Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.7.2020 19:20
borax

XXX.XXX.91.21

Kroměřížsko( obec Kvasice a přilehlé okolí ).
Dnes jsem viděl nemocné králíky na vlastní oči! Fakt hrůza.
Tak silnou invazi komárů jsem viděl naposled při povodních na Moravě
Ráno nemůžu bez repelentu ani poklidit.

28.7.2020 22:22
ančovička1

XXX.XXX.0.217

Co ockovani proti myxomatoze,nefunguje?u nas, kutnohorsko, je take silene komaru,lituji chudinky kralicky,ktere stale komari obtezuji,ale snad to vsichni vydrzime ve zdravi..

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2020 08:38

borax napsal(a):
Kroměřížsko( obec Kvasice a přilehlé okolí ).
Dnes jsem viděl nemocné králíky na vlastní oči! Fakt hrůza.
Tak silnou invazi komárů jsem viděl naposled při povodních na Moravě
Ráno nemůžu bez repelentu ani poklidit.

No je to Mrzuté, no osobne by som do chovu kde je Mixoška moc nedoporučoval Nakukovať. Mal som tú skusenosť pred cca 6 rokmi .

29.7.2020 11:51
hokrví

XXX.XXX.105.226

V neděli navečer při krmení jsem uviděl na zdi králičince hafo komárů, použil jsem elektro odpuzovač co máme v ložnici a ráno byli pryč, včera jsem byl celý den v Praze, dnes jsem zatím komáry neviděl.

29.7.2020 13:30
ančovička1

XXX.XXX.0.217

hokrví napsal(a):
V neděli navečer při krmení jsem uviděl na zdi králičince hafo komárů, použil jsem elektro odpuzovač co máme v ložnici a ráno byli pryč, včera jsem byl celý den v Praze, dnes jsem zatím komáry neviděl.

😀a co kralici, neutekli take? 😂

29.7.2020 13:32
borax

XXX.XXX.156.222

hokrví napsal(a):

Ten chovatel co má v chovu myxomatozu má (mnou) očkované chovné kusy v půli dubna a ty jsou o.k.!

Nemocné má neočkované cca 7 týdenní.

Šel teď do rizika a naočkoval mláďata z jiných kotců.Nějak to dopadne...
Vedle králíkáren má chemický odpuzovač! Nepomohl mu.

Teď chce investovat (cca 1.500kč) do UV pekárny hmyzu.
Přišel jsem domů, všechno šlo do pračky...a já do vany a desinfekce.

29.7.2020 13:39
ančovička1

XXX.XXX.0.217

Borax..co je to za UV pekarna hmyzu? Urcite bych to koupila take,mam od 4 samic mlade, od14 dni do mesice, komaru take vsude,jak naseto..matky ockovany pred mesicem..

29.7.2020 14:48
borax

XXX.XXX.91.21

ančovička1 napsal(a):
Borax..co je to za UV pekarna hmyzu? Urcite bych to koupila take,mam od 4 samic mlade, od14 dni do mesice, komaru take vsude,jak naseto..matky ockovany pred mesicem..

Je to uv lampa, která přitahuje hmyz.
Je před ní nahusto natažený odporový drát.
Hmyz chce naletět na lampu a elektřina ho usmrtí.
Spotřeba proudu do 20W/hod.
Jestli si vzpomenu večer pošlu odkaz do SZ.

29.7.2020 22:29
sašaa

XXX.XXX.107.98

U nas s komary taky děs běs. Na dvířka kralikarny stříkám repelent, kralikum se to moc nelibi a chvilku prskají, ale uz jsem se na to nemohl divat jak mají uši dopichané.
Ale pozor, nektere repelenty mužou byt pro kraliky jedovate. Očkovano mam.

29.7.2020 22:37
sašaa

XXX.XXX.107.98

borax napsal(a):

Vim o co jde, ale myslím, že je to spiš do vnitřních prostor. Při současné invazi bych měl při použití venku asi strach z požáru. Naletí jich tam tolik, že nestačí odpadávat a začne to hořet

30.7.2020 10:47
hokrví

XXX.XXX.105.226

Králíci se zdají klidní, uv lampu jsem měl, fungovala dva roky, ale když odešla zářivka tak už jsem ji neobnovil, vadilo mi to práskání. Vždy když tam vlétla moucha, zazněl výstřel, když u mě byl brácha, říkal že je to jak na střelnici. Mám králičinec který je uzaviratelný.

30.7.2020 13:35
ančovička1

XXX.XXX.0.217

borax napsal(a):

Borax..dekuji za odkaz,lampa vypada velice dobre..asi svolam rodinnou radu a poradime se o koupi😀.dekuji..sz mi stale nefunguje..
.hokrvi..dekuji take vam za postrehy ohledne lampy😀.take me napadlo,umistit lampu do loznice,ale ve strelnici bychom se asi moc nevyspali😂..kazdopadne je lampa skvely napad👍😀

3.8.2020 11:12
mlckova

XXX.XXX.63.130

ančovička1 napsal(a):
Borax..dekuji za odkaz,lampa vypada velice dobre..asi svolam rodinnou radu a poradime se o koupi😀.dekuji..sz mi stale nefunguje..
.hokrvi..dekuji take vam za postrehy ohledne lampy😀.take me napadlo,umistit lampu do loznice,ale ve strelnici bychom se asi moc nevyspali😂..kazdopadne je lampa skvely napad👍😀

Používám uv lampu už druhým rokem, venku, mám ji zavěšenou pod stříškou takže na ni neprší, požár nevím to mě nikdy nenapadlo :), mám takovou malou ,velkou asi 15 cm, kupovanou v bauhausu asi za 200 kč, ale jsou i velké, každé ráno jsem ji vyklepala a očistila štětcem a v pohodě, otázka 5ti minut , fakt je že to někdy praská když se chytají, ale výstřely fakt ne, ale dost to smrdí jak se potvory škvaří :), takže romantika v ložnici by byla na úrovni spalovny
Osvědčilo se mi ještě do dvířek dát síť x hmyzu cca 140 kč za balení ( na okno myslím 150x150cm je tam i samolepící suchý zip) dost to pomohlo a mlaďoušci měli klid

3.8.2020 12:18
borax

XXX.XXX.91.21

mlckova napsal(a):
Používám uv lampu už druhým rokem, venku, mám ji zavěšenou pod stříškou takže na ni neprší, požár nevím to mě nikdy nenapadlo :), mám takovou malou ,velkou asi 15 cm, kupovanou v bauhausu asi za 200 kč, ale jsou i velké, každé ráno jsem ji vyklepala a očistila štětcem a v pohodě, otázka 5ti minut , fakt je že to někdy praská když se chytají, ale výstřely fakt ne, ale dost to smrdí jak se potvory škvaří :), takže romantika v ložnici by byla na úrovni spalovny
Osvědčilo se mi ještě do dvířek dát síť x hmyzu cca 140 kč za balení ( na okno myslím 150x150cm je tam i samolepící suchý zip) dost to pomohlo a mlaďoušci měli klid

Úplně nesdílím Vaše nadšení pro instalace sítí proti hmyzu na králíkárnu.
Výrazně se tím zhoršuje větrání kotců.
Navíc nikdy není králíkárna tak dokonale utěsněná, aby tam komár nevlétl.
Přece jen mezi deskama nebo kolem dvířek se vždycky nějaká mezera najde.
Uv lampa mi přijde jako efektivní, ekologické řešení.
I když ne zrovna levné...

Požáru bych se nebál.
Zase tolik hořlavé hmoty na mouše a komárovi není.

Tohle všechno je jen podpůrná věc.
Jistota je očkovat.

16.8.2020 08:30
mlckova

XXX.XXX.63.130

borax napsal(a):
Úplně nesdílím Vaše nadšení pro instalace sítí proti hmyzu na králíkárnu.
Výrazně se tím zhoršuje větrání kotců.
Navíc nikdy není králíkárna tak dokonale utěsněná, aby tam komár nevlétl.
Přece jen mezi deskama nebo kolem dvířek se vždycky nějaká mezera najde.
Uv lampa mi přijde jako efektivní, ekologické řešení.
I když ne zrovna levné...

Požáru bych se nebál.
Zase tolik hořlavé hmoty na mouše a komárovi není.

Tohle všechno je jen podpůrná věc.
Jistota je očkovat.

Očkováni je bez debat :), já mám tedy králikárny těsné, takže pro mne síť význam má, při délce kotce 140cm a z toho skoro 2/3 délky dvířka myslím, že vzduch tam proudí dobře . No o požáru tu mluvil někdo jiný, mě to ani nenapadlo, UV lampa co mám stojí max 300 Kč a provoz bude za cenu žárovky takže za mě ok :)

16.8.2020 09:04

No jedno je isté, teraz v tomto teple je super, keď sa cez rošty v podlahe točí vzduch ... Za mňa sa kotec má vetrať a nie tesnit. Mám kotce veľkosť 150x75 a delitelne na polovicu

16.8.2020 11:09
hokrví

XXX.XXX.105.226

mlckova napsal(a):
Očkováni je bez debat :), já mám tedy králikárny těsné, takže pro mne síť význam má, při délce kotce 140cm a z toho skoro 2/3 délky dvířka myslím, že vzduch tam proudí dobře . No o požáru tu mluvil někdo jiný, mě to ani nenapadlo, UV lampa co mám stojí max 300 Kč a provoz bude za cenu žárovky takže za mě ok :)

Nevím jak krmíte, ale já otvírám vrátka při krmení a někde i napájím při otevřených vrátkách, mám za to že komár si cestu najde. Mám králíky naočkované, jeden měl před asi 14 dny nateklé oko, tak jsem ho hned v neděli večer zabil, moc se mi nechtělo, ale čekat v tomto případě se nevyplátí, ostatní vypadají v pořádku.

16.8.2020 17:19
mlckova

XXX.XXX.63.130

Samozřejmě že otvírám při krmení, ale většinou nalétají navečer a brzo ráno, tak se těmto časům vyhýbám, ale dělám vše proto aby si cestu nenašel :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík