Zakrsly kralicek, Ostrava

Daruji Zakrslého berana (ZB) - Moc hodny, dcera se odstehovala do zahranici...
Vojtěch.souler
XXX.XXX.244.56
Dobrý den, náš králíček je zakrslý beránek má 6 měsíců. Králík byl od maminky odebrán po 2 měsících. Myslíte že se u něho zvuky teprve vyvinou, za celou dobu co ho máme ještě neudělal žádný zvuk. Nebo byl odebrán moc brzo a nestihl se naučit. Předem děkuji za odpověď
Uživatel s deaktivovaným účtem
Vojtěch.souler
napsal(a):
Dobrý den, náš králíček je zakrslý beránek má 6 měsíců. Králík byl od maminky odebrán po 2 měsících. Myslíte že se u něho zvuky teprve vyvinou, za celou dobu co ho máme ještě neudělal žádný zvuk. Nebo byl odebrán moc brzo a nestihl se naučit. Předem děkuji za odpověď
Jaké zvuky? Králíci jsou docela němí, piští, jenom když jsou v ohrožení (nebo se tak cítí).
georgi
XXX.XXX.168.114
kometa to napsala přesně
Náhodou, taky parádně dupou. Počítá se to jako zvuk? 😉
napsal(a):
Pravda, na to jsem zapomněla
napsal(a):
No dost často teď přemýšlím o významu toho dupání. Myslela jsem si, že toho o králících vím dost (vesničan, králíky na maso míval každý i doma jsme je měli). Obecně si myslím, že i o etologii něco vím. Ale jako domácího mazlíčka (doma v bytě) mám králíka poprvé. A nestačím se divit jak je to dupání různé. Snažím se zjistit ten význam...
Pipilota
napsal(a):
No dost často teď přemýšlím o významu toho dupání. Myslela jsem si, že toho o králících vím dost (vesničan, králíky na maso míval každý i doma jsme je měli). Obecně si myslím, že i o etologii něco vím. Ale jako domácího mazlíčka (doma v bytě) mám králíka poprvé. A nestačím se divit jak je to dupání různé. Snažím se zjistit ten význam...
U nás význam jednoznačný - naštvání, zastrašování.
napsal(a):
U nás význam jednoznačný - naštvání, zastrašování.
No já si to tak taky vykládám. Včera králíček spustil bojové akce proti smetáku - opravdu vrčení a kousání s výpady předními packami, až ho položila na zem (jsme se smáli, že nám doma řádí poltergaist). Ale přijde mi divné, že v místnosti 4x4m dohopká doprostřed a dupne - jsme tam jen sami a já v klidu píšu u PC. To si nějak vymezuje teritorium? Ještě tam pustí bobky. Tak je to nejpravděpodobnější vymezování.
kralik dokaze neuveritene hlasite chrapat, pri namlouvani huhla, kdyz se mu velice libi drbani uplne chropti blahem, nekdy, kdyz mu neco chutna vydava tichy, brebentivy zvuky, trochu jako morce, ale potichu. to ovsem lidi, chovajici kraliky v kralikarne nikdy neuslysi, takze tomu neveri.
Vojtěch.souler
napsal(a):
Nic to není, někdy bude pískat, někdy zase mrčet...
Pískaní - dávají na jevo, že jste velitel a oni vaši podřízení, mají vás rádi.
Mrčení - něco se jim nelíbí, může to dojít až ke kousání.