Banshee44

XXX.XXX.2.96
Ahoj, mám svého prvního králíka, teď je mu rok a tři měsíce - nekastrovaný samec. Až donedávna byl velký mazel, panáčkoval na domečku a byl zvyklý chovat se - respektive zvednout z domečku, pochovat a pomazlit, stejně tak běhat po bytě. Před měsícem jsem se začala intenzivneji učit na státnice a do toho chodit do práce, občas mi přišel trochu dotceny, ale v pohodě. Snažila jsem se ho vždy alespoň na chvíli pustit a pomazlit se s ním. Zhruba před týdnem a něco zacal znovu línat a přijde mi, že se spolu s tím změnilo jeho chování. Moc nereaguje na jméno (dnes výjimečně ano) a i když je normálně na domku, jakmile se k němu někdo priblizime, zaleze dovnitr a to opakovaně během dne. Kdyz mu kouka hlava, necha se bez problemu hladit. Ale nikdy driv dovnitr nelezl a naopak o kontakt stal. Samozřejmě ho nenutim, ale když se někdy poštěstí a nechá se, normálně se mazlí a olizuje mi ruce a dlane (jako to dělal vzdy). Co může být za problém, proč se najednou začal schovávat? Může to mít souvislost s línaním nebo ke mě za měsíc ztratil vztah? Pak si neumím vysvetlil to olizovani. A jak to znovu napravím, když se moc nechce nechat vyndat? Postupně krmit z ruky, hladit? Díky moc.
Banshee44

XXX.XXX.2.96
rapotacka11
napsal(a):
Má hezký život.
Chtěla byste mít taky takový?
Tím myslíte, že se mu málo věnuji? Případně že nemá nějaké rozptýlení? Jen jsem uplne nepochopila, co presne myslite. Omlouvám se, ale neumím si moc představit jiné rozptýlení pro kralicka v bytě- když jsem si ho porizovala, vycházela jsem z internetových diskuzi i od chovatelů s tím, že doma ho chovat lze. A já se mu snažím poskytnout čas, péči i lásku a nevím, co dalšího bych pro něj mohla udělat. Budu ráda za radu. Mám pro něj hračky, když ho pouštím proběhnout, jsem tam s ním a věnuji se mu. Jen mě zaskočila změna chování v posledním týdnu a něco.
georgi

XXX.XXX.168.114
králíček dospěl