AnnaaBella

XXX.XXX.159.154
Dobrý den, chci se zeptat:
Náš známý- jezdím za ním , má morcata a králíky a má je v 60 cm králíkárně. Je to v pořádku? Teď má ještě výběh na zahradě ohrazený. Ještě jsem si všimla že , dvě morčata jsem měla doma a teď jsem zjistila že jedno z nich je dlouhosrsté. Já vůbec nevím jak se o ní (dlouhosrsou) mám starat, má ten známý jenom krátkosrstá a já s tím nemám zkušenosti ( je mi 11 let). Ta menší bílá je dlouhosrstá jenom jsem jí trochu ostříhala.
Prosím, poraďte mi.
Děkuji Rachel Beránková
Ahoj.
Tvůj známý dělá spoustu chyb a je tyranem zvířat!!! Dobře si tento text přečti a ukaž ho tvému známému! Je dobře že ses zeptala, jestli je to v pořádku. V pořádku to totiž rozhodně není.
Králíci a morčata se spolu rozhodně chovat NESMÍ!!!!! Králík je teritoriální zvíře a morče je v přírodě kořist, neumí se bránit jenom utíka a schovává se. Kralík bude morče kousat, škrábat, honit a dělat mu další podobné věci. Už jsem pár morčat, která žila s králíček měla a skoro vždycky na sobě měli strupy, rány a jiná zranění. Byli také velmi vystrašení. Nějak jsem je z toho dostala a jsou to úžasná morcata, ale stále se občas bojí a utíkají. Odnesly si z toho špatné vzpomínky, které jim nadosmrti zůstanou.
Měli by se chovat minimálně dvě morčata, protože v přírodě žijí ve skupinách. Jedinou výjimkou jsou agresivní samci, kteří u sebe nikoho nesnesou.
Králíčka můžeme chovat jednoho(musíme se mu ale dostatečně věnovat, mazlit a hrát si s ním) nebo jich můžeme mít více (každý musí mít svůj vlastní kotec!). Pokud jich máme více, tak tolik hraní a mazlení s člověkem nepotřebují (to neznamená, že se na ně vykašleme, vždy budou potřebovat naši péči a lásku)
A kralíkarna, která má na délku 60cm je hrozně malá pro jednoho králíčka i morčátka. Pro zakrslého králíčka alespon 100×50 cm, pro 2 morčata minimálne 120×50 cm, ale rozhodně doporučuji větší!!!!
Tyto rozměry jsou pro zakrslé králíčky, ale čím větší plemeno, tím větší kotec, takže pokud chová masné králíky, tak kralíkárnu rozhodně větší. Tyto rozměry by podle mě měli být zachovány i když má králík nebo morče ohrazeny výběh.
Nesmíme ani zapomenout na to, že králík musi být minimálně 4 hodiny denně venku z klece na volno. Morčata by měla být také nějaký čas venku z klece.
Chovat králíčka nebo morčata v menší kralíkarně a nepoustet je ven se považuje za týrání zvířat!!!!!!!!
Jak je ta kralíkarna široká?
Řekni to prosím tvému známému, jinak bude v týrání zvířat pokračovat!!!
Pokud ti nebude věřit, tak napiš. Poradím ti jak mu to vysvětlit.
Tohle totiž nejde nechat bez povšimnutí. Ty zvířata se u něj trápí!!!!!!
Zařiďme jim lepší život! Oni si ho zaslouží!
Prosím širte to co je zde napsané dále do světa. Jedině tak totiž pomůžeme zvířatům a přírodě, která nám tolik dává a my jí to vůbec neoplácíme!
Děkuji za přečtení a šíření textu dále.😊