LuGy
XXX.XXX.106.151
Moc moc prosím o radu.
Mám 9 dni staré mláďata. 2 mě zemřeli asi 2. den od porodu. Samice má v hnízdě 3 které krásně rostou a stará se o ně. Ale 2 jsem nikde neviděla.. Předevčírem jsem 1 našla zahrabane pod slamou a živé. Tak jsem jí to oddelala aby se k němu dostala a ona k němu jen cuchne a nenechá ho ani se napít. Myslíte si, že ho nechává umřít? Nebo proč ho má mimo a nenechá ho ani napít...
Je to velký bojovník, tak jestli si ho mám nějak vypiplat stříkačkou nebo nechat?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mládě nejspíš vylezlo nebo ho samice vytáhla na struku.Dejte ho zpět k ostatním.Samice může mít málo mléka a mláďata se pak rozlézají.Pokud má samice mléka dostatek,jsou mláďata v klidu v hnízdě.Nepíšete,jak samici krmíte,ale kojící samice je potřeba řádně krmit a zbytečně nerušit.Samice většinou kojí jen 1x denně.
Martina40
XXX.XXX.243.254
napsal(a):
Mládě nejspíš vylezlo nebo ho samice vytáhla na struku.Dejte ho zpět k ostatním.Samice může mít málo mléka a mláďata se pak rozlézají.Pokud má samice mléka dostatek,jsou mláďata v klidu v hnízdě.Nepíšete,jak samici krmíte,ale kojící samice je potřeba řádně krmit a zbytečně nerušit.Samice většinou kojí jen 1x denně.
Ano ano. A nejdřív vyndejte samici ven. Pořádně to tam prohlídněte, psala jste, že Vám jedno mládě chybí. Jestli je tam někde mrtvé, tak ať tam nehnije a ostatní nenakazí.
Pak ji pořádně pohlaďte, napachujete si s ní ruku. Mládě rychle do teplíčka do hnizda.
Mámu tam vraťte až tak za 30 minut, mimina se navzájem "nasmradí", máma zapomene, že se něco dělo a dejte jí tam nějakou dobrůtku, ať se zabaví a nečučí hned na hnízdo.
Hodně zdaru.
Pokud není samice nějaký janek,tak s 9ti denními mláďaty není třeba dělat žádné velké obstrukce,to už jsou mláďata,co pomalu vidí.
Martina40
XXX.XXX.243.254
No, vzhledem k tomu, že 2 už zemřeli, v hnízdě jsou 3, ale 2 slečna nikde neviděla a jedno předevčírem našla zahrabané, tak bych byla radši obezřetná. Na žádnou velkou pohodářku to na první pohled nevypadá.
Vytáhnout mládě z hnízda nebo rozlízající se mláďata může mít i samice úplně klidná.A naopak.Mám samici která,když má mladý,je jak saň a jen ji chytit je problém.A přesto odchovává výborně.Momentálně má 9 20ti denních mladých a ještě ani z hnízda nevylézají.Až začnou žrát,samice se uklidní.