Velikost ok na dvířkách králikárny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.7.2020 20:43
mlckova

XXX.XXX.63.130

Dobrý den, chci se zeptat jaká velikost ok u svařovaného pletiva je asi tak nejlepší, doma mám 2x2cm, ale nevím jestli tím neprojdou třeba myši..... díky za doporučení

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.7.2020 21:26

mlckova napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat jaká velikost ok u svařovaného pletiva je asi tak nejlepší, doma mám 2x2cm, ale nevím jestli tím neprojdou třeba myši..... díky za doporučení

Hmm, lepšie je 16X16, ale je aj pevnejšie= to je super ...Doporučujem pre koterce kde su samice na kotenie a odchov, teda ja to tak praktizujem. Pre chovných stačí aj 20X20.

20.7.2020 21:33
mlckova

XXX.XXX.63.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hmm, lepšie je 16X16, ale je aj pevnejšie= to je super ...Doporučujem pre koterce kde su samice na kotenie a odchov, teda ja to tak praktizujem. Pre chovných stačí aj 20X20.

hmm :) asi teda zajedu pro další :) jsem si myslela že zlikviduju přebytky v garáži ....

20.7.2020 21:42

mlckova napsal(a):
hmm :) asi teda zajedu pro další :) jsem si myslela že zlikviduju přebytky v garáži ....

Nejak by som to nehrotil, mám niektoré staršie klietky =dorobené asi takže čo bolo lacnejšie a ked som zbohatol jednoducho som pridal ešte jedno vrstvu hustejšieho pletiva ...

20.7.2020 21:48
mlckova

XXX.XXX.63.130

Nejak by som to nehrotil, mám niektoré staršie klietky =dorobené asi takže čo bolo lacnejšie a ked som zbohatol jednoducho som pridal ešte jedno vrstvu hustejšieho pletiva ...

Tak když už se s tím pytlím tak se k tomu dalších 10 let vracet nechci

20.7.2020 22:02

mlckova napsal(a):
Tak když už se s tím pytlím tak se k tomu dalších 10 let vracet nechci

Zujímavý postoj, no je dobré mať aspoň víziu = ked peňazí niet

21.7.2020 06:41
mlckova

XXX.XXX.63.130

Zujímavý postoj, no je dobré mať aspoň víziu = ked peňazí niet

To bez debat

21.7.2020 17:51
borax

XXX.XXX.91.21

S velikostí ok bych to nepřeháněl.
Hlavně kvůli myším a potkanům.Lepší je svařované, tvrdé pletivo.

21.7.2020 20:23
horal

XXX.XXX.13.28

Já bych ty oka 2x2 neřešil, ale pokud máte obavy z myší a máte dostatek pletiva, můžete ho dát dvojmo. A to tak, že svislé dráty dáte tak aby byly proti sobě a vyšli vždy do půlky oka. Vodorovné dáte proti sobě, takže vzniknou oka 1x2 cm a vypadá to jakoby mezi dvěma vodorovnými dráty byl po centimetru jeden svislý. Doufám že mi rozumíte.

22.7.2020 07:58
mlckova

XXX.XXX.63.130

horal napsal(a):
Já bych ty oka 2x2 neřešil, ale pokud máte obavy z myší a máte dostatek pletiva, můžete ho dát dvojmo. A to tak, že svislé dráty dáte tak aby byly proti sobě a vyšli vždy do půlky oka. Vodorovné dáte proti sobě, takže vzniknou oka 1x2 cm a vypadá to jakoby mezi dvěma vodorovnými dráty byl po centimetru jeden svislý. Doufám že mi rozumíte.

chápu :) akorát že je ten drát už tak dost silný,takže bych to už sponkovačkou nepřišila :), zas nestavím pro 20 králíků, takže zajedu pro menší pletivo, letos je tu dost havěti, potkany a myslím že to byly lasičky a ty jsou dost malé, nedělám si iluze že by všichni stáli před králikárnou a slintali ale jak se říká příležitost dělá zloděje. Díky za rady všem

22.7.2020 08:04
mlckova

XXX.XXX.63.130

Ještě se zeptám v jíném vláknu jsem se ptala na škůdce v seně, nemá te s tím někdo zkušenost? Já seno pytluji do jutových pytlů a letos jak jsem šla uskladnit tak z loňského mi lítají takový motýlci či můry asi 1,5cm širocí, nenápadné barvě šedohnědé a sednou si s rozevřenými křídly poblíž, mola jsem tam viděla taky, bude to mít vliv na kvalitu sena a zkrmování?

22.7.2020 12:31
horal

XXX.XXX.13.28

S tím jsem se ještě nesetkal, já mám seno volně ložené. Proto si myslím, že to bude vlivem těch jutových pytlů. Buď to samotnou jutou anebo pouze, že je tam šero a teplo. Nezkoušela jste to dát do pytlů na obilí? Zemědělci mají žoky na osiva asi 1m3, jenom se odpárá horní víko ze tří stran a nasýpací rukávy. Někdo chce za to padesátku a někdo i pět set, přitom to vyhazují jelikož je to jednorázový obal. Horší je pak s nim manipulace, pokud je třeba tahat někam na půdu.
S tim pletivem máte pravdu, je lepší koupit nové. Já myslel, že toho máte víc a chcete ho nějak upotřebit. Dají se koupit skobičky a těmi to upevnit. Pérová sponkovačka stejně moc nedrží, ta je tak připínat plakáty na desku. Když tak si pořídit alespoň elektrickou (já mám pneu) kde jsou sponky s pryskyřicí a tu jen tak nevytáhnete. Já používám sponkovačku hlavně na úly, ale uplatnění najde i při stavbě králíkárny. V lídlu v akci mne stála 500 Kč a balík sponek příkde taká tak na pět set a je tam několik tisíc kusů.Ta moje bere spony do délky 4 cm a hřebíky 5 cm.
Tak ať vám jde stavba od ruky.

22.7.2020 22:18
mlckova

XXX.XXX.63.130

Právě jsem zvolila jutové pytle, že ty rašlové moc nedýchají když to tam narvu, moli by do juty mohli jít, a ty motýli by mohli zas prožírat určitý druh bylin, no těžko říct vidím to poprvé v životě... Dík za rady...

14.8.2020 20:19
holoubek55

XXX.XXX.42.124

mlckova napsal(a):
Ještě se zeptám v jíném vláknu jsem se ptala na škůdce v seně, nemá te s tím někdo zkušenost? Já seno pytluji do jutových pytlů a letos jak jsem šla uskladnit tak z loňského mi lítají takový motýlci či můry asi 1,5cm širocí, nenápadné barvě šedohnědé a sednou si s rozevřenými křídly poblíž, mola jsem tam viděla taky, bude to mít vliv na kvalitu sena a zkrmování?

Zdravim vas, mam taky tento problem, ma senou ulozene ve velkych big vacik 90x90 naskladane na sobe. Ty motylci jak rikate jsou druhy skladistnich molu, tlumim je feromonovymi lapaci na moly takove pasky / karty/ lepici. Stahuji se na ne a lapaji se. K dostani v drogerii, , osvedcilo se mi to, ale uplne se jich nezbavim.

16.8.2020 08:20
mlckova

XXX.XXX.63.130

holoubek55 napsal(a):
Zdravim vas, mam taky tento problem, ma senou ulozene ve velkych big vacik 90x90 naskladane na sobe. Ty motylci jak rikate jsou druhy skladistnich molu, tlumim je feromonovymi lapaci na moly takove pasky / karty/ lepici. Stahuji se na ne a lapaji se. K dostani v drogerii, , osvedcilo se mi to, ale uplne se jich nezbavim.

Viděla jsem tam i moly, a dala jsem tam hned pásy na šatní moly a chytlo se jich pár, ale ti motýlci ne :) zkusím tam dát i na potravinové, díky za radu

16.8.2020 10:43
samec

XXX.XXX.96.58

mlckova napsal(a):
Viděla jsem tam i moly, a dala jsem tam hned pásy na šatní moly a chytlo se jich pár, ale ti motýlci ne :) zkusím tam dát i na potravinové, díky za radu

Jestli pěstujete rajčata, tak tak utrhejte pár větviček a všude je rozmístěte , je to dobrý i do chlévů, mouchy prchají pryč....

16.8.2020 17:21
mlckova

XXX.XXX.63.130

samec napsal(a):
Jestli pěstujete rajčata, tak tak utrhejte pár větviček a všude je rozmístěte , je to dobrý i do chlévů, mouchy prchají pryč....

Nejsem si jistá jestli ti bastardi by to nesežrali taky , vypadá to jako by ti co rozprostírají křídla žerou tvrdé stonky jako kopretiny a pod., a ti druzí co vypadají jak "moli" mají smotky na pytlech.....

16.8.2020 17:22
mlckova

XXX.XXX.63.130

samec napsal(a):

vyzkouším hned teď pod pergolu máme much jak much :) a jsou pěkně otravné

19.8.2020 10:48
xchipsy

XXX.XXX.11.223

Tak já mám na dvířkách mřížku 52 X 23 mm a nic dovnitř neleze. Myši udržuje ve střehu kocour a potkany nemáme.
Běžné pletivo jsem nechtěla, protože používám niplové napaječky zavěšené zvenčí a nechtěla jsem do pletiva stříhat díry.. Navíc se při výrobě dvířek s mřížkou mnohem lépe pracuje (drží tvar) než s pletivem, které se kroutí apod..

Přidejte reakci

Přidat smajlík