Ogarisko
XXX.XXX.86.166
Dobrý den,
chovám králíky na maso. Asi před 2 týdny jedna ramlice (stará asi 2 nebo 3 roky) porodila mláďata (kolik jich porodila nevím). Postavila si obrovské hnízdo, ale žádné mláďata jsem neviděl. Poté jsem viděl jenom jedno mimo hnízdo. Před pár dny už mladé otevřelo oči a chodilo po kotci, takže ramlice asi zabila zbytek vrhu. Tento rok to byl její druhý vrh, předtím žádné problémy.
Dnes ráno jsem šel do chléva. Všichni králíci byli v pohodě, ale jak jsem šel nakrmit matku - ramlici, našel jsem její mladé mrtvé - leželo na boku. Chtěl jsem ho jít vyhodit, tak jsem ho vzal - a mladě nemělo hlavu. Přišlo mi, že má trochu otevřenou i břišní dutinu. Hlava nebyla nikde.
Zajímalo by mě, jestli mu ukousla hlavu jeho matka nebo myši, které se mi poslední dobou přemnožily ve chlévě?
Králíkárna je klasická, s dvířkama na jesle (ráno byly otevřené i když jsem je večer zavíral). Je možné, že se ty myši dostaly přes dvířka a jesle a sežraly jeho hlavu?
Problém s hlodavci budu řešit do nejdříve
Teď se chci tedy zeptat - co ukouslo mláděti hlavu? Jeho matka (které za neznámých okolností zdechl celý vrh kromě toho jednoho mláděte) nebo hlodavci (asi myši) kteří se mi poslední dobou zdržují ve chlévě?
Uživatel s deaktivovaným účtem
potkani.
Ogarisko
XXX.XXX.86.166
Myslíte, že mladě bylo příliš staré na to, aby ho ramlice zabila?
Potkani sežerou jenom hlavu a břicho a zbytek nechají?