbeží koronavirus, totiž původce infekční bronchitidy, tam je hromada živých vakcín, přičemž vakcinační virus se normálně přenáší mezi zvířaty a někteří výrobci v příbalových letácích vyloženě nedoporučují styk vakcinované a nevakcinované drůbeže nebo vakcinaci proti variantním kmenům, pokud nejsou v chovu potvrzené, aby se tam nezavlekly vakcínou.
ale jinak u zvířat platí, že vakcíny proti koronavirům se nedaří a nefungují tak, jak by lidi chtěli, takže jsem ohledně té lidské za rok hotové funkční a super vakcíny dost skeptik.

mlckova
napsal(a):
Spiš to neprezijete, páč se firma která vyrábí vakcíny zřekla odpovědnosti za případně nežádoucí účinky 😂
Právě proto jsem psala, že nebudu stát frontu na očkování.

mlckova
napsal(a):
A prosím aspoň sem netahejte frašku zvanou covid!
Omlouvám se ale nějak jsem toho plná.

napsal(a):
no, nevím, jak mají fungovat ty hypotetické lidské vakcíny,
ale drůbeží koronavirus, totiž původce infekční bronchitidy, tam je hromada živých vakcín, přičemž vakcinační virus se normálně přenáší mezi zvířaty a někteří výrobci v příbalových letácích vyloženě nedoporučují styk vakcinované a nevakcinované drůbeže nebo vakcinaci proti variantním kmenům, pokud nejsou v chovu potvrzené, aby se tam nezavlekly vakcínou.
ale jinak u zvířat platí, že vakcíny proti koronavirům se nedaří a nefungují tak, jak by lidi chtěli, takže jsem ohledně té lidské za rok hotové funkční a super vakcíny dost skeptik.
Já taky - reakce na poslední odstavec. A druhý odstavec - pochopila jsem správně, že když je zvolená špatná vakcína (proti špatnému kmeni), tak nemoc naopak zavleču?
napsal(a):
Priatelu, ja som v realite. Tie králiky boli na nič už keď si ich mal v aute. 400km je ako jasná prekážka ? Nebuď smiešny, očo ti vlastne ide? Spravím ti ponuku, príď
na Slovensko a ja ti darujem peknú , zdravú a a krásnu samicu Nitrana.
Tak nějak nechápu ten nepřátelský tón.
Na Slovensko to bude mít blíž, než 400 km?
Zase klasická otíračka o Ratibořice?!

borax
napsal(a):
Tak nějak nechápu ten nepřátelský tón.
Na Slovensko to bude mít blíž, než 400 km?
Zase klasická otíračka o Ratibořice?!
Jaj, no ja nikomu reklamu nerobím.... Jednou pôjde do Tatier na dovolenku ,tak sa môže zastaviť. Neevidujem ako je kam ďaleko, ja si chodím pre králiky aj ďalej.

Prestaň , robiť reklamu a venuj sa kralikom. Stále sa snažíš niečo podsúvať. Mne je jedno ktosi a ako si žiješ, a čo robíš. Fakt sklapni.
napsal(a):
Prestaň , robiť reklamu a venuj sa kralikom. Stále sa snažíš niečo podsúvať. Mne je jedno ktosi a ako si žiješ, a čo robíš. Fakt sklapni.
Ja delam reklamu?ja se snszim neco podsouvat?to delas celou dobu jen ty,ty slovensky priblblo.nekomunikujes k tematu,tak se toho zdrz ty slovenska ovecko

Utri si sopel pod nosom chlapečku.... To je k téme...

Priatelia , chovatelia opravte tomuto usoplencovi , uplakanemu pravopis. Robí hanbu národu českému, osobne kvôli takým ako je on sme sa s vami rozišli....

borax
napsal(a):
Hmm, myslím že keď sa nad tým zamyslite , dôjde vám že špinavú hru tu začal hrať niekto iný ako ja...
napsal(a):
Priatelia , chovatelia opravte tomuto usoplencovi , uplakanemu pravopis. Robí hanbu národu českému, osobne kvôli takým ako je on sme sa s vami rozišli....
Příteli,já si zase myslím,,že když Vy tu nebudete přispívat,tak o nic nepřijdeme.Určitě můžete přispívat na" svém"fóru.Sleduji Vaše reakce už delší dobu a myslím,že by jste se měl vrátit,tam kam patříte,když už jsme se rozešli.K.

ondra99
napsal(a):
diky za zastani....omyl.to ty jsi se zacal bezduvodne navazet a jsem rad,ze to tady par jedincu poznalo.tim s tebou koncit debatu.bez si zase prudit jinam a me,pravopis vazne opravovat nemusis,jestli myslis ten preklep,ten nema s pravopisem nic spolecne cobolku
Maďarský potkan, slovenský pribblo,cobolku .... To určite nie sú žiadne urážky že? kkki, borax je to úplne v pohode podľa vášho vnímania reality. Máte pravdu, ale svoju. Tak si v nej žite a verte tomu že idete dobrou cestou.
napsal(a):
Maďarský potkan, slovenský pribblo,cobolku .... To určite nie sú žiadne urážky že? kkki, borax je to úplne v pohode podľa vášho vnímania reality. Máte pravdu, ale svoju. Tak si v nej žite a verte tomu že idete dobrou cestou.
Mišiko tohle měla být debata o pastereloze.
Nevím jestli tady má někdo nějakou potřebu vyřizovat si účty můžete k tomu třeba dost dobře využít soukromých zpráv.
Abych se vrátil k tématu.Jednou jsem měl v chovu samici, která občas kýchla hustý bílý hlen.
Bylo mě jí líto usmrtit, protože normálně žrala a přední tlapky měla taky suché.
Třikrát měla mladé.Ale bída.Nejen že špatně přibývali na váze...
U několika mláďat se vytvořili podkožní abscesy.U dvou mláďat plíce kaše - úhyn( pitva)
Takže jsem usmrcení samice stejně nevyhnul.
SOUCIT v tomto případě není na místě!
Neudělejte stejnou chybu.

To bola stále debata o pasteureloze, no ja mám skúsenosti dosť , a viem sa podľa toho zariadiť... Keď súhlasíte s uražkami tohto xenofobneho podtonu je to vaša vec🤕
napsal(a):
To bola stále debata o pasteureloze, no ja mám skúsenosti dosť , a viem sa podľa toho zariadiť... Keď súhlasíte s uražkami tohto xenofobneho podtonu je to vaša vec🤕
Doporučuji:vraťte se kam patříte.Tedy na SK forum.když zariadiťe viete kam se zařadit, tak se tam zařaďte.Děkuji.K.

kkki
napsal(a):
Doporučuji:vraťte se kam patříte.Tedy na SK forum.když zariadiťe viete kam se zařadit, tak se tam zařaďte.Děkuji.K.
Čítanie,čteni s porozumením je slabá stránka českého školstva sa mi vidí. A nene ja nikam nepudu.... Je tu faiin a veselo 😋😋😋

ondra99
napsal(a):
sa mi vidi.....je tu faiin...bud uz je to madar,nebo ma vazne iq 40 kazdopadne potkan podradny
Ako žiješ s tým, že ani zdravého králika z dobrého chovu nevieš udržať v dobrej zdravotnej kondícii ??? Veľká vec , vyrábať libové králičí žrádlo pro pejsky....

Chlapy,nechcete toho už nechat.Vždyť jste jak malí kluci na pískovišti a to vím o čem píši,tahle se hádají naše vnoučata-kluci 4 a 5let.
Jinak se říká,moudřejší ustoupí.
napsal(a):
Chlapy,nechcete toho už nechat.Vždyť jste jak malí kluci na pískovišti a to vím o čem píši,tahle se hádají naše vnoučata-kluci 4 a 5let.
mas pravdu,vsak se mu smeje vetsina lidi tady a hlavne,ja mu proste nerozumim co pise,bud madar nebo vazne nejake zaostalec,co neumi psat

napsal(a):
A jak sa rieši prípad keď sa stretnú dvaja rovnako múdry, pre ondru chytrý???

napsal(a):
A jak sa rieši prípad keď sa stretnú dvaja rovnako múdry, pre ondru chytrý???
Prostě si jeden řekne,že on je ten moudřejší.