Přihláška na výstavu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.9.2020 14:10
karo2702

XXX.XXX.142.230

Zdravím,

mám asi trošku blbý dotaz, ale moje ZO je velice neúčastněná nejen do vystavování, ale i do nějaké pomoci a informováni svých členů.
Chci se zeptat, jak se můžu přihlásit na výstavu? Už teda vystavuju 3 roky, ale vždy na výstavách, kde si sama ZO řeší i přihlášky a mají je na netu dostupné nebo kontakt na někoho, kdo je přijímá. Ale když jsem hledala výstavy na stránkách cschdz.eu, tak většina z vypsaných nemá nikde kontakt na příjem přihlášek. Kam mám tedy poslat přihlášku a danou výstavu a kde dostanu nějaké informace k dané výstavě?

Děkuji za odpovědi, vím že můj dotaz může znít hloupě zvlášť, když už jsem členem nějaký ten rok, ale letos je to s těmi výstavami všelijaké.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.9.2020 17:35

V časopise Chovatel máte v inzerci výstavy i s kontaktními adresami.

8.9.2020 18:27
karo2702

XXX.XXX.142.230

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V časopise Chovatel máte v inzerci výstavy i s kontaktními adresami.

Dobře, děkuji. Tak to budu muset sehnat 😅

8.9.2020 21:05

karo2702 napsal(a):
Dobře, děkuji. Tak to budu muset sehnat 😅

U nás ho všichni organizovaní chovatelé odebírají,třeba by se stačilo poptat.Prodává se i na větších výstavách a viděla jsem ho i ve větší trafice.Nebo se podívejte na výstavy na stránkách ČSCH a písněte do SZ město kde vás kontakt na výstavu bude zajímat a já vám ho do SZ pošlu.

9.9.2020 17:24
chovatelpodluzi

XXX.XXX.140.21

Kde jste se díval na web ČSCH, že nejsou výstavy uvedeny? Přehled výstav přímo v hlavičce asi.. No ten je bohužel spíš jen na základě povinného hlášení OO na centrálu. V inzerci už si to podávají sami ZO. Zrovna inzerce výstav z časopisu je pravidelně zveřejněna online. U snad každé výstavy je nějaký telefon. Tady odkaz.

http://cschdz.eu/Dokumenty/Chovatel/Inzerce/ir02.pdf

15.10.2020 07:37
horal

XXX.XXX.13.28

Co se týče výstav, jsem na tom stejně jako karo. Členem ČSCH jsem jenom pár let a pokud jsem vystavoval tak mladé králíky v místní organizaci. Já mám ale jiný dotaz na který mají kolegové rozdílné názory. Lze vystavovat samici po králíčatech ? Pokud ano tak co musí splňovat krom standardních věcí. V návaznosti, pokud bude ohodnocena je možné zaregistrovat králíčata narozená před výstavou, nebo jenom až ty další? Vím že to nemá vliv na potomstvo, ale předpisy vymýšlí člověk a to je tvor přísný a omylný. Kolegové se s tím nesetkali, aby někdo vystavoval samici po králíčatech, tak se ptám má li někdo zkušenost s tímto problémem. Díky stop-výstavám jsem dal na maso 17 lednových králíků Ča a nyní čeká stejný osud i 12 květnových pokud nebude v okolí nějaká výstava do jara.

15.10.2020 08:03

Obecne, možno vystavovať akéhokoľvek registrovaného králika... To znamená že aj samicu po mladých. V praxi sa vystavuje viacmenej všetko čo je natetovane. Keď pôjdeme striktne podľa predpisov , tak mláďatá neobodovanych rodičov nemožno registrovať...

15.10.2020 08:30

horal napsal(a):
Co se týče výstav, jsem na tom stejně jako karo. Členem ČSCH jsem jenom pár let a pokud jsem vystavoval tak mladé králíky v místní organizaci. Já mám ale jiný dotaz na který mají kolegové rozdílné názory. Lze vystavovat samici po králíčatech ? Pokud ano tak co musí splňovat krom standardních věcí. V návaznosti, pokud bude ohodnocena je možné zaregistrovat králíčata narozená před výstavou, nebo jenom až ty další? Vím že to nemá vliv na potomstvo, ale předpisy vymýšlí člověk a to je tvor přísný a omylný. Kolegové se s tím nesetkali, aby někdo vystavoval samici po králíčatech, tak se ptám má li někdo zkušenost s tímto problémem. Díky stop-výstavám jsem dal na maso 17 lednových králíků Ča a nyní čeká stejný osud i 12 květnových pokud nebude v okolí nějaká výstava do jara.

Králíky je možno vystavovat do 6ti let.Samici po mladých vystavit můžete.Králíčata narozená před výstavou také registrovat můžete.Králíčata by měla být registrována do 3 měsíců,ale v současné době si myslím,že i registrátoři přimhouří oko.
Samici můžete vystavit jednotlivě nebo v chovné skupině dospělých zvířat.
Také jsem teď registrovala několik 6ti něsíčních mladých.
Jinak lze udělat v organizaci stolní bodování.Momentálně se přijímají i přihlášky na Lysou v listopadu,ale je možné,že bude posunut termín.Záleží na okolnostech.
Informace na stránkách Bohdalova.

15.10.2020 10:23
horal

XXX.XXX.13.28

Díky, víte to ale jistě, nebo se jenom domníváte? Zkusím to. Víte, že ideální je poprvé připouštět 7-10 měsíc. Jednak pro to že starší prvničky jsou dost problematické i když ne všechny, ale je to buď anebo. Další věc je, že poznáte včas co v ní je a jaká bude matka. Je zbytečné pak držet samičku rok navíc pokud s ní nic nebude. Samozřejmě jde o ty samice co chci zařadit do vlastního chovu.

15.10.2020 15:43

horal napsal(a):
Díky, víte to ale jistě, nebo se jenom domníváte? Zkusím to. Víte, že ideální je poprvé připouštět 7-10 měsíc. Jednak pro to že starší prvničky jsou dost problematické i když ne všechny, ale je to buď anebo. Další věc je, že poznáte včas co v ní je a jaká bude matka. Je zbytečné pak držet samičku rok navíc pokud s ní nic nebude. Samozřejmě jde o ty samice co chci zařadit do vlastního chovu.

Ano vím to určitě,datum posouzení se nikde do připoušťáků ani rodokmenů nepíše.Do připoušťáků se píše jen datum připuštění.Kolikrát jsem si už vybrala samici a potřebovala ji posoudit jako dospělou a ona se pár dní před výstavou začala ramlovat,oškubala se jak slepice,tak jsem ji připustila a nechala posoudit až po odstavu mladých.Sice samice po mladých mívá nižší bodové hodnocení než by měla před mladými,ale kolikrát,pokud se zlepšila,jsem ji nechávala přebodovat třeba ve dvou letech.U Al,pokud nejsou z mého chovu je poprvé připouštím samcem Ha,abych zjistila,jestli nenesou hnědou vlohu.Obzvláště samice z Německa.

Tereza2022

5.6.2022 16:12
Tereza2022

XXX.XXX.235.233

Mám dotaz, jakou máte zkušenost s hodnocením králíků ze stejného vrhu - zda je počet bodů vyrovnaný, nebo bývají i větší rozdíly? Samozřejmě celý vrh šampiónů neočekávám, ale kolik procent bývá bodově podobných?

Přidejte reakci

Přidat smajlík