Plodnost samce králíka, od kdy je plodný

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Martina300309

10.7.2020 09:33
Martina300309

XXX.XXX.32.231

Dobrý den, mám dvouroční samici a tříměsíčního samce . V králíkárně jsou jsou dohromady. Samice si staví hnízdo a samce po ní skáče. Chci se zeptat, v kolika letech je samec plodný?
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.7.2020 11:07

Martina300309 napsal(a):
Dobrý den, mám dvouroční samici a tříměsíčního samce . V králíkárně jsou jsou dohromady. Samice si staví hnízdo a samce po ní skáče. Chci se zeptat, v kolika letech je samec plodný?
Děkuji.

no s tím bych si moc nezahrával nebo se dočkáte nechtěného, po 2 měsících odstav po max 3 rozdělit na samce a samice, nebo tak to alespoň já dělám

10.7.2020 11:58

No vypadá to na zakrslíčka, takže klidne aj ju môže obskočiť... Uvedomte si že zakrslíci su v 5mesiaci prakticky dospelý, prečo su spolu?

10.7.2020 19:29

Martina300309 napsal(a):
Děkuji.

Ne letech, ale měsících. Pohlavní dospělost se uvádí 4 - 6 měsíců. U samců klidně i dřív. Bylo by fajn nastudovat s předstihem, ať se nemusíte ptát, možná ex post.

Martina40

11.7.2020 19:45
Martina40

XXX.XXX.243.254

Samice je pohlavně zcela zralá, dospělá. Sameček, pokud je to, zdá se, zakrslík, tak už to zvládne taky.
Ihned oddělit a s největší pravděpodobností "čekat na šťastné nadělení".
A pak přesně, jak už bylo výše. Po dvou měsících odstavit matku od mimin a ve třetím (nejpozději do čtvrtých narozenin) rozdělit na kluky a holky.
Králící jsou "takový myši", který si rádi a snadno "zadupkají".

Přidejte reakci

Přidat smajlík