Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2020 11:58
Skotyy

XXX.XXX.5.184

Můj králík dostává trávu pořád ale jeden chovatel z naší vesnice říká že by se tráva neměla dávat králíkům vůbec. Nevím co je na tom pravdy tak bych se chtěl zeptat vás.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2020 13:31

Skotyy napsal(a):
Můj králík dostává trávu pořád ale jeden chovatel z naší vesnice říká že by se tráva neměla dávat králíkům vůbec. Nevím co je na tom pravdy tak bych se chtěl zeptat vás.

A říká, proč ne? Co asi tak žere divoký králík? A pamatuji si babičku, jak se srpem na trávu chodila - právě pro králíky.

4.8.2020 13:59
Skotyy

XXX.XXX.5.184

Doporučil mi raději seno než čerstvou trávu, a dokonce mi říkal ,že nekrmí trávou vůbec, pouze granulemi a senem

4.8.2020 14:22

Skotyy napsal(a):
Doporučil mi raději seno než čerstvou trávu, a dokonce mi říkal ,že nekrmí trávou vůbec, pouze granulemi a senem

Jde to i takhle. Ale proč ne i trávu? Vám na ní králík funguje? Pochopila jsem, že ano. Tak v čem je problém? Beru podle koní- taky jsou schopní žít na kvalitním seně (+ doplňky), ale zelené je zelené.

4.8.2020 17:05

Skotyy napsal(a):

Pokud je tráva nezapařená a neznečištěná,tak proč ji nedávat.Řada chovatelů ale trávu nedává právě proto,aby se králíkům nezapařila.Sama také krmím hlavně seno,ale třeba tchán léta krmil trávu.Měl na to čas.Dal králíkům trávu a za půl,třičtvrtě hodinky je obešel a to co nesežrali,vyhodil.A o tom to je.

4.8.2020 20:26
Valentko

XXX.XXX.49.175

Skotyy napsal(a):

Keď je tráva kvalitná a podáva sa králikovi toľko trávy aby mu neostávala vo výbehu ( to isté platí aj pri lucerne) tak v tom nevidím problém. Ja osobne dávam králikom najčastejšie seno ale teraz im dávam aj čerstvú lucerku. Je to vlastne podobné ako tráva.

georgi

4.8.2020 21:48
georgi

XXX.XXX.168.114

A proč by se neměla . Pokud krmíte kvalitní trávou , podle mých zkušeností , králíci na ní lépe rostou . U ní se musí dávat pozor na to , aby se nezapařila .Tráva je pro králíka jeho přirozenost . Hodně chovatelů se snaží senem krmení zjednodušit .

Neregistrovaný uživatel

5.8.2020 15:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.196

My mame nasi jedinou v kotci po psovi
Ma tam boudu se schudky aby mohla i na vrsek, misku se sennymi granulemi, vodu, obcas tvrdy chleba, bezne mrkev, jablka, kousky jineho ovoce. A cely den pokud neprrsi lita navolno po zahrade a zere si travu, pampelisky a vse dle chuti. Jsou ji skorem tri. Zuby ma perfekt, a tesi se vybornemu zdravi.

Eli.a.Coco

8.8.2020 14:07
Eli.a.Coco

XXX.XXX.67.221

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
My mame nasi jedinou v kotci po psovi
Ma tam boudu se schudky aby mohla i na vrsek, misku se sennymi granulemi, vodu, obcas tvrdy chleba, bezne mrkev, jablka, kousky jineho ovoce. A cely den pokud neprrsi lita navolno po zahrade a zere si travu, pampelisky a vse dle chuti. Jsou ji skorem tri. Zuby ma perfekt, a tesi se vybornemu zdravi.

Není to úplně k věci ale chleba bych králíkovi nedávala jsou v něm obiloviny a po těch králíci tloustnou

8.8.2020 20:27
Valentko

XXX.XXX.106.255

Eli.a.Coco napsal(a):
Není to úplně k věci ale chleba bych králíkovi nedávala jsou v něm obiloviny a po těch králíci tloustnou

To je dobrá blbosť. Sušený chleba je pre králiky veľmi dobrý

8.8.2020 20:33
Ital

XXX.XXX.213.39

Trava je dobra věc pokud máte jistotu ze vam po ni nechcijou psi a kolem dokola nejsou nějaké postřiky a podobně.... Jinak travu davam 3tydne...ale kolik trávy tak dam i tolik sena.....na kotec... A dle kusu kraliku v kotci...

8.8.2020 22:34
Archie213

XXX.XXX.207.62

Valentko napsal(a):
To je dobrá blbosť. Sušený chleba je pre králiky veľmi dobrý

Neřekla bych. Obiloviny, moc soli... Na obrušování zoubků jsou skvělě větve z nejedovatých stromů.. Znáte?

Na co je králíkovi chleba? Co užitečného si z toho vezme?

9.8.2020 09:38

Archie213 napsal(a):
Neřekla bych. Obiloviny, moc soli... Na obrušování zoubků jsou skvělě větve z nejedovatých stromů.. Znáte?

Tak oni se králíci obilovinami běžně krmí.Králík nepotřebuje větve na obrušování zubů,ty si obrušuje o sebe při žraní,ale potřebuje lignin,nestavitelná vláknina.Dokonce potřebuje i tu sůl.Kousek dobře usušeného chleba jim rozhodně nevadí.Nesmí plesnivý a musí se dát jen kousek který hned sežerou aby nebyl znečištěný od výkalů a moči.

9.8.2020 10:26
Archie213

XXX.XXX.207.62

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak oni se králíci obilovinami běžně krmí.Králík nepotřebuje větve na obrušování zubů,ty si obrušuje o sebe při žraní,ale potřebuje lignin,nestavitelná vláknina.Dokonce potřebuje i tu sůl.Kousek dobře usušeného chleba jim rozhodně nevadí.Nesmí plesnivý a musí se dát jen kousek který hned sežerou aby nebyl znečištěný od výkalů a moči.

Jenom se zeptám... Odkdy se zakrslíci krmí obilím?

9.8.2020 10:34

Archie213 napsal(a):
Jenom se zeptám... Odkdy se zakrslíci krmí obilím?

Zakrslík je úplně normální králík a pokud nebyly granule krmily se obilím jako všichni ostatní králíci.Celá řada chovatelů čistokrevných králíků s tetováním a rodokmenem je chová spolu s dalšími plemeny a krmí je úplně stejně,jen přiměreným množstvím.Dokonce je i normálně jedí.A věřte,že za desítky let chovu čistokrevných králíků znám chovatelů čistokrevných zakrslíků různých plemen řady.Na výstavách také dostanou obilí, ne na všech se dávají granule a už vůbec ne bezobilné.

9.8.2020 11:48
Archie213

XXX.XXX.207.62

Ti teda museli vypadat... Pokud dobře vím, tak obilím se krmí masňáci. Z toho důvodů, aby rychle tloustli.

9.8.2020 12:04

Archie213 napsal(a):
Ti teda museli vypadat... Pokud dobře vím, tak obilím se krmí masňáci. Z toho důvodů, aby rychle tloustli.

Asi jste nebyla nikdy na výstavě kde je králíků i více než 4000 všech možných plemen.Jinak byste věděla,že mají danou váhu a standard.Ono záleží čím a jak krmíte.Ale je rozdíl mít jednoho zakrslíka anebo sto.
Mám výstaváků přes 180,sice střední plemeno,ale také musí vypadat podle standardu,oni i ti masńáci musí vypadat podle standardu,jen mají jinou váhu a jiné měsíční přírůstky,ale ani u nich není žádoucí příliš rychlý růst.Ono je něco jiného krmit pekáčového králíka a výstaváka který jde většinou dál do chovu.

9.8.2020 21:15
Valentko

XXX.XXX.48.32

Archie213 napsal(a):

Ja mam s chlebom dobré skúsenosti naše kraliky ich milujú obhrýzať a zuby majú v poriadku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík