Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dotačnik

6.7.2020 13:37
Dotačnik

XXX.XXX.93.198

Poraďte prosím co dělat, když mi chcípá jeden králík za druhým?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.7.2020 13:39

zjistit proč a příčinu odstranit, pokud je to ten mor tak očkovat a oba

6.7.2020 13:41

když už chcípají, tak už nic.

Dotačnik

6.7.2020 14:58
Dotačnik

XXX.XXX.93.198

A porazit ty ostatní i když nevím jestli to už náhodou nemají?

6.7.2020 17:06
hokrví

XXX.XXX.105.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
když už chcípají, tak už nic.

Paní vet. mi to takhle též řekla, mají-li mor tak už to nemá cenu a já se rozhodl to tedy uspíšit ať to chcípne najednou, naočkovali jsme 36 kusů a přežilo 29. Je to risk, ale mě to vyšlo.

Dotačnik

6.7.2020 18:33
Dotačnik

XXX.XXX.93.198

Kolik stojí to očkování?

6.7.2020 21:28
hokrví

XXX.XXX.105.226

Dotačnik napsal(a):
Kolik stojí to očkování?

Já platím mor 14 kč.

7.7.2020 15:48
samec

XXX.XXX.96.58

Dotačnik napsal(a):
Poraďte prosím co dělat, když mi chcípá jeden králík za druhým?

Dobrý den, proč chcípají králící......tuto otázku si položte sobě....Začal jste chovat králíky, co všechno jste o chovu králíků zjistil, jak dlouho králíky chováte, kdy jste chovné jedince očkoval, jestli neočkoval, tak PROČ , čím krmíte, v čem je chováte, v jakém stáří králíci hynou.....
hodně otázek , začátek chovu je vždy složitý , hlavně pro ty , kteří nikdy nic nechovaly..otázka Vámi podaná se tady objevuje v podobných příspěvcích několikrát ročně....Vaše otázka může mít hodně odpovědí, musíte napsat více o chovu, ale dle všeho asi už moc nezachráníte...obraťte se na veterináře, pokud to bude mor, nebo myxomatóza , tak toho moc nezachráníte a pokud jen něco přežije , tak to hlavně nezařazujte do dalších chovů.....

7.7.2020 22:35
mlckova

XXX.XXX.63.130

samec napsal(a):
Dobrý den, proč chcípají králící......tuto otázku si položte sobě....Začal jste chovat králíky, co všechno jste o chovu králíků zjistil, jak dlouho králíky chováte, kdy jste chovné jedince očkoval, jestli neočkoval, tak PROČ , čím krmíte, v čem je chováte, v jakém stáří králíci hynou.....
hodně otázek , začátek chovu je vždy složitý , hlavně pro ty , kteří nikdy nic nechovaly..otázka Vámi podaná se tady objevuje v podobných příspěvcích několikrát ročně....Vaše otázka může mít hodně odpovědí, musíte napsat více o chovu, ale dle všeho asi už moc nezachráníte...obraťte se na veterináře, pokud to bude mor, nebo myxomatóza , tak toho moc nezachráníte a pokud jen něco přežije , tak to hlavně nezařazujte do dalších chovů.....

Proč nezařazovat do chovu, není to spíš přirozený výběr těch nejsilnějších? životaschopných?

7.7.2020 22:59
borax

XXX.XXX.91.21

Hlavně neváhejte a očkujte alespoň myxomatozu.
Komárů je letos, díky červnovému počasí, mraky!

Dotačnik

7.7.2020 23:30
Dotačnik

XXX.XXX.93.198

Děkuji všem za rady 😊 a kolik druhů moru vlastně je ?

7.7.2020 23:32

Dotačnik napsal(a):
Děkuji všem za rady 😊 a kolik druhů moru vlastně je ?

to nevím, ale u králíků se očkují dva

8.7.2020 13:40
samec

XXX.XXX.96.58

mlckova napsal(a):
Proč nezařazovat do chovu, není to spíš přirozený výběr těch nejsilnějších? životaschopných?

Kdyby jste viděla zdechající králíky u chovatele a někteří ještě živí, koupila by jste si je dál do chovu...????????????
Nejsilnější , životaschopný musí pocházet ze zdravého chovu a nikoliv nemocného, takto se jedinci nevybírají....
Asi jste začátečnice.....

8.7.2020 18:46
mlckova

XXX.XXX.63.130

samec napsal(a):
Kdyby jste viděla zdechající králíky u chovatele a někteří ještě živí, koupila by jste si je dál do chovu...????????????
Nejsilnější , životaschopný musí pocházet ze zdravého chovu a nikoliv nemocného, takto se jedinci nevybírají....
Asi jste začátečnice.....

to bych si nekoupila, ale také bych je nenabízela, před rokem tu někdo psal o myxomatoze že mu přežili, měli slabou reakci na nemoc a nechali si je dál, proto jsem jen zapřemýšlela nahlas....

8.7.2020 20:51

A keď neboli vakcíny ,ako sa odchovvali králiky,? Bežne sa používali a verte aj vaše pochádzajú z takýchto a ešte sú vpodstate aj z pribuzenkej plemenitby.Stači na dnes , mal som ťažký deň...🤠

8.7.2020 21:10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A keď neboli vakcíny ,ako sa odchovvali králiky,? Bežne sa používali a verte aj vaše pochádzajú z takýchto a ešte sú vpodstate aj z pribuzenkej plemenitby.Stači na dnes , mal som ťažký deň...🤠

víte, ono ty králičí nemoci jsou mezi námi krátkou dobu.

mor druhého typu asi tři roky

mor klasický asi 35 let

a myxomatóza od nějakých šedesátých let

takže kdysi se neočkovalo, protože to bylo v pohodě, ale dneska kdo neočkuje, musí počítat s tím, že králíky občas všechny zakope a musí začít od nuly

8.7.2020 21:48

Nemám problém z očkovaním, no len som načrtol myšlienku že všetko pochádza z prapredkov . A tý neboli očkovaný a ich imunitný systém to zvládol. No takže nie vždy a všetko vykape.

Přidejte reakci

Přidat smajlík