Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2020 12:41
ViktorieOpl

XXX.XXX.40.111

Dobrý den, mám černého zakrslého bílopesíkatého beránka starého skoro 7 měsíců.
Už ze začátku s ním bylo pár problémů, kousal oblečení i mříže od klece, seskakoval z náruče, až jsem měla celé ruce rozškrábané atd., ale vždy se to nějak vyřešilo, anebo s tím prostě přestal, jenže je tu jeden problém, který nevím jak vyřešit.
Když jsem si ho koupila a postavila na zahradu do trávy, nehýbal se a pořád se rozkoukával. Za nějakou dobu si na prostředí zvykl, ale poslední dobou přede mnou utíká, když ho beru z klece, tak je v pohodě, ale když ho postavím na zem, a začnu mu nasazovat postroj, začne zdrhat, jako by mi to dělal naschvál. Vždy někam odběhne a zastaví se, tak pro něj pomalu jdu (samozřejmě ho nehoním po celé zahradě), ale zase uteče, a takhle je to furt dokola. A myslím že se mě nebojí, hladit se ode mě nechá i pamlsky si bere z rukou. A možná to bere jako nějakou hru. Nevím.
Nevíte prosím někdo, proč to dělá a jak to zastavit? A prosím nepište, ani ze srandy, že mám králíka hodit na pekáč, tento černý humor mi vadí. Děkuji

26.8.2020 13:04
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Vy jste měli s králíčkem problémy?!
Nebylo to náhodou naopak?
Kousal to i ono?
Jak se měl zabavit?!
Vyskakuje z náruče?
To bude asi proto, že se králík netahá, nezvedá!
Nemají to rádi, cítí se ohroženi a to právem.
Je tu dost případů, že králíčci skončili s polámanýma
nožkama.
Na králíka kšíry nepatř!
Není to hračka!
Je dobré mu dopřát výběh - případně voliéru.

26.8.2020 13:46
ViktorieOpl

XXX.XXX.40.111

Taky se k němu nechovam jak k hračce!! Aji chovatelka, která mi ho prodávala, říkala že králíčci by se měli mazlit, aby si zvykli na lidi a na kontakt s nimi....... A když ho hladím, tak přivírá oči, a to je znak, že je mu to příjemné......

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.8.2020 17:11

ViktorieOpl napsal(a):
Taky se k němu nechovam jak k hračce!! Aji chovatelka, která mi ho prodávala, říkala že králíčci by se měli mazlit, aby si zvykli na lidi a na kontakt s nimi....... A když ho hladím, tak přivírá oči, a to je znak, že je mu to příjemné......

Mazlit ano, kšíry ne. Jak píše rapotačka11, bezpečný výběh nebo voliéra.

26.8.2020 17:48
hokrví

XXX.XXX.105.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mazlit ano, kšíry ne. Jak píše rapotačka11, bezpečný výběh nebo voliéra.

Nevím jaké máte zkušenosti třeba s králičím hopem, tam to bez postroje asi ani nejde. Vnučka má zakrslíka a na postroj si zvykl, podle mě je asi králíček temperamentní a bude s ním problém ho to naučit. Druhá vnučka si v červenci pořídila korelu na ruční dokrmení a ta je taky již ochočená, když jsem tam byl se podívat, divil jsem se jak pěkně lítá na povel a vnučka mi prozradila že si letí pro semínko slunečnice.

26.8.2020 18:07
Archie213

XXX.XXX.7.197

Myslím, že když si na kšíry králík dostatečně zvykne, tak by to neměl být problém. Hlavně hraje v roli i povaha. Pro strašpytla kšíry nikdy nebudou.
Pokud vám králík utíká, je jasné, že na ty kšíry nechce. Nenuťte ho.

27.8.2020 10:14
ViktorieOpl

XXX.XXX.40.111

Já ho nenutím, ale neutíká jen kvůli postroji, prostě vždy, když ho postavím na zem. Ale nevšimla jsem si, že by mu vadil ten postroj, když si ho dám na klín, tak si ani "nevšimne" že mu ho nasazuji. (samozřejmě si toho všimne, ale nevadí mu to) a s králíčkem bunny hop nedělám, ze začátku jsem to s ním zkoušela, ale nějak se k tomu neměl, tak jsem ho do ničeho nenutila. Postroj mám kvůli "venčení" (aby měl alespoň nějaký pohyb), protože ho venčím na louce, kterou máme hned za zahradou.
A ještě nakonec chci napsat, že vždy, když jsem vytvořila novou diskuzi, tak se tam objevil někdo, který byl "toxický" a neměl k tomu žádný důvod, a často ani neměl pravdu, proto vás chci poprosit, zkuste to napsat jiným způsobem, nebo, pokud nechcete dělat nic jiného, než ošklivě a nemile poučovat všechny, kteří si píšou o radu, radši to nepište a nenamáhejte se, je to zbytečné.

27.8.2020 11:09
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Ano, je to marné.

Po čem asi touží králík?
Pochodovat v postroji?

27.8.2020 11:13
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

- se tam objevil někdo, který byl "toxický"

tím se netřeba trápit.
Králík je vůl, děláš to dobře.
Chce to víc přitlačit, nepolevit, trénovat.

27.8.2020 11:19

rapotacka11 napsal(a):
- se tam objevil někdo, který byl "toxický"

tím se netřeba trápit.
Králík je vůl, děláš to dobře.
Chce to víc přitlačit, nepolevit, trénovat.

Hmm a čo ta ironia , treba radiť po zitívne ...

27.8.2020 12:23
hokrví

XXX.XXX.105.226

Mám li krákíka na výkrm, chci aby žral, ležel a rostl - nechci aby ho cokoli rušilo a stresovalo, ale když mám králíka pro svoji zábavu tak ho učím tancovat - protože to od něho chci.

27.8.2020 12:29
ViktorieOpl

XXX.XXX.40.111

Děkuji za podporu rapotacka11, jsi skoro jediný účastník této konverzace, který mi neříká - králík do postroje nepatří, že ho nemám nutit do něčeho co nechce, atd. Sice mi svým způsobem nikdo neporadil, ale alespoň ta podpora, normální odpovědi se tady asi nedočkám.😊

27.8.2020 12:37
xchipsy

XXX.XXX.77.65

"... když mám králíka pro svoji zábavu tak ho učím tancovat - protože to od něho chci..."
Zvíře může být chováno buď pro užitek, nebo jako domácí mazlíček, ale NE pro nějakou svou zábavu! Že vy chcete, to je argument jak z pomocné školy. Poznáte, jestli taky chce to zvíře?! Když už máte potřebu něco cvičit, venčit a/nebo tahat na kšírách, pořiďte si takový druh zvířete, pro které to nebude trauma. Králík to rozhodně není.

27.8.2020 13:27

ViktorieOpl napsal(a):
Děkuji za podporu rapotacka11, jsi skoro jediný účastník této konverzace, který mi neříká - králík do postroje nepatří, že ho nemám nutit do něčeho co nechce, atd. Sice mi svým způsobem nikdo neporadil, ale alespoň ta podpora, normální odpovědi se tady asi nedočkám.😊

Máš smolu : nevieš, že v podstate ti rapotačka nefandí a radí ti určite z ironickým podtonom . Buď chápeš , že si na chovateľskej diskusii alebo pohľadaj komunitu a kamarátov na FB ...

27.8.2020 13:29
ViktorieOpl

XXX.XXX.40.111

Tím mi snad nechceš říct, že králík nemá rád pohyb, že ne? Postroj má jen občas a jen proto, aby mi na louce neutekl...... takže mu to nedávám jen tak protože chci a má to svůj důvod. Můj králíček je moje láska a opravdu bych o něj nechtěla přijít, a nějaký pohyb mít musí, takže sem nepište nesmysly.
Když jsem zakládala tuto diskuzi, tak jsem očekávala alespoň nějaké dobré rady, ale teď už vím, že to byla blbost, protože mimo pár normálních odpovědí jsem sem dostávala pouze zprávy, které jsem opravdu nepotřebovala.

27.8.2020 13:44
hokrví

XXX.XXX.105.226

Takovej je život a na vás záleží co si vyberete a jakým směrem se vydáte.

27.8.2020 17:08
Hnojvo

XXX.XXX.18.211

ViktorieOpl napsal(a):
Dobrý den, mám černého zakrslého bílopesíkatého beránka starého skoro 7 měsíců.
Už ze začátku s ním bylo pár problémů, kousal oblečení i mříže od klece, seskakoval z náruče, až jsem měla celé ruce rozškrábané atd., ale vždy se to nějak vyřešilo, anebo s tím prostě přestal, jenže je tu jeden problém, který nevím jak vyřešit.
Když jsem si ho koupila a postavila na zahradu do trávy, nehýbal se a pořád se rozkoukával. Za nějakou dobu si na prostředí zvykl, ale poslední dobou přede mnou utíká, když ho beru z klece, tak je v pohodě, ale když ho postavím na zem, a začnu mu nasazovat postroj, začne zdrhat, jako by mi to dělal naschvál. Vždy někam odběhne a zastaví se, tak pro něj pomalu jdu (samozřejmě ho nehoním po celé zahradě), ale zase uteče, a takhle je to furt dokola. A myslím že se mě nebojí, hladit se ode mě nechá i pamlsky si bere z rukou. A možná to bere jako nějakou hru. Nevím.
Nevíte prosím někdo, proč to dělá a jak to zastavit? A prosím nepište, ani ze srandy, že mám králíka hodit na pekáč, tento černý humor mi vadí. Děkuji

Králík není pes, pokud pred vámi utíká tak ho prostě nechte, a pokud si nechce nechat dát postroj tak mu ho prostě nedavejte. Chápu že je to možná k vzteku ale králík není zase tak inteligentní abyste ho na to vycvicila, nebo možná spíš na něco podobného jsou příliš svý. Když něco nechce tak s ním nehnete.
Můžete zkusit pamlsky, dejte mu třeba mrkev a zatímco bude žvejkat tak na něj zkuste propašovat postroj.
Králíci se nezvedaji pokud se jim to nelíbí. Evokuje jim to že jsou v držení dravce a panikari. Jsou i výjimky, taky mám malou usinu která.je v poho kdyz ji zvednu, ale záleží na kralikovi no.
Lepší pro vás i králíka bude když si koupíte takovou tu přenosnou ohradu a vždycky ho necháte proběhnout v ní. Není zas tak drahá a je skladna.

27.8.2020 18:20
ViktorieOpl

XXX.XXX.40.111

Králík se zvednout nechá, a v minulé zprávě jsem psala, že s postrojem problém nemá, celou dobu se bavím o tom, že když ho postavím na zem, tak si běží, tam kam ho napadne, a když ho srovnám s králíčkem kamarádky, tak ten běhá maximálně kolem ní, jinak jen sedí vedle ní a jí listy....... Ten můj to podle mě už bere jako hru (-on někam uteče a když k němu přijdu, tak odběhne zase jinam, a takhle je to do nekonečna.)

27.8.2020 18:43
Už nechovatel

XXX.XXX.222.198

Viktorie Opl jednoznačne králik je ešte nedorastený ,a Vy mladadá slečna tak isto,takže odporúčam FB ako i p án Mišiko,tam Vám poradia na100%, aprosím neurážajte sa.Ak sa odpovede nedočkáte v pár, alebo vjednej vete,priatelka ktorá má králička vychovaného Vám isto poradí ako nato.

27.8.2020 19:06
ViktorieOpl

XXX.XXX.40.111

Fb si zakládat nechci a ani nebudu a kamarádka má mladšího králíčka, tak nevím..... A už jsem se jí na to ptala, prostě sám od sebe neutíká, nemá pro mě žádné rady.......... říkala. A navíc mám s králíčky větší zkušenost než ona, a žádný z králíčků, které jsem kdy měla (mimo tohoto) mi neutíkal.

27.8.2020 20:59
Hnojvo

XXX.XXX.18.211

No.tak tenhle prostě utíká. Buďto se s tím smířite nebo ne. Každej králík je prostě jinej.

27.8.2020 21:12
hokrví

XXX.XXX.105.226

xchipsy napsal(a):
"... když mám králíka pro svoji zábavu tak ho učím tancovat - protože to od něho chci..."
Zvíře může být chováno buď pro užitek, nebo jako domácí mazlíček, ale NE pro nějakou svou zábavu! Že vy chcete, to je argument jak z pomocné školy. Poznáte, jestli taky chce to zvíře?! Když už máte potřebu něco cvičit, venčit a/nebo tahat na kšírách, pořiďte si takový druh zvířete, pro které to nebude trauma. Králík to rozhodně není.

Napsal jsem, mám- li králíka užitkového - na maso, tak ho podle toho chovám a krmím, jde- li o mazlíčka, tak se k němu chovám podle toho a to jestli za mnou přiběhne když uvidí krmení a nebo se začne točit dokola - tancovat je úplně jedno, dle mého tím dává najevo, že má radost. Náš krysařík to dělal podobně, to že vy chováte jen užitková zvířata na tom nic nemění, Vaše vzdělání neznám, do pomocné školy jsem nechodil, tak nevím jak se tam argumentuje.

28.8.2020 08:13
xchipsy

XXX.XXX.77.65

Nevím, z čeho usuzujete, že chovám jen užitková zvířata, máme i mazlíčky, ale nedělám mezi nimi rozdíl, všechna naše zvířata mají stejnou péči. Jde o to, že má-li někdo "potřebu" něco tahat na vodítku nebo muchlat v posteli, má si k tomu pořídit takové zvíře, pro které je takový přístup příjemný (nebo je mu to jedno) a ne zvíře, které se takovým jednáním cítí ohroženo a není to pro něj přirozené. Nic víc, nic míň.

28.8.2020 13:11
hokrví

XXX.XXX.105.226

Jde tu o zakrslého králíka a ten dle mého názoru patří do klece a do bytu, chování k takovému zvířeti je takové , že se mu věnuji i mimo krmení a běžnou obsluhu, podle Vás se na něj máme jenom chodit koukat, nic ho neučit, nerušit a zbytečně se ho nedotýkat, tak to si nemusím pořizovat mazlíčka, když pustím televizi vyjde to na stejno, ale mě jde především o to dostat děti od televize a naučit je kontaktu s živým tvorem. Kšíry dle mého nejsou překážka, ale pomoc aby neutekl při venčení, náš malý pejsek má taky obojek.

28.8.2020 14:02
ViktorieOpl

XXX.XXX.255.90

Mám úplně stejný názor... . 😉

28.8.2020 17:54

hokrví napsal(a):
Jde tu o zakrslého králíka a ten dle mého názoru patří do klece a do bytu, chování k takovému zvířeti je takové , že se mu věnuji i mimo krmení a běžnou obsluhu, podle Vás se na něj máme jenom chodit koukat, nic ho neučit, nerušit a zbytečně se ho nedotýkat, tak to si nemusím pořizovat mazlíčka, když pustím televizi vyjde to na stejno, ale mě jde především o to dostat děti od televize a naučit je kontaktu s živým tvorem. Kšíry dle mého nejsou překážka, ale pomoc aby neutekl při venčení, náš malý pejsek má taky obojek.

Máte dobrý úmysl, ale králík není pes, ani ten pidi mini. Nemůžete srovnávat. Kontakt s živým tvorem znamená třeba taky respektovat jeho potřeby. Jako že ne každý králík je mazlík, nechá se chovat a zvykne si na kšíry.

30.8.2020 14:34
hokrví

XXX.XXX.105.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Máte dobrý úmysl, ale králík není pes, ani ten pidi mini. Nemůžete srovnávat. Kontakt s živým tvorem znamená třeba taky respektovat jeho potřeby. Jako že ne každý králík je mazlík, nechá se chovat a zvykne si na kšíry.

Jak to tedy děláte se psem který nechce vodítko, respektujete jeho potřebu.

30.8.2020 16:43
rapotacka11

XXX.XXX.212.228