Ahoj,
můj skoro tříměsíční králíček má červené oční okolí a dost částo má ospalky. Přikládám i fotografie jeho očí.
Nevím, jestli je to normální. Dost často přivírá oči a přijde mi unavenější. Častěji ho nacházím, jak se prostě rozvalí a leží. Jasně, taky skáče sem a tam, ale není tak energický jako obvykle. Kadí, jí a pije normálně. Myslíte, že má zánět spojivek?
Já si nejsem jistá, ale na vaši anebo zhoršení jeho stavu okamžitě zajdu k veterinářce.
Ja si myslím ze to nic neni to same ma muj kralicek a hned jsem zasla k veterinarce a ta rekla ze to nic neni ze to takhle maji normalne a kdyby se to zhorsilo tak by to mohla byt nejaka alergie napr. na seno,hobliny prasne veci atd. Pokud by se to zhorsovalo tak bych zasla k veterinarce a dala vam nejake kapicky na ocicka popr. nejakou masticku na ocicka mohl by mit nejakou alergii ale takhle to zatím vypada ze je to Ok☺🌸
Jojo, tipovala reakci na něco prašného. Přijde mi, že v srsti vidím piliny. Piliny dát úplně pryč. Do klece dát nějaký ručník/kobereček, a pak záchůdek např. s kočkolitem, asanem, peletama (někdo dává pelety na podpal, ale šla bych spíš do pelet pro zvířata, protože v těch podpalových nebude určitě nic dobrého.)
A šla bych k vetovi, ať vám dá nějaké kapky do očí pro králíčka.
"... peletama (někdo dává pelety na podpal, ale šla bych spíš do pelet pro zvířata, protože v těch podpalových nebude určitě nic dobrého.)..."
Tak určitě Ty na podpal jsou lisované z hoblin/pilin/slámy apod. a stojí pár korun, zatímco ty "pro zvířata" jsou úplně stejné, ale několikanásobně dražší...
xchipsy
napsal(a):
"... peletama (někdo dává pelety na podpal, ale šla bych spíš do pelet pro zvířata, protože v těch podpalových nebude určitě nic dobrého.)..."
Tak určitě Ty na podpal jsou lisované z hoblin/pilin/slámy apod. a stojí pár korun, zatímco ty "pro zvířata" jsou úplně stejné, ale několikanásobně dražší...
Jo, akorát jsem někde četla, že jsou v tom nějaké škodlivé lepidla
Uživatel s deaktivovaným účtem

No to je teda blbost