Wen.dy.s

XXX.XXX.33.133
Dobrý večer, je tu prosím nějaký veterinář/veterinářka?
Máme doma králíka, zřejmě není ani zakrslý, je to miláček, o kterého se přestala starat nějaká slečna, tak jsme se ho ujmuli.
Začal mít problém s okem, tak jsme jeli k veterináři a ten určil zánět v oku. Dostali jsme cosi na vyplachování a mastičku. Poctivě jsme se o oko starali a mysleli jsme si, že se oko lepší. Ale nezlepšilo, byl to spíš dobrý pocit z toho, že oko je čisté díky tomu, že jsme jej pravidelně vyplachovali.
Poté druhé kolo, veterinář, mastička, znova.
Nezlepšilo se. Jeli jsme k jinému vet. Uspání, vyplachování kanálku, vytrhnutí zubu - prý mu podrůstalo pod oko, proto ten zánět. Zase jsme se o oko starali.
Ale nezlepšilo se to. Ba naopak je to horší a horší..
Už ho to i bolí, že se jej nedokážu dotknout a oko ošetřit. Navíc veterinářka říkala, že vzhledem k věku a předchozím uspání by ho už příště neuspávala.
Četla jsem zkušenosti lidí na netu a narazila jsem na nemoc, která by odpovídala. Pasteurelóza králíků... Zánět z oka, výtok z nosu, stále pšiká..
Co mám dělat? Ani jeden z veterinářů nám nepomohl... Potřebuji něčí názor, prosím.
Uživatel s deaktivovaným účtem

a co taková základní věc, jako rentgen hlavy?
vždyť vlastně nic nevíte. jestli ten králík trpí onemocněním dentice a zubní kořeny mu tlačí na orbitu, to je konečný, bolestivý a neléčitelný stav.
Wen.dy.s

XXX.XXX.33.133
bodlinka: Rentgen proběhl, vytrhli mu i zub. Ale ani náznak zlepšení. Pak proběhla kontrola a prý ok. Ale v jak širokém kontextu to veterinář myslí, to já nevím - nejsem odborník.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Wen.dy.s
napsal(a):
Dobrý večer, je tu prosím nějaký veterinář/veterinářka?
Máme doma králíka, zřejmě není ani zakrslý, je to miláček, o kterého se přestala starat nějaká slečna, tak jsme se ho ujmuli.
Začal mít problém s okem, tak jsme jeli k veterináři a ten určil zánět v oku. Dostali jsme cosi na vyplachování a mastičku. Poctivě jsme se o oko starali a mysleli jsme si, že se oko lepší. Ale nezlepšilo, byl to spíš dobrý pocit z toho, že oko je čisté díky tomu, že jsme jej pravidelně vyplachovali.
Poté druhé kolo, veterinář, mastička, znova.
Nezlepšilo se. Jeli jsme k jinému vet. Uspání, vyplachování kanálku, vytrhnutí zubu - prý mu podrůstalo pod oko, proto ten zánět. Zase jsme se o oko starali.
Ale nezlepšilo se to. Ba naopak je to horší a horší..
Už ho to i bolí, že se jej nedokážu dotknout a oko ošetřit. Navíc veterinářka říkala, že vzhledem k věku a předchozím uspání by ho už příště neuspávala.
Četla jsem zkušenosti lidí na netu a narazila jsem na nemoc, která by odpovídala. Pasteurelóza králíků... Zánět z oka, výtok z nosu, stále pšiká..
Co mám dělat? Ani jeden z veterinářů nám nepomohl... Potřebuji něčí názor, prosím.
No na pasterelu jsou testy a s citlivostí vycházeli cca na 600,- Ale králík je citlivý a může se snadno stát že ATB který vám tam výjdou nebudete moci králíkovi dát protože pro něj jsou nevhodné. Ovšem podle stavu už bych asi volila uthanasii aby dál netrpěl. Je to asi dosti rozjetý