Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Vojtěch.souler

10.9.2020 23:33
Vojtěch.souler

XXX.XXX.244.56

Dobrý den, náš králíček je zakrslý beránek má 6 měsíců. Králík byl od maminky odebrán po 2 měsících. Myslíte že se u něho zvuky teprve vyvinou, za celou dobu co ho máme ještě neudělal žádný zvuk. Nebo byl odebrán moc brzo a nestihl se naučit. Předem děkuji za odpověď

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.9.2020 07:00

Vojtěch.souler napsal(a):
Dobrý den, náš králíček je zakrslý beránek má 6 měsíců. Králík byl od maminky odebrán po 2 měsících. Myslíte že se u něho zvuky teprve vyvinou, za celou dobu co ho máme ještě neudělal žádný zvuk. Nebo byl odebrán moc brzo a nestihl se naučit. Předem děkuji za odpověď

Jaké zvuky? Králíci jsou docela němí, piští, jenom když jsou v ohrožení (nebo se tak cítí).

georgi

11.9.2020 22:17
georgi

XXX.XXX.168.114

kometa to napsala přesně

11.9.2020 22:24

Náhodou, taky parádně dupou. Počítá se to jako zvuk? 😉

12.9.2020 08:05
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Náš na mě vrčí, když ho chytím. Mám ho měsíc a jak se postupně seznamuje s okolím (co kde leží a co se tam dá dělat) je spíš divočejší, než ochočený. Nechá se pohladit, chápe že má jít do klícky, když tleskám...ale jak ho zvednu, tak vrčí.

12.9.2020 09:43
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

- ale jak ho zvednu, tak vrčí

Když to není nutné tak nezvedat!
Často to končí pádem a zlomeninou.

12.9.2020 09:46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Pravda, na to jsem zapomněla

12.9.2020 12:41
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No dost často teď přemýšlím o významu toho dupání. Myslela jsem si, že toho o králících vím dost (vesničan, králíky na maso míval každý i doma jsme je měli). Obecně si myslím, že i o etologii něco vím. Ale jako domácího mazlíčka (doma v bytě) mám králíka poprvé. A nestačím se divit jak je to dupání různé. Snažím se zjistit ten význam...

12.9.2020 15:41

Pipilota napsal(a):
No dost často teď přemýšlím o významu toho dupání. Myslela jsem si, že toho o králících vím dost (vesničan, králíky na maso míval každý i doma jsme je měli). Obecně si myslím, že i o etologii něco vím. Ale jako domácího mazlíčka (doma v bytě) mám králíka poprvé. A nestačím se divit jak je to dupání různé. Snažím se zjistit ten význam...

U nás význam jednoznačný - naštvání, zastrašování.

13.9.2020 07:27
Pipilota

XXX.XXX.46.93

U nás význam jednoznačný - naštvání, zastrašování.

No já si to tak taky vykládám. Včera králíček spustil bojové akce proti smetáku - opravdu vrčení a kousání s výpady předními packami, až ho položila na zem (jsme se smáli, že nám doma řádí poltergaist). Ale přijde mi divné, že v místnosti 4x4m dohopká doprostřed a dupne - jsme tam jen sami a já v klidu píšu u PC. To si nějak vymezuje teritorium? Ještě tam pustí bobky. Tak je to nejpravděpodobnější vymezování.

13.9.2020 13:33
horal

XXX.XXX.13.28

A víte určitě, že máte králíka? Já jenom, jestli vám neprodali dlouhosrstou čivavu.

13.9.2020 17:01
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Je to krvelačná příšera jako z filmu Svatý Grál ;-)

16.2.2021 15:38
jkx

XXX.XXX.230.159

kralik dokaze neuveritene hlasite chrapat, pri namlouvani huhla, kdyz se mu velice libi drbani uplne chropti blahem, nekdy, kdyz mu neco chutna vydava tichy, brebentivy zvuky, trochu jako morce, ale potichu. to ovsem lidi, chovajici kraliky v kralikarne nikdy neuslysi, takze tomu neveri.

16.2.2021 18:02
Markéta Kostková

XXX.XXX.212.96

Vojtěch.souler napsal(a):

Nic to není, někdy bude pískat, někdy zase mrčet...
Pískaní - dávají na jevo, že jste velitel a oni vaši podřízení, mají vás rádi.
Mrčení - něco se jim nelíbí, může to dojít až ke kousání.

16.2.2021 18:03
Markéta Kostková

XXX.XXX.212.96

Nevychází to z těla, takže ne 🙂

17.2.2021 09:42
jkx

XXX.XXX.230.159

DUPANIM hlasi nebezpeci. v byte muze slyset zvuky, citit pachy z venku, vo kterejch clovek nevi - kralik ma citlivejsi smysly

Přidejte reakci

Přidat smajlík