Co to může být? Jaká plemena?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

HV

23.8.2020 13:13
HV

XXX.XXX.245.24

Tahle samice mě zaujala u jedné mojí známé. Když jsem se zeptal co to je, tvrdila že aljašská,ale já tomu moc nevěřím. Spíš to podle mě vypadá na nějákou kříženku. Nemáte má pády čeho?
Zvládnu i já vykřížit takové zbarvení srsti i stavbu těla?
Za nápady a tipy děkuji.

Hezký den!

23.8.2020 15:16
Archie213

XXX.XXX.207.62

Foto?

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.8.2020 17:37

HV napsal(a):
Tahle samice mě zaujala u jedné mojí známé. Když jsem se zeptal co to je, tvrdila že aljašská,ale já tomu moc nevěřím. Spíš to podle mě vypadá na nějákou kříženku. Nemáte má pády čeho?
Zvládnu i já vykřížit takové zbarvení srsti i stavbu těla?
Za nápady a tipy děkuji.

Hezký den!

Aljašská není je Aljaška Al.

georgi

26.8.2020 05:20
georgi

XXX.XXX.168.114

Tohle aljaška určitě není .Aljaška je celý jasně černý králík .Stavba těla je také jiná .

26.8.2020 06:43

georgi napsal(a):
Tohle aljaška určitě není .Aljaška je celý jasně černý králík .Stavba těla je také jiná .

Na fotkách je samice a samec Al.Šampiónka klubu 96,5b a samec 96b.Jelikož je chovám 40 let,tak asi vím,co doma mám.

georgi

28.8.2020 02:22
georgi

XXX.XXX.168.114

Pak mě mate fotka na které mi připadá že je králík hnědočerný .

28.8.2020 09:13
horal

XXX.XXX.13.28

Ta druhá fotka je v pořádku, je tam vidět stříbrný lesk. Na té první fotce je buďto špatná expozice, anebo je králík šmrncnutý havanou. Je tam opravdu vidět hnědé zbarvení jako u havany.

28.8.2020 12:28

Tak o tom šmrncnutí havanou u p. jivi silno pochybujem... Niektore importy z nemecka maju jemne sklony k hnedej.. Pre pobavenie pridam fotečku z mojej králikarne a poprosím koment čo vidíte? Podľa toho si urobím obraz o vašich znalostiach.

28.8.2020 14:09
horal

XXX.XXX.13.28

Protože jsou na fotce bílé a stříbrný, dalo by se předpokládat, že se jedná o křížence VSS a Kal. Mohou být tak mezi druhým a třetím měsícem věku. Podle téhle fotografie kdy není pořádně znatelná stavba těla a další aspekty, tak se může jenom tipovat. Jinak by to mohl být i králík Ruský a mezi nimi Francouzký stříbřitý. Pochybuji, že by vám někdo jednoznačně určil o jaké plemeno se jedná. A co se týče té Havany, to že je z Německa neznamená ještě, že ho tam nemohli Němci přidat. Většinou se ta hnědá projeví až vy vyšším věku. Já to ale nechci tvrdit že to tak je, je to jenom můj dojem a ten není směrodatný.

28.8.2020 15:29

horal napsal(a):
Protože jsou na fotce bílé a stříbrný, dalo by se předpokládat, že se jedná o křížence VSS a Kal. Mohou být tak mezi druhým a třetím měsícem věku. Podle téhle fotografie kdy není pořádně znatelná stavba těla a další aspekty, tak se může jenom tipovat. Jinak by to mohl být i králík Ruský a mezi nimi Francouzký stříbřitý. Pochybuji, že by vám někdo jednoznačně určil o jaké plemeno se jedná. A co se týče té Havany, to že je z Německa neznamená ještě, že ho tam nemohli Němci přidat. Většinou se ta hnědá projeví až vy vyšším věku. Já to ale nechci tvrdit že to tak je, je to jenom můj dojem a ten není směrodatný.

Rodičia týchto mladých sú čistokrvný a aj mláďatá sa registrujú... Skúste premýšľať viac...Chlap jak vy na to príde

neznaboh

28.8.2020 15:54
neznaboh

XXX.XXX.47.168

Kalifornský modrý x kuní velký modrý.

28.8.2020 15:55

horal napsal(a):
Ta druhá fotka je v pořádku, je tam vidět stříbrný lesk. Na té první fotce je buďto špatná expozice, anebo je králík šmrncnutý havanou. Je tam opravdu vidět hnědé zbarvení jako u havany.

Havany máme také,ale to zbarvení je úplně jiné.Vysvětlení je prosté.Samice začínala línat a to srst vždy více či méně rezne.Aby byla Al pěkná,musí být úplně přelínaná a to je buď u mladých nebo v zimě.Proto se asi také počet chovatelů Al spíš snižuje.
Jinak křížením Al a Ha jsou všechna mláďata černá.Pokud má ale Al hnědou vlohu,coč,ale už není čistá Al,jsou mladý černý a hnědý,ale na kvalitě černého zbarvení se to nepozná.

28.8.2020 16:09

neznaboh napsal(a):
Kalifornský modrý x kuní velký modrý.

Hmm, ale u nás sa hovorí že kalifornský modrý sa narodí až jak si dovezie chlap na Moravu Nitrana zo Slovenska..

28.8.2020 18:36
horal

XXX.XXX.13.28

Promiňte, ale neznám plemeno králíků kde by se v jednom vrhu vyskytovali stříbrný a bílí s ruskou kresbou. Snad pouze u hyl nebo podobným hybridům. To ale není plemeno.

28.8.2020 18:59

horal napsal(a):
Promiňte, ale neznám plemeno králíků kde by se v jednom vrhu vyskytovali stříbrný a bílí s ruskou kresbou. Snad pouze u hyl nebo podobným hybridům. To ale není plemeno.

Tak , je to jednoduché, a dokonca košer Napr samicu Ni pripustite Kuvm samcom a je to to čo je u mňa v kotercoch... Mláďatá sa bežne registrujú, to samé u vás v ČR.

28.8.2020 19:02

První je Al s už přelínalým hřbetem,tudíž hřbet černý,ostatní rez.Bohužel obě bez postoje,připlácnuté k podložce.

28.8.2020 20:36
horal

XXX.XXX.13.28

Bohužel jsem se ještě nesetkal s kříženci Nitrianského s Kunim . Je to asi více známé u vás na Slovensku.
jiva, vás musím zklamat. První na fotce je Havana a druhý Aljaška. A ještě k obrázku u příspěvku v 15,55 hodin, Nejedná se o línající Havanu ani Aljašku, ale o plemeno Kuní velký který má červené oči. Ha i Al mají oko tmavo hnědé.

28.8.2020 21:08
buba236

XXX.XXX.201.111

Chtěl bych se jen zeptat, co se týká těch aljašek. Jestli nemůžou mít nahnědlou nebo trochu narezlou barvu od slunka? Protože mi jednou řekl jeden chovatel, který choval videňské modré, že ty co má na výstavu, tak chová v králičinci aby na ně nemohlo sluneční světlo. Tak jestli to samé nemůže být u Al.

28.8.2020 21:18

horal napsal(a):
Bohužel jsem se ještě nesetkal s kříženci Nitrianského s Kunim . Je to asi více známé u vás na Slovensku.
jiva, vás musím zklamat. První na fotce je Havana a druhý Aljaška. A ještě k obrázku u příspěvku v 15,55 hodin, Nejedná se o línající Havanu ani Aljašku, ale o plemeno Kuní velký který má červené oči. Ha i Al mají oko tmavo hnědé.

Kuní velký hnědý má oči hnědé a kuní modrý má oči šedomodré.Havana má oči hnědé s červeně světelkující panenkou a budete se divit je to Ha.Nebudu se se s vámi přít,stačí se mně podívat do králíkárny,ale línající Ha vypadá jinak Toto je,pokud to fotka nezresluje línající Al.

28.8.2020 21:21

buba236 napsal(a):
Chtěl bych se jen zeptat, co se týká těch aljašek. Jestli nemůžou mít nahnědlou nebo trochu narezlou barvu od slunka? Protože mi jednou řekl jeden chovatel, který choval videňské modré, že ty co má na výstavu, tak chová v králičinci aby na ně nemohlo sluneční světlo. Tak jestli to samé nemůže být u Al.

Ano Aljašky na slunci reznou,zrovna tak,jako při línání.Některé víc,některé méně.My je máme venku,ale ve stínu.

neznaboh

28.8.2020 21:21
neznaboh

XXX.XXX.47.168

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hmm, ale u nás sa hovorí že kalifornský modrý sa narodí až jak si dovezie chlap na Moravu Nitrana zo Slovenska..

Ano. Máte pravdu. I ten Nitranský mě napadl, moc se ale v Čechách nevyskytuje, tak jsem se přiklonil ke Kalm. Těžko to rozeznat na fotce, nicméně ten Kuvm není zcela jistě stříbřitý....

28.8.2020 21:29

Kuní velký hnědý má oči hnědé a kuní modrý má oči šedomodré.Havana má oči hnědé s červeně světelkující panenkou a budete se divit je to Ha.Nebudu se se s vámi přít,stačí se mně podívat do králíkárny,ale línající Ha vypadá jinak Toto je,pokud to fotka nezresluje línající Al.

Edit.Kuní velký hnědý má oči hnědé a kuní modrý má oči šedomodré,s karmínovou panenkou.To mně vypadlo.

29.8.2020 07:21

Edit.Kuní velký hnědý má oči hnědé a kuní modrý má oči šedomodré,s karmínovou panenkou.To mně vypadlo.

Tak je to správne, tiež viem čo mám v kralikarnach....😊

29.8.2020 07:26

neznaboh napsal(a):
Ano. Máte pravdu. I ten Nitranský mě napadl, moc se ale v Čechách nevyskytuje, tak jsem se přiklonil ke Kalm. Těžko to rozeznat na fotce, nicméně ten Kuvm není zcela jistě stříbřitý....

Máte pravdu,ten kuni je takmer dokonalý a je to potomek po šampiónovi ČR. Nitran je aj na Slovensku už vybehovy typ , je to smutné lebo je to pekný králik.

HV

29.8.2020 09:02
HV

XXX.XXX.28.131

Máte někdo z vás Facebook nebo Messenger? Já jsem sem fotku zkoušel dát ale nešlo mi to.

29.8.2020 09:33
horal

XXX.XXX.13.28

Ano, to je důležité, že víte co máte v králikárně.

29.8.2020 11:00

Dobrá pamäť a chuť do roboty je polovica úspechu. Mimochodom keď si doveziem Kalm z ČR tak už sa z neho. Nitran nestane a je to len môj problém... Takže mám v kralikarnach aj Ni ,Kalm a Kuvm.

Přidejte reakci

Přidat smajlík