georgi

XXX.XXX.168.114
Dvířka přikrývat pouze když jsou velké mrazy( cca -10 a méně ) .Hlavní je aby králíkárna byla v závětří .a nesvítilo na ní přímo slunce .Králíkovy nevadí mráz ale vadí mu průvan .Na dvířkách se mi nejlépe u vnější králíkárny osvědčili odnímatelné rámy s igelitem . Když dvířka necháte přikryté při vyšší teplotě (hlavně při teplotních výkyvech na jaře a na podzim ) může dojí i k úhynu .
Na dvířka králíkárny se vždycky dával při mrazech starý pytel nebo starý koberec. Dneska se prodávají králíkárny i s roletkama - to je sranda! https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/kralikarna-appartement-dvouposchodova-p1317/
Na dvířka bych už nikdy nedal sklo nebo igelit. Mám špatné zkušenosti. I když se nechá nějaká škvíra je tam nedostatečné proudění vzduchu a na stěnách se tvoří námraza z výparů. V kotci je vlhko a pro králika je to horší než kdyby to neměl zateplené vůbec. Nejlépe se mi osvědčila juta, ale postačí i stará záclona taková ta těžká a s hodně drobnými očky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

osobně bych se na zateplování kotce vykašlala. Dospělý králík to rozhodně nepotřebuje a pro maldé dejte v zimě do kotce kotiště.
Ono to vlastně s tou záclonou či jutou, není ani tak zateplení spíše zábrana proti větru. Aby tam nefoukal ledový vítr anebo aby do kotce nenafoukalo sníh. Měl jsem to na dřevěném rámu, který byl opřený o zem a stříšku kde byl zaháknutý. Stříška měla přesah téměř metr a tak bylo dost prostoru se mezitím pohybovat. Po stranách to bylo na volno jako závěs. Bylo tam tak dostatek světla, ale i tepleji než mimo. Dnes to už nepotřebuji, mám králíkárny v dřevěné zateplené boudě a letos jsem postavil letní králičinec pro omladinu na výstavy. To je ta na fotce, ještě nedodělaná. Dnes už je obložená plastovou palubkou a osazena dveřmi a oknem. Tudíž vhodná i pro zimní chov.