Dobrý den,
měla bych dotaz, protože si už nevíme rady. Pořídili jsme si zakrslého králíčka je na půl hermelín a na půl siamsky kuní králík. Je od paní z hobby chovu, kde byl chován v králikárně, narozen byl 18.4.2020. Doma ho máme asi měsíc a týden.
Králíček je strašně agresivní pouštíme ho po bytě, kde je spokojený do té doby než za ním přijdeme my. Jakmile na něj zavoláme nebo k němu přijdeme v klidu dáme očuchat ruku a snažíme se králíčka pohladit, ihned začne prskat vyskakovat na nás začne nás kousat a škrábat do krve, dokonce když dáváme ruku očuchat tak po ní skočí a kousne nás. Dceři, když v klidu seděla vedle něho, skočil na záda a zaril se jí drápy do zad, poté jí rozškrábal záda do krve.
Jídlo z ruky si od nás bere, někdy když mu dáváme jídlo si rychle jídlo vezme a pak zavrčí. Chytnout králíka na ruce je nadlidský výkon.
Snažíme se mu věnovat co nejvíc zkoušet to ale situace se neustále zhoršuje. Povedlo se nám ho naučit na WC, aspoň to nám pomohlo. Před ním jsme už chovali 2 králíky a v pohodě, s tímto jsme se ještě nepotkali. Králíček na nás strašně útočí, stačí když mu dáme jídlo agresivně na nás vyskočí.
Každým dnem se to zhoršuje, proto prosím o radu, předem děkuji.
Někteří takoví prostě jsou.
Měla jsem takového, myslím, že jsem
mu dala dobré podmínky, velký výběh
venku, prostě vše
podle nejlepšího svědomí a jak jsem to uměla.
Měla jsem na něj čas. Zůstal agresivní pořád.
Dostal se k nám z bytu, z klece pro agresivitu.
Možná Vám někdo poradí, jak na to jít líp.